עבור לתוכן

intel rapid STORAGE technology

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי מחשב נייד והוספתי לו 64GB SSD בנוסף ל1TB קשיח, עשיתי פרמוט למחשב והתקנתי את מערכת ההפעלה מחדש על SSD, נכנסתי לאתר הדרייברים של DELL עבור המחשב שלי - INSPIRON 7720 SE וראיתי שאני יכול להוריד משם INTEL RAPID STORAGE technology, מה זה בכלל? אני צריך את זה?

דרך אגב, ראיתי בפורומים מחו"ל שאפשר לשנותאת מס' הליבות שיופעלו במעבד (I7 3610QM) איך אני עושה את זה ולאילו שימושים זה טוב?

תודה רבה

פורסם

אפשר להגדיר את הRST כסוג של RAID ש"משלב" SSD וHDD.

לפי מה שהבנתי,אתה יכול להשתמש בזה על SSD וHDD שלא קשורים למערכת ההפעלה(אחרת היא פשוט תמחק בהתקנת הRST)

משהוא שלא כל כך הבנתי ותקנו אותי אם אני טועה - אתה "מאבד" את כל שטח האיחסון של הHDD,לדוגמא אם ניקח SSD של 128GB וHDD של 500GB,במערך RST נוכל להשתמש רק ב128GB של הSSD.

פורסם

אינטל RST היא התוכנה שלהם לניהול RAID, שכדאי להתקין ולו רק בשביל הדריוורים המעודכנים שהיא מביאה.

אינטל SRT היא טכנולוגית הSSD CACHING שלהם.

אם יש לך בקר אינטל ובביוס מוגדר AHCI, בכל מקרה כדאי להתקין RST גם אם אין לך SSD ואתה לא מתכוון לעשות RAID.

פורסם
  • מחבר

הביוס מוגדר על AHCI והווינדוס מותקן על ה-SSD, למה אני צריך להתקין RST אם אין לי RAID, והRST קשור ל- SRT? התבלבלתי לגמרי!

תודה

פורסם

RST היא תוכנה ליצירה וניהול מערכי RAID.

אתה לא חייב להתקין אותה אם אתה לא עושה RAID.

אבל היא מגיעה עם דריוור SATA מעודכן לבקרי אינטל, שעדיף על הדריוור הלא מעודכן של מיקרוסופט שמגיע עם הוינדוס.

SRT = אינטל SSD CACHING.

SSD CACHING זה סוג של מערך בו כונן SSD משמש להאצת כונן HDD.

או שהלוח שלך תומך בזה ואתה עושה בזה שימוש, או שלא.

הקשר היחידי בין SRT לRST זה שכדי לעשות מערך SRT אתה צריך להשתמש בתוכנת הRST.

באותה המידה שכדי לצפות בטכנולוגית ה3D בסרטים אתה צריך להשתמש בתוכנה(נגן) שיודעת להציג סרטי 3D.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים