עבור לתוכן

מה המהירות שאני אקבל ברשת ביתית עם rta1320a?

Featured Replies

פורסם

אני מובר לאינטרנט 5mb עם תשתית של בזק ומודם rta1320a

אני רוצה להקים שרת NAS בבית ולחבר עוד מחשב (ליצור רשת ביתית עם שני מחשבים ושרת NAS, אחרי הביקורת פה באתר על My Book Live אז אולי אותו...).

הגבול העליון של המהירות חיבור לאינטרנט של המודם הוא בין 10Mbits/s לבין 15Mbits/s - זה אומר שזאת המהירות המקסמילית שאני אוכל לקבל בהעברה קווית בין מחשבים ברשת הביתית? אם לא מה המהירות שאני אוכל לקבל?

פורסם

למהירות בתוך הרשת הביתית אין קשר למהירות האינטרנט שלך, אלא ליכולת של הנתב שלך. עם הנתב שלך תקבל מהירות קווית של סביב 90Mbps בתוך הרשת הביתית.

פורסם

רק כמובן שזה רק מודם לכן תצטרך להגדיר אותו כנתב

וכמובן לחבר אליו גם סוויץ שתוכל לחבר גם את השרת

פורסם
  • מחבר

אם אני משתמש בMy Book Live זה אומר שהצוואר בקבוק שלי הוא המודם?

כמה עולה ראוטר שיוריד לי את הצוואר בקבוק הזה?

(כדי שלא יהיו אי הבנות Mb=Mbits ו MB=MBytes נכון?)

עריכה:

חקרתי עוד קצת באינטרנט (ד.א. Cheif מצאתי מקור מידע חדש לרשתות, אחלה אתר יש לך!)

יש לי כרטיס רשת של Gigabit זה אומר שהמגבלת מהירות שלי עולה ל700Mbps?

פורסם

בשלב הזה אני מבין שיש לך רק מודם ואין לך נתב. אם אתה רוצה רשת ביתית אתה חייב נתב. תקרא את המדריך הזה על מנת להבין את תפקידו של הנתב.

אל הנתב אתה מחבר את המחשבים שלך. אם כונן ה-WD שלך תומך בכניסת רשת, גם אותו אתה מחבר לנתב.

אם הכניסות הקוויות לנתב הן של 100Mbps המהירות ברשת תהיה סביב 90Mbps. אם אתה רכוש נתב עם כניסות קוויות של 1G (כלומר 1000Mbps) תוכל לבגיע בתוך הרשת הביתית למהירות של עד 900Mbps.

אם במחשב שלך יש כרטיס של 1G וגם ה-WD תומך ב-1G, תרכוש נתב של 1G. אכן ההגדרות שלך - Mb=Mbits ו MB=MBytes נכונות.

כשיש נתב, המהירות בתוך הרשת הביתית נקבעת על פיו - למהירות הקווית של המודם אין משמעות.

פורסם
  • מחבר

אני מבין בדיוק מה זה מודם ומה זה נתב, יש מדריכים באינטרנט שמסבירים איך להפוך את המודם שלי שישמש גם כנתב.

וכאן אנחנו חוזרים לשאלה הראשונה - מה המהירות שהמודם-נתב שלי יכול לספק בתוך הרשת הביתית,

יש למודם-נתב שלי יציאה אחת ולכן אני אצטרך גם סוויץ', המהירות ברשת הביתית עדיין תהיה מושפעת מהמודם נתב או רק מהסוויץ'?

(השאלה נובעת מזה שלא בדיוק הבנתי זה מה קורה לנתונים שעוברים ברשת הביתית הם עוברים עיבוד כלשהו בדרך? איפה?)

פורסם

יותר מפורט מההסבר של chief לא יכול להיות,

תוודא בהגדרות יצרן של כל אחד מהרכיבים בשרשרת באיזה מהירות הם יודעים לעבוד 10/100/1000 ותחליף את מה שיוצר לך צוואר בקבוק.

פורסם

אני מבין בדיוק מה זה מודם ומה זה נתב, יש מדריכים באינטרנט שמסבירים איך להפוך את המודם שלי שישמש גם כנתב.

וכאן אנחנו חוזרים לשאלה הראשונה - מה המהירות שהמודם-נתב שלי יכול לספק בתוך הרשת הביתית,

יש למודם-נתב שלי יציאה אחת ולכן אני אצטרך גם סוויץ', המהירות ברשת הביתית עדיין תהיה מושפעת מהמודם נתב או רק מהסוויץ'?

(השאלה נובעת מזה שלא בדיוק הבנתי זה מה קורה לנתונים שעוברים ברשת הביתית הם עוברים עיבוד כלשהו בדרך? איפה?)

במידה ואתה הופך את המודם לנתב ומחבר אליו SWITCH של 1G, מהירות הרשת הביתית תהייה מושפעת רק מה-SWITCH.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים