עבור לתוכן

מערכת קירור של מקרר תרופות

Featured Replies

פורסם

מצאתי מקרר תרופות ישן של אמקור 5000DF, אני חושב מייצור 1985-87 בערך. זה לא מקרר כמו מקרר ביתי אלא כל החלל שלו הוא חלל משותף (אין מקפיא) והצינור של הגז עובר דרך כל מדף

אני חושב לנסות לקמבן ממנו קצת קירור לחדר

יש לו מערכת מסובכת יותר של צינורות גז מסתם מקרר פשוט של מתקן מים - כמו בתמונה, ומעניין אותי מה זה ולמה זה בנוי ככה :

הקו נוזל מהמדחס (הצינור החם ביותר) הולך למשהוא לא ידוע בצד התחתון של המקרר (לא לתוך תא הקירור - אני לא רואה אותם שם) ויוצא משם פחות קר, לפניי שהוא נכנס לרדיאטור על הקיר האחורי. מה יש שם למטה ?

הרדיאטור על הקיר האחורי מחולק ל 2 חלקים כשביניהם הצינור עובר דרך המדחס - בשביל מה ? (קירור למדחס ? החזרת שמן ? מה זה יכול להיות ?)

על הצינורות מרותכים 2 חיבורים למילוי גז, מה שאומר שכנראה בשלב מסויים מילאו לו גז מחדש (אני מניח שבמפעל הם פשוט לוחצים ומרתכים את הצינורות ולא שמים חיבורים ? או שלפניי 25 שנה כן היו שמים אותם מהמפעל ?)

איך אני יודע אם חסר / לא חסר גז ? הגז/כמות שכתובים על המדבקה הוא R12 400gr. אין קרח על הצינורות שמחוץ לתא הקירור, כולם חמים או בינוניים, אף אחד מהם לא קר. הערכה של טמפ' של הצינורות שאני רואה מבחוץ היא כמו בתמונה. בתוך תא הקירור אורך הצינור הוא כנראה לא פחות מ 15-20 מטר. כולו קר למגע, המטר הראשון אם קרח, אחריי זה לאורך משמעותי ממנו אם טיפות מים שהתעבו, אחריי זה פשוט קר

המדחס עובד שקט בצורה מפתיעה (יותר שקט מהתדיראן בן 20 שיש אצלי במטבח), אחריי שעה+ של עבודה שהוא עובד שומעים מהמדחס/צנרת צליל כמו של זרימת מים (שמן ?)

פורסם

מעקב

פורסם

למה שמת את זה בפורום כללי ולא באלקטרוניקה ומודינג ? פחות אנשים שמתעניינים/עוסקים בזה יראו..

פורסם
  • מחבר

רוב האנשים מהדיונים של המזגנים (אלה שמתמצאים בתחום) שהיו כאן לאחרונה נמצאים כאן ולא שם. אני מניח שלהם יהיו תשובות

פורסם

אני לא הכי מבין אבל בכל מקרר\מזגן\מקפיא תמיד יהיו החיבורים למילוי גז\שמן ולריקון

בדבר הזה שאמרתה יכול להיות שהוא שסתום היתפשטות של הגז שהוא אחראי על הקירור שלו על ידי הורדת הלחץ בבת אחת

ולרדיאטור שמאחורה קוראים מעבה :)

ולא כ"כ הבנתי את השירטוט או שאין לי מספיק ידע כי זה שונה מהמזגן ברכב(אני מכונאי)

בכל מקרה תחכה למשהו שמבין יותר

פורסם
  • מחבר

במקרר שמגיע מהמפעל (היום לפחות) הפתחים האלה הם סתם צינורות מעוכים ומרותכים. במקרר הזה יש ממש חיבורי הברגה - כך שאני חושב שהם תוספת כשמילאו לו גז לא במפעל

השסתום התפשטות נמצא בתוך החלל המקורר, איפה שמגיע הצינור הממש דק. אבל יש שם מערכת יותר מסובכת דווקא על הקו נוזל ולא על הקו גז

פורסם

השרטוט לא הכי ברור, היה עוזר אם היית ממספר את הדברים שעליהם דיברת על השרטוט ומעלה גם תמונות.

חיבורי ההברגה נקראים חיבורי שירות, אפשר למדוד שם לחצים או סתם להוסיף/לקחת גז, יתכן שעשה את זה טכנאי.

פורסם

אני לא מומחה במקררים, אבל לא נראה הגיוני לקרר איתו חדר כאשר היחידה שמתחממת נמצאת בתוך אותו חדר. זה לא יתן שום דבר (חוץ מרעש אולי).

מקרר שעובד במאמץ בחדר קטן יכול לחמם אותו מאוד, דבר שיוביל לעוד יותר מאמץ כדי לנסות לקרר.

פורסם
  • מחבר

הרעיון הוא שהמקרר עומד בחוץ (מתחת לרשת צל), ואני מביא מתוכו את האוויר הקר אם צינור של מייבש כביסה

פורסם

wtf :o

מצטער שאני לא עוזר, אבל נדמה לי שכמות האוויר הקר שתמצליח להכניס לחדר עם ה"מערכת" הזאת פשוט לא שווה את המאמץ.

בהצלחה עם זה...

פורסם

מצטער אני לא חושב שאני יכול לעזור לך:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים