עבור לתוכן

מתי התחילו לראשונה לקיים השקות חצות בעולם?

Featured Replies

פורסם

בשנים האחרונות הנני שומע לעיתים תכופות את המונח השקת חצות (או Midnight Launch)(משמע: השקת מוצר בשעה בלתי נורמלית [אמצע הלילה במקרה זה]).

מחיפוש בגוגל בתחום על מנת לקבל מידע לגבי המנהג, התברר לי (מתוצאות החיפוש, ולא מאתר עם אינפורמצייה לגבי המנהג) כי להוציא את שלושת ספרי הארי פוטר האחרונים (מהחמישי ועד השביעי)(שידוע לי ממזמן שהם הושקו בדרך זו), השקת חצות באופן כללי נהוגה רק בעולם הגיימינג, שכן כל התוצאות בגוגל על "Midnight Launch" היו על השקות לקונסולות ומשחקי וידאו בלבד.

השאלה שלי היא מתי הונהג המנהג המגעיל וההזוי לדעתי הזה לראשונה בעולם?

פורסם

למה מגעיל?

ההשקה היא בחצות לא רוצה אל תבוא

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון, מתי התחילו את מנהגי ההשקות חצות בתחום הגיימינג? זה דבר שעדיין חדש לי יחסית.

עד שבכלל שמעתי שיכולים להשתרך תורים ארוכים מחוץ לחנויות בעת השקת משחק (עד אז חשבתי שזה לא תופעה מציאותית, ושחנויות מחשבים הן בדר"כ ריקות יחסית לפי התרשמותי מסניפי באג בזמנו), לא העליתי על דעתי שיותר מזה, שהאירועים הללו אף מתקיימים בשעות בהן אנשים אמורים לישון.

התחלתי להתעניין בזה, לאחר השקת החצות הבלתי צפוייה לי של דיאבלו 3 בישראל, שהייתה השקת החצות הראשונה בכלל, ולמשחק בפרט, ששמעתי באותו הזמן שהתקיימה בישראל (אם כי בחיפוש "השקת חצות" בגוגל, התברר לי שהיו לפני כן בארץ השקות חצות ל-PS Vita ול-Starcraft 2), שבמונחים של תחום הגיימינג בארץ, הייתה אירוע בקנה מידה חריג (שכן לא ידוע לי על קיומן של פרסומות של משחקים באמצעי התקשורת בארץ, ועל רשתות של חנויות משחקים, שמעתי רק השנה לראשונה [על רשת חנויות הגיימינג ארקדייה למשל, לא יידעתי שהיא בכלל קיימת, עד שקראתי בכתבות של אחרי ההשקה בארץ, לפני כן, לא הבנתי את משמעות השם הזה בדיונים ראשיים של משחקי וידאו באתר]).

פורסם

גם את האייפון השיקו ב2009 בישראל (באיחור אופנתי של שנתיים) בהשקת חצות

פורסם
  • מחבר

גם את האייפון השיקו ב2009 בישראל (באיחור אופנתי של שנתיים) בהשקת חצות

לא ידעתי על כך. עד היום, אייפונים ואייפדים חדשים מושקים בשעת פתיחת החנויות בבוקר ולא באמצע הלילה, גם בעולם וגם בישראל.

פורסם
  • מחבר

לא ידעתי על כך, שהאייפון הראשון שהגיע לארץ, הושק בחצות, כיוון שלא כתבו על זה ב-Ynet מחשבים וכן ב-Walla מחשבים, שהם שני האתרים היחידים של חדשות מחשבים שהייתי קורא (אז, עוד לא הייתי חבר ב-Hwzone).

בלי קשר, עדיין לא ברור לי ממתי התחיל המנהג הזה של השקות חצות.

פורסם

כנראה בגלל שיש ביקוש אדיר למוצרים מהסוג הזה (הביטוי "אני רוצה את הכי חדש הכי מהר" ) גורמים לשינוי בהתנהלות והתיעלות כלפי הצרכן. כשאומרים שיש השקה בתאריך מסויים, מבחינת היצרן והיבואן זה אותו התאריך, ולכן המעצור שעוצר את התהליך הוא החנויות.

כאשר יש ביקוש ויש ממש צורך, החנויות יכולות "להקריב" את שעות העבודה שלה תמורת בלעדיות למוצר.

תחשוב על הרווחים שעושות החנויות בגלל השקת חצות, ועל הרווח שעושות חברות השליחויות על הזמנות מוקדמות של המוצר.

פורסם
  • מחבר

אה.

אבל בעבר לא שמעתי על המנהג. אם אני לא טועה, הפעם הראשונה ששמעתי על הנוהג של השקת חצות (לפחות הפעם הראשונה ששמעתי על תורים לרכישת מוצר מסויים מחוץ לארה"ב), היה בעת יציאת הספר החמישי של הארי פוטר שהושק בצורה זו, למרות שהיום ידוע לי על מנהגים כאלה לפני כן (לדוגמא המשחק Halo 2 הוא הדוגמא המוקדמת ביותר שידועה לי של מוצר שהושק בהשקת חצות, לא ידוע לי על מוצרים שהושקו בהשקות חצות לפניו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים