עבור לתוכן

נייד שהגיע לטמפרטורות של +100 מעלות - עילה לדרוש החלפה ולא רק תיקון מערכת הקרור?

Featured Replies

פורסם

vostro 3350, אם תהיתם. סובל כמה חודשים מבעיית התחממות שרק מחמירה. בבדיקות שנעשו, המעבד הגיע ל98 מעלות, רכיבים אחרים (שלא ברור מהם, אבל בוודאות לא כרטיס המסך) עברו את ה100.

חברה שלי, בעלת המחשב, דיברה עם נציג DELL ותיארה לו את הממצאים. הנציג אמר שכנראה תוחלף מערכת הקירור במחשב, ובינתיים תואם טכנאי (האחריות היא בבית הלקוח). אני טוען שאחרי טמפרטורות כאלה אין לדעת אילו נזקים מצטברים נגרמו לרכיבים האלקטרוניים, ועל DELL להחליף את המחשב כולו או לפחות את כל חלקו הפנימי. מה אתם אומרים?

פורסם

מעקב

פורסם

vostro 3350, אם תהיתם. סובל כמה חודשים מבעיית התחממות שרק מחמירה. בבדיקות שנעשו, המעבד הגיע ל98 מעלות, רכיבים אחרים (שלא ברור מהם, אבל בוודאות לא כרטיס המסך) עברו את ה100.

חברה שלי, בעלת המחשב, דיברה עם נציג DELL ותיארה לו את הממצאים. הנציג אמר שכנראה תוחלף מערכת הקירור במחשב, ובינתיים תואם טכנאי (האחריות היא בבית הלקוח). אני טוען שאחרי טמפרטורות כאלה אין לדעת אילו נזקים מצטברים נגרמו לרכיבים האלקטרוניים, ועל DELL להחליף את המחשב כולו או לפחות את כל חלקו הפנימי. מה אתם אומרים?

אני אומר קטנוניות יתר מצדך. בסה"כ יגיעו ויחליפו את הקירור.

אלא אם כן יש עוד תופעות שאתה לא מספר עליהן שגורמות לך לחשוד

שיש כאן נזק ממשי לרכיבים שהוא בלתי הפיך ויש לך ראיות לכך.

פורסם
  • מחבר

אין לי ראיות לנזקי חום ברכיבים עצמם, כמובן, אבל שכחתי לציין שהמחשב שימש כמחשב ראשי, ככזה הוא היה דלוק רוב הזמן, ולפעמים הוא היה מגיע לטמפרטורות כאלה שלא ניתן היה לגעת בו בכלל באזורים מסויימים (ולא רק מתחת\מאחור - אפילו בחלק העליון, צמוד למקלדת), וזאת למרות שעל פניו המאוורר תקין. אתה היית סומך על מחשב שעבד בתנאים כאלה, לאחר החלפת מערכת קירור וזהו?

פורסם

יש לה תעודת אחריות מסודרת מ-Dell שמפרטת מה הם תנאי האחריות וכו' וכו'?

פורסם
  • מחבר

יש, אבל אין שם פירוט לגבי העניין הזה.

פורסם

אם אתה עדיין חושב ללכת בכיוון הזה אני , הייתי מחפש אסמכתאות מ- Dell/שאר היצרניות בנוגע לטמפ' עבודה תקינות של כל רכיב ורכיב.

(יכול להיות שזה יהיה לרעתך אבל לדעתי, שווה לבדוק)

פורסם

תן להם צ'אנס לסדר לך את הבעייה. מי יודע, אולי אפילו תהיה מרוצה.

פורסם
  • מחבר

נניח והם אכן יסדרו את בעיית הקירור, והמחשב יפסיק להתחמם באופן חריג. האם אתה לא היית מוגאג במקרה כזה מקיצור אורך חיי שאר הרכיבים עקב תנאי העבודה שעברו עליהם?

פורסם

ברשותי מחשב נייד vostro 3500, והייתה לי את הבעיה הזאת, הטכנאי הגיע והחליף את מערכת הקירור - הבעיה היא הצורה שבה המחשב בנוי ולא מערכת הקירור - המאורר מתמלא אבק והדרך היחידה לטפל בזה זה פתיחת המחשב ופירוקו בשביל להוציא את כל האבק משם.

בשביל להגיע למאוורר צריך לפרק את המחשב לגורמים, אי אפשר רק לפרק את החלק התחתון.

אין אפילו צורך להחליף את מערכת הקירור אלא רק לנקות את האבק מהמאוורר והטמפרטורות הנורמליות חוזרות, הבעיה היא שעם הזמן האבק מצטבר שוב ושוב צריך לקרוא לטכנאי.

אני הגעתי למצב שהמחשב פשוט היה נכבה עקב הטמפרטורות הגבוהות ולכן הזמנתי טכנאי, וברגע שהוא פתח את המחשב אפשר היה לראות את מערכת הקירור מפוצצת בגוש אבק - גורם למאוורר גם לעבוד באופן רועש יותר.

פתרון זמני הוא לקנות אוויר דחוס ולרסס על המאוורר שהוא עובד, ככה גושי האבק מתפרקים וחלק יוצאים החוצה וזה מוריד את הטמפרטורות.

מאחר והדגם שלך יותר מתקדם, הייתי בטוח שישכילו בדל לפתור את הבעיה הזאת, בדגמי ה-latitude יש 2 פתחי איוורור ולא פתח איוורור יחיד כמו ב-Vostro.

הייתי ממליץ לקרוא לטכנאי, בכל זאת שירות בבית הלקוח, אפשר להזמין גם למקום העבודה ולכל מקום שרוצים, הם מבקשים טווח של 4 שעות אבל אפשר לומר להם שאתה עסוק ולבקש שהטכנאי יעדכן אותך מתי הוא מתכוון להגיע.

פורסם

אני קצת סקפטי בעניין הזה. הווסטרו הוא דגם יחסית חדש.

אני משתמש ב-studio xps 13 בן 3 שנים והמחשב מבפנים נקי. יש לציין כי הלפטופ עובד 7\24 ובתנאים לא פשוטים.

פורסם

מאחר והדגם שלך יותר מתקדם, הייתי בטוח שישכילו בדל לפתור את הבעיה הזאת, בדגמי ה-latitude יש 2 פתחי איוורור ולא פתח איוורור יחיד כמו ב-Vostro.

הייתי ממליץ לקרוא לטכנאי, בכל זאת שירות בבית הלקוח, אפשר להזמין גם למקום העבודה ולכל מקום שרוצים, הם מבקשים טווח של 4 שעות אבל אפשר לומר להם שאתה עסוק ולבקש שהטכנאי יעדכן אותך מתי הוא מתכוון להגיע.

:nono:

גם ללטיטוד יש אחד.. הפתרון הוא להגביה את הרגליות של המחשב בכמה מילימטרים כדי שיפסיק לשאוב אבק מהשולחן.

פורסם
  • מחבר

עניין האבק נראה חשוד. מההתחלה המחשב הזה חם למדי, מה גם שהבחורה אלרגית לאבק והחדר שלה ממש נקי.

פורסם

:nono:

גם ללטיטוד יש אחד.. הפתרון הוא להגביה את הרגליות של המחשב בכמה מילימטרים כדי שיפסיק לשאוב אבק מהשולחן.

לא יודע למה הייתי בטוח שיש לו 2 פתחי איוורור :)

עניין האבק נראה חשוד. מההתחלה המחשב הזה חם למדי, מה גם שהבחורה אלרגית לאבק והחדר שלה ממש נקי.

החדר שלי סופר נקי ווהמחשב רוב הזמן ממוקם באותו המקום, ועדיין נכנס אבק בפנים.

פורסם

נו מה אתה אמיתי? יש אבק בכל מקום.. welcome to israel, have a nice day.

והיא אלרגית לקרדית אבק הבית כמו בערך חצי מאוכלוסיית העולם המערבי, לא לאבק.. תכלס, אם להיות יותר מדוייקים, היא אלרגית לחרא של קרדית אבק הבית.

אם היא הייתה אלרגית לאבק היא הייתה מתה מזמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים