עבור לתוכן

חושב לפתוח עסק כטכנאי מחשבים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני מניח שהיו פה כבר לא מעט הודעות כאלה :)

אני חושב לפתוח עסק כטכנאי מחשבים, אני יודע שהשוק לא פשוט בכלל ומוכן להתגמש הרבה עד שיהיו לפחות כמה לקוחות קבועים.

רציתי להתייעץ...

אני מתעסק הרבה זמן (כ8 שנים) במחשבים כתחביב בעיקר, כלומר תיקנתי לשכנים/משפחה/חברים וכמובן לעצמי, קראתי מלא בנושא, עשיתי קורס MCITP, גם של מחשבים וגם של רשתות וחשבתי לעבוד בחברה מסודרת או מעבדה/חנות.

איני גר בגוש דן ונראה לי שפשוט לא חוזרים אלי בגלל זה, למרות שאני שולח לא מעט קורות חיים.

אז חשבתי לעצמי למה לא לפתוח עסק של טכנאי מחשבים נייד וזמין, שיקח (במידת הצורך ואני אישית מעדיף כי זה בראש יותר שקט) את המחשבים של הלקוחות

למעבדה שלי (שנמצאת בבית, יש לי את רוב הציוד - מה שאין אני אקנה) ואגבה בתור התחלה מחיר ממש נמוך ואחיד לכל סוגי התיקונים (לא כולל חלקים כמובן) חשבתי על כיוון ה130-150

אני כבר לא ילד, אני בן 29, עסק זה משהו שמגרד לי כבר הרבה שנים...

מה אתם אומרים? מה כדאי?

פורסם

בהצלחה... הבעיה היא להתחיל ולאסוף לקוחות

פורסם
  • מחבר

תודה...

מה עם השיטות הטובות והמוכרות של פלאיירים? מגנטים?

זה יכול לתת משהו להערכתך?

פורסם

תתחיל בקטן... תפתח אתר, תשקיע קצת כסף בפרסום, תכין פליירים, תדביק מודעות, לקוחות כבר יגיעו לך בשפע... הבעיה שלך תהיה לרצות אותם ולהתמקח איתם

פורסם

תחשוב רגע, אולי אפילו תשאל חברים\משפחה:

"מה אתה עושה כשמתקלקל המחשב?"

אם זה בנאדם שלא מבין בתחום, סביר להניח שהוא פותח ספר טלפונים ומצלצל לטכנאי.

"לאיזה טכנאי היית מתקשר?"

או לראשון ברשימה, או לזה שיש לו מודעה גדולה. יש גם כאלה שנמנעים מעסקים עם מודעה גדולה, אגב.

יתכן שהתשובות שרשמתי לא ממש מתאימות למה שיאמרו לך. פשוט לך עם מה שיגידו לך :)

דרך אגב, תתכונן לבירוקרטיה של עובד עצמאי...

צבור מוניטין ותקים אימפריה :)

בהצלחה!

פורסם

מעקב

פורסם

אם יש לך את הידע והניסיון, אין סיבה שלא תצליח.

עכשיו ההמלצות שלי אליך הם כאלו: לך לספק מחשבים כל שהוא כמו גראנד אדוונס או אפילו KSP, תתחיל בלפתוח מ"ס דילר אצלם כמובן למען מחירים נמוכים יותר (תצתרך לקנות בסביבות 5K ש"ח בחודש +/-) ודבר שני בקש מהם להכנס כטכנאי שירות ללקוחות שלהם. יבואנים בדר"כ לא מתעסקים עם זה ואתה יכול אולי להגיע להבנות איתם כך שתחלוק איתם את הלקוחות שלהם (כמובן שהם יירצו לגזור קופון). אבל תצתרך להיות זמין תמיד ואם יכולות מסחר טובות, מדובר על לקוחות עיסקיים בשלב זה.

תוכל גם ממש לשלוח מכתבים לעסקים בהם תשים פלייר שלך עם התחייבות למקצועיות ומחירים שוברי שוק (כמובן בהתחלה)..סוג העסקים הוא כמו מפעלים קטנים עם משרדים של 3-6 מחשבים וכ"ו.

במקביל לכל זה תשקיע קצת כסף בגוגל ופתח אתר צנוע אבל חשוב שתופיע לפחות בעמוד הראשון בגוגל בחיפוש טכנאי מחשבים ומייד עם טלפון (לא יודע כמה זה עולה...אבל לא צריך להיות יותר יקר ממודעה בעיתון). לאט תצבור לקוחות פרטיים עד לנקודה שתתעסק רק עם פרטיים.

ההמלצות שלי הם בגדר המלצות בלבד ולא מיתוך ידענות מופלגת.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

אל תכניס את עצמך לסיפור המזוויע הזה.

המחירים שאנשים מוכנים לשלם נמוכים מדי (שטכנאי של מכונת כביסה אומר 500 שקל זה בסדר. שטכנאי מחשבים אומר 500 שקל זו שערורייה....), ההוצאות, במיוחד אם אתה נייד עם רכב, לא קטנות, ברגע שתיקנת לאנשים משהו פעם אחת הם חושבים שהם קנו אותך, וכל דבר שיתקלקל בעתיד במחשב זה בגלל משהו שאתה עשית, יש לא מעט דברים שידרשו המון זמן עבודה בשביל סכום זעום, ובסופו של דבר, חשבון פשוט-

אם תיקח מחיר של 150 ש"ח כולל מע"מ זה כ 125 בלי המע"מ. רק בשביל לא לחיות במשכורת רעב תצטרך מעל 75~ תיקונים בחודש, ולמרות שזה לא נשמע מספר גדול, זה יותר ממה שחנות ממוצעת (לא כולל KSP/אייבורי) מקבלת בחודש, שלא נדבר על עצמאי.

המון עבודה, רווחים זעומים, הרבה עצבים. בשיא הכנות, עדיף כבר לעבוד שנתיים במקדונלד'ס ולהפוך למנהל סניף. משכורת גבוהה יותר, רכב, פחות עצבים, ועבודה במקום ממוזג.

פורסם

:hizuk:

אלא אם כן זה עסק משני.

כל אחד שאתה מתקן / מוכר לו מחשב, זה כאילו שמת קולר על הצואר ונתת לו את החבל.

אנשים יכולים להתקשר אליך אחרי חצי שנה ולצעוק עליך שיש להם וירוס.

ואתה אשם כמובן, כי המחשב ממך, או שהוספת 2GB זיכרון לפני חצי שנה.

תאמין לי.

פורסם

מחזק את שניהם

בתור מישהו שעובד מהצד בתור טכנאי, יש ללקוחות מסויימים את ההבנה השגויה שהתשלום שהביאו לך הוא ל"מנוי תמיכה חודשי" שמאפשר להם לקבל יעוץ (ולצפות לו, אתה לא מבין בפועל איך זה) 24/7 בכל נושא מחשוב

לשמחתי רק מעט מאוד לקוחות כאלו יש לי כי רובם מבינים את הצורה שבה אני עובד (אני זול מאוד אבל לוקח פר שעת עבודה, המינימום לרוב הוא שעתיים בבית הלקוח)

פורסם

אני אמנם לא מכיר כל כך את התחום, לא יצא לי להזמין טכנאי כמעט - אבל למה לא להחתים על מסמך בסוף התיקון שבמסגרת האחריות נכלל אך ורק החלקים שאתה תיקנת או חלקים שקשורים, וככה אם לקוח ייתקשר אלייך אחרי חצי שנה ויגיד לך שיש וירוס תוכל להסביר לו ולהציג לו את המסמך, אם הוא בשלו ולא מוכן לשמוע אז פשוט תסרב להגיע אליו ללא תשלום - במידה והוא לא יהיה מרוצה, מה אכפת לך ? אתה לא צריך לקוחות כאלה כי אתה רק תפסיד כסף עליהם.

פורסם

זה לא בדיוק עובד כך.

אתה לא רוצה להיות KSP.

כשאני מזהה לקוחות נודניקים, אני דופק להם כזה מחיר, שהם אומרים לא תודה, ואנחנו נפרדים בחיוך...

פורסם

אתה גר בגוש דן,אתה נשמע אדם רציני ובעל ניסיון,

מאוד מוזר שאתה לא מוצא עבודה,לדעתי לא התאמצת מספיק,תנסה עד שתתצליח ובטוח שתמצא,

גוש דן זה מרכז הארץ ולא חסר עבודה,אנשים מהצפון מוצאים במרכז עבודה ודופקים נסיעות כל בוקר.

זה הרבה יותר נעים מלהיות עצמאי לחלוטין,במדינה שלנו זה באמת חרא...

פורסם

KSP ואייבורי צמאים לעובדים אבל רק כאלו שיעבדו במשרה מלאה, כך גם באג. בכל השלושה התקבלתי לעבודה ובסוף לא יצא לפועל בגלל שאני יכול לעבוד רק במשרה חלרית (סטודנט). נסה להתקבל אצלם, אתה נשמע אדם עם ניסיון ואין סיבה שלא תמצא עבודה אצלם...יש מעבדה/מכירות ותמיד זקוקים לעובדים. שיהיה בהצלחה :xyxthumbs:

נ.ב: עם צאת צום תשע באב, נאכל בשנה הבאה בירושלים הבנויה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים