עבור לתוכן

הרפואה בצבא

Featured Replies

פורסם

ראיתי שהנושא צץ מפעם לפעם, ורציתי לחלוק את הנסיון שלי בנושא:

לאחר הגיוס אובחנה אצלי מחלה קשה שהסיבוכים שלה הם דלקות פרקים קשות. לפני כחודש החלו אצלי כאבים איומים בברכיים ובאגן, לאחר ביקור במרפאה קיבלתי הפניה לאורתופד. כמה ימים לאחר מכן התחלתי להרגיש רגישות בגב, ועם הזמן המצב החמיר עד למצב שאני לא יכול להתכופף לשרוך שרוכים, הגעתי שוב לרופאה והיא אמרה שזה נראה סיבוך של המחלה שיש לי, ושאציין לאורתופד בעל פה את כאבי הגב שלי

הגיע יום הביקור שלי אצל האורתופד סוף סוף, ומה אני אגיד לכם. בזלזול כזה בחיים שלי לא נתקלתי. הרופא נראה כמו קבצן שאספו מהרחוב, דיבר איתי בזלזול שלא נתקלתי בן מימיי; עשה בדיקה שטחית על הברכים, וכשאמרתי לו לגבי הגב, הוא אמר לי ״לא רשום את זה בהפניה״- אמרתי לו את מה שהרופאה אמרה, הוא אמר שזה שטויות ושאני צריך ללכת לרופא שוב לגבי הגב שיפנה אותי עוד פעם (??).

נתן לי רפידות לברכיים ואפילו לא הסביר מי ומה, הייתי צריך לפנות לרופא משפחה שיסביר לי מה עושים איתן.

איך לאזעזל מצפים מחיילים לבצע את התפקיד שלהם כראוי, כשבעלי תפקיד בסיסי שכזה לא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך?? טכנאי מטוסים שיזלזל במטוס ככה יגרום למטוס להתרסק ולצבא לאבד חיי אדם ומליוני שקלים- רופא שמזלזל בחייל יכול לגרום לו לאבד חיים ולצבא מליונים של פיצויים..איך רופא מרשה לעצמו להתנהג ככה?!

פורסם

מוזר. אני יכול לומר לך שלהוציא רופאי שיניים, הצבא מביא את המומחים בכל תחום (פשוט כי אפשר להביא אותם בחינם כמילואימניקים...). אולי נפלת על אחד דפוק.

פורסם

בתור חופ"ל עם ניסיון עם לא מעט רופאי יחידה, יש יותר טובים ויש פחות טובים -

פחות בעניין המקצועי (שאותו אין לי ממש את הידע לשפוט תמיד), אלא בעיקר ביחסי האנוש יש כאלה שמחפפים ויש כאלה שיקדישו לחייל 25 דקות.

בנוגע לרופאים מומחים במרפאות מומחים של הצבא - מניסיוני רובם אזרחים עובדי צה"ל שבאים לצבא כעבודה שנייה (מאוד נפוץ אצל רופאים באופן כללי),

ככה שמה שאתה מקבל אצלם יכול להיות שתקבל גם בסורוקה/הדסה/

איכילוב וכדומה.

בכל אופן אתה תמיד יכול לבקש הפנייה לבית חולים מסויים.

ההערה על מילואימניקים מטופשת דרך אגב, כי עד כמה שאני יודע מילואימניקים מרוויחים בערך כמו בעבודה האזרחית שלהם, תקנו אותי אם אני טועה.

בכל מקרה רופאים מילואימניקים עובדים בעיקר כרופאי יחידה למיטב ידיעתי... כבר יצא לי לעבוד מול גניקולוג ופסיכיאטר.

פורסם

אני מברך אותך לכניסתך למערכת הרפואית של צה"ל

אני מהשירות שלי נשארתי עם כאבים כתוצאה משבר ביד שלא יעברו לי כנראה לעולם.

בהצלחה :hi:

אגב, גם אלי התייחסו כמו אל ערימת מדים, לפחות חלק גדול מהרופאים. אני מניח זה שככה זה כשעוברים אצלך ביום עשרות חיילים שמתבכיינים על בעיות שלא קיימות

פורסם

כמו רוב החיילים בשרות שלהם, נתקלתי ברופאים טובים וטובים פחות, העיקר לדרוש לקבל את מה שמגיעה לכם.

תקבע תור חדש לרופא אחר ותקווה שהרופא הבאה לא יחפף כמו הקודם.

פורסם

ההערה על מילואימניקים מטופשת דרך אגב, כי עד כמה שאני יודע מילואימניקים מרוויחים בערך כמו בעבודה האזרחית שלהם, תקנו אותי אם אני טועה.

בכל מקרה רופאים מילואימניקים עובדים בעיקר כרופאי יחידה למיטב ידיעתי... כבר יצא לי לעבוד מול גניקולוג ופסיכיאטר.

ברוך הבא לעולם המילואים. ימ"מ זה ימ"מ, לא משנה כמה מרוויח המילואימניק הספציפי. מבחינת מפקד היחידה הוא יכול לקרוא ל5000 מנקי רחוב או ל5000 רופאים מומחים באותה "עלות" מבחינתו.

פורסם

ראיתי שהנושא צץ מפעם לפעם, ורציתי לחלוק את הנסיון שלי בנושא:

לאחר הגיוס אובחנה אצלי מחלה קשה שהסיבוכים שלה הם דלקות פרקים קשות. לפני כחודש החלו אצלי כאבים איומים בברכיים ובאגן, לאחר ביקור במרפאה קיבלתי הפניה לאורתופד. כמה ימים לאחר מכן התחלתי להרגיש רגישות בגב, ועם הזמן המצב החמיר עד למצב שאני לא יכול להתכופף לשרוך שרוכים, הגעתי שוב לרופאה והיא אמרה שזה נראה סיבוך של המחלה שיש לי, ושאציין לאורתופד בעל פה את כאבי הגב שלי

הגיע יום הביקור שלי אצל האורתופד סוף סוף, ומה אני אגיד לכם. בזלזול כזה בחיים שלי לא נתקלתי. הרופא נראה כמו קבצן שאספו מהרחוב, דיבר איתי בזלזול שלא נתקלתי בן מימיי; עשה בדיקה שטחית על הברכים, וכשאמרתי לו לגבי הגב, הוא אמר לי ״לא רשום את זה בהפניה״- אמרתי לו את מה שהרופאה אמרה, הוא אמר שזה שטויות ושאני צריך ללכת לרופא שוב לגבי הגב שיפנה אותי עוד פעם (??).

נתן לי רפידות לברכיים ואפילו לא הסביר מי ומה, הייתי צריך לפנות לרופא משפחה שיסביר לי מה עושים איתן.

איך לאזעזל מצפים מחיילים לבצע את התפקיד שלהם כראוי, כשבעלי תפקיד בסיסי שכזה לא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך?? טכנאי מטוסים שיזלזל במטוס ככה יגרום למטוס להתרסק ולצבא לאבד חיי אדם ומליוני שקלים- רופא שמזלזל בחייל יכול לגרום לו לאבד חיים ולצבא מליונים של פיצויים..איך רופא מרשה לעצמו להתנהג ככה?!

מצד אחד זה קורה בעקבות מאות חיילים שמתלוננים על כאבים בדיוק במקומות האלו (ברכיים וגב) סתם, כדי להוציא את הפטורים והג' שלהם.

מצד שני רופא צבאי שמתנהג ככה לחיילים הוא נבלה גדולה ואין שום צידוק ליחס כזה. אל תתיאש מהמערכת, יש גם רופאים אנושיים בצבא. צריך רק למצוא אותם. להבא תלמד שבכל מקרה כל דבר שהרופא (יחידה או מומחה, לא משנה) אומר לך תבקש כתוב שיהיה לך (אם הוא אומר שהוא כתב במחשב וזה עובר אוטומטי, תבקש עותק בכל זאת) ותשמור אצלך תמיד עותק של מסמכים אלו. עוד משהו חשוב לדעת זה שאת ההפניות שאתה מקבל מרופא היחידה אתה יכול לממש במספר מקומות. בד"כ עדיף לממש בבתי חולים ולא במרפאות צבאיות (על פי נסיוני היחס אנושי יותר). יש לשאול את רופא היחידה להיכן הוא יכול לנפק את ההפנייה.

והכי חשוב- אם לא מצאו פתרון להמשיך לנדנד ולקבוע תורים עד שתקבל את הפתרון הרפואי ההולם.

תרגיש טוב ובהצלחה.

פורסם

יש ויש. הסיבה לחלק מהמקרים, כמו שכבר כתבו היא חיילים שמנסים לקבל פטורים וג'. בשירות שלי נתקלתי ברופאים טובים מאוד. וגם בכמה קצת פחות.

מהנסיון שלי, גם כחובש, יש לי כמה דברים להגיד לך:

1. שהכל יהיה רשום! אין בעל פה! זה ימנע ממך לקבל תגובות כמו שקיבלת. ובעיקר, אם יהיה צורך זה ישמש אותך בעתיד.

2.אני לא יודע מה התפקיד שלך ועד כמה הבעיה התפקיד שאתה עושה יכול להשפיע על המצב הרפואי שלך. אבל אם אתה מרגיש לא טוב/יש לך כאבים אל תעשה כלום! מהיכרות אישית של מקרים אם יהיה לך נזק עתידי אתה היחיד שתסבול מזה. וגם יכול להיות שזה מה שיזרז עיניינים.

אני מכיר מישהו שהיה צריך להיכנס לכלא בשביל שיאבחנו אותו כמו שצריך (היום הוא עם פלטינות אחרי שהוא קיבל תקופה ארוכה סתם משככי כאבים).

3. תבדוק טוב טוב על הרופאים שאתה הולך אליהם (חברים/מכרים וכו'). אם צריך אז גם לבקש הפניה למרפאה אזרחית.

יש רופאים טובים מאוד בצבא. צריך רק לבדוק קודם. אחרי שאתה מוצא תתקשר למזו"ר (עדיף מאוחר בערב כשיש פחות לחץ) ותבקש שירשמו אותך לרופא שמצאת. גם אם אתה צריך להגיע לקצה השני של הארץ בשביל זה.

הרבה בריאות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים