עבור לתוכן

חושב על רכישת NAS ויש לי כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

[table][tr][td][/td][/tr][tr][td]מה המצב חברים?, לא חשבתי שהיום הזה יגיע אבל מתחיל להיגמר לי מקום ב HDD חיצוני של 2TB, בעקבות כך חשבתי לרכוש NAS, קודם כל די נמאס מחשבונות החשמל רק כי אני רוצה להוריד כמה טורנטים, דבר נוסף הוא שנמאס כל פעם שאני צריך משהוא, צריך 2 מחשבים דלוקים רק כדי לגשת לקובץ כלשהוא מהדיסק, יש לי בראוטר USB האמת אבל זה מקרטע משהוא מבחינת מהירות, ומוגבל לגודל הידסק שאני מחבר, NAS ממה שקראתי חוסך גם חשמל וגם יכול לעשות קימת כל דבר שמחשב רגיל יכול, כולל הורדות מטורנט והם לא תופסים הרבה מקום כמו NAS בנוי, אני יודע שאפר עפילו להתקין מארכת *NIX שלמה במקום מה שיש בהם ואז השמיים הם הגבול, מבחינת BAYS חשבתי על לפחות 4 לשימוש עתידי וכננרה שימוש ב HDD של 3TB לפחות עקב רק 4 מקומות לדיסקים, יותר מ 4 עולים יקר משמעותית icon_rolleyes.gif . הבנתי גם שאפשר בעצם לגשת לקבצים שלו מכל מקום בעולם ומסמרטפון וזה מרשימים ביותר ולא חשבתי לעצמי "איך לא חשבתי על זה קודם" וגם אין צורך בעצם כל פעם להעתיק מידע ממחשב אחד לאחר ,עלה אפשר להריץ כמה דיסקים ב RAID ממקום אחד מרוכז, גאוני, מבין בדגמים שיש כיום הכי זול שמצעתי הוא DLINK345 שזה דגם שיצה לפני חודשיים ממה שהבנתי, מעבד הוא 1.6 ו 512MB RAM ו 128MB ROM, ושלל האפרויות הטעימות הנוספות כמו שרת FTP SMB וכו', המחיר שלו כ2000 שקל כיום,http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... s_id=18473 יש משהוא יותר טוב במחיר הזה? כי המחיר לא כזה גדול וכבר יש לי 2X2TB לשימוש בו. [/td][/tr][/table]

פורסם

אני התחבטתי עם נושא ה-NAS ארוכות.

כבר המון זמן שאני מחפש פתרון טוב שלא יהיה יקר מידי. ה-NAS האלה נראים כפתרון ממש טוב אבל הרבה פעמים יש חסרון מרכזי שגרם לי לרדת מהם (לפחות מאלה עד 2000 שקל פלוס מינוס).

אלו נקודות תורפא ששווה לבדוק:

1. תבדוק מהירויות העברה אפקטיביים. הרבה פעמים מסתבר שעם כל הפונקציונליות מסביב מהירות ההעתקה לא עולה על 12MB/SEC שזה מאוד איטי בשביל גיבויים. הרבה פעמים זה נתון שלא רושמים.

2. תבדוק את ניהול החשמל של המכשיר. האם הוא מכבה את הדיסקים הקשיחים אחרי זמן מה. נשמע טריויאלי אבל לא כולם עושים את זה ואז יש לך דיסקים שעובדים 24/7 וחייהם מתקצרים.

3. עד כמה המאווררים רועשים? (אם זה מפריע לך), הרבה פעמים המאווררים הקטנים האלה מעבר ללבצע קירור בינוני, פשוט מרעישים.

4. אתה מתכנן רייד? לאיזו מטרה? אני רציתי לבצע רייד 5 בשביל להגן במקרה של נפילה של דיסק, אבל בשביל רייד 5 תועלתני צריך מקום ל-5 דיסקים... אז יש הגבלה מסויימת.

5. אתה רוצה שהNAS ינהל הורדות? חלקם עושים את זה אבל בטח לא בצורה נוחה כמו במחשב (ממשקי WEB איטיים כאלה ואחרים).

6. (עריכה) ובאיזה מערכת קבצים ה-NAS מנהל את הדיסקים? האם אפשר להכניס דיסק עם תוכן או שהוא מפרמט עם הכנסה? והאם ניתן לקרוא את מערכת הקבצים בסביבת ווינדוס.

7. (עריכה) ה-Share Center שיש לי בראוטר dLink DIR-655 עושה עבודה גרועה כשמחברים לו אחסון, לא יודע איך זה בNAS הזה.

את כל אלה שווה לבדוק לפני הרכישה. בדגש על המהירות.

אין לי פה פתרון של "תעשה ככה ויהיה טוב" רק רציתי להציף לתודעה שלך כמה דברים שאני למדתי בדרך הקשה (עם NAS בינוני של 2 דיסקים). בוא נגיד שכשהייתי צריך להעביר 2TB במהירות של 12 מגה בשנייה לחכות 48 שעות היה קצת יותר מידי.

היום אני נוטה פשוט להפוך את אחד המחשבים בבית לשרת NAS מהסיבות הבאות:

1. ניתן לחבר יותר דיסקים (כתלות בלוח). גם אם לא נראה לך שתזדקק ליותר מ-4 תהיה בעייתיות עם RAID במידה ותרצה.

2. אפשר לקנות מארז קטן ושקט עם ספק כוח חסכוני.

3. ניתן לנהל צריכת חשמל חכמה כך שחומרה מיותרת תכובה.

4. ברוב הלוחות החדשים יש wake on lan שמאפשר למחשב להיות במצב שינה עד לרגע הדרישה.

5. אפשר להמשיך לנהל טורנטים בנוחות.

6. אם יש רשת גיגהביט בבית אז מהירויות ההעתקה הן מקסימליות (פי 4 לעומת הקודם).

7. אם המחשבים בבית בסביבת windows אז האינטגרציה הרבה יותר טובה מבחינת שיתופים והיכולת לגבות.

8. אפשר בכל רגע נתון להתחבר למחשב עם Remote Desktop ולנהל כל מה שרוצים בקלות.

העלות בסופו של דבר דומה אבל לפי דעתי מקבלים יותר.

במיוחד אם כבר יש מחשב בבית שניתן להמיר אותו ולא לקנות את כל החומרה מאפס.

אני עדיין מתבשל עם זה כי אני רוצה להרכיב RAID 5 ואני חושב לעשות את זה עם בקר ייעודי.

פורסם

לדעתי: FreeNas על מחשב ישן שלא בשימוש (אם אין תמיד אפשר לקנות אחד, עדיין יצא יותר זול)

מחיר אטרקטיבי + יכולות כמעט בלתי מוגבלות.

פורסם

Freenas יכולה להיות אלטרנטיבה לסביבת ווינדוס, שמעתי דברים טובים אך טרם התנסיתי.

שווה בדיקה. בכל אופן, כל שאר הדברים שאמרתי מקודם עדיין בתוקף בין עם windows או freenas.

פורסם
  • מחבר

לגבי מהירות אני לא ממש מצליך לבדוק כי זה דגם חדש ואין עליו סקירות, הדגם הקודם ל 4 BAYS היה ה343 ושם אכן יש בעיות גדולות לגבי מהירות,

אבל מה אתה רוצה ממעבד 500-600 וכמות קטנה של RAM, ה 345 שזה המוצר החדש ובין הבודדים במחיר זול יחסית ל 4 BAY, מעבד 1.6 חד ליבה, 512MB זכרון ו ROM של 128MB, פלוס תומך funplug שזה בעצם מאפשר להריץ transsmision במקום הקליינט המובנה לטורנטים , ושלל התוספות כמו תמיכה ב UPS לדוג'. לגבי עניין הRAID הקטן הזה תומך בין היתר ב RAID5, RAID5 + HOTSWAP וגם ב RAID10, אם כי לא קל לכיס..מתכנן 4*3TB וזה ממש הוצעה לקטנה במחירים של הדיסקים, הוא מריץ את הדיסקים ב EXT4 ותומך בכוננים של 3TB, גם כן ניתן להעתיק חומר דרך USB לדיסק חיצוני או ממנו,ועגב גם בדגמים של 2 BAYS יש חזקים פחות וחזקים יותר, למשל הDNS320 בחירה מצויינת. כגרע יש לי רק 2*2TB אז לא מתוכנן RAID, מה שכן אני מעדיף כבר JBOD ,מנסניון שלי RAID5 וגם ממה שקראתי ברשת, חייב בקר חזק במיוחד כדי לקבל ביצועים..בNAS אין על מה לדבר..עולי HOTSWAP יותר בטוח ביחד אם RAID5 אבל יותר מידי סיכונים יש בזה ואני לא סומך על זה..אני מעדיף לעבד 3TB ולא את כל המערך המתוכנן של 12TB ולא ממש משנה לי תכלס המהירות, כל עוד סטרימינג של 720P ומתה יעבוד, אני מסודר, הקליינט של טורנטים לא הכי נוח ואין מה להשוות ל סינולוג'י לדוגמה, אבל ב2000 שקל לא הייתי מבקש יותר מזה, אני שנים עובד אם ציוד רשתות של DLINK ולעולם לא אכזבו אותי, בינתיים אני בכל מקרה יחקה לסקירה מקיפה, על נייר החומרה שלו באמת חזקה יותר מ DNS343 הוותיק, והממשק כבר לא כמו ממשק של הראטרים שלהם חח, עשו פה עבודה מעוד יפה לממשק לNAS.

פורסם

גם סטרימינג של 1080p יעבוד לך טוב.

אני משתמש בעיקר ב-1080p וקבצים בגודל של עד 20GB רצו לי חלק ברשת קווית גיגהביט (לא ניסיתי קבצים גדולים יותר) וה-NAS שהשתמשתי בו היה עלוב בכמה רמות.

אם אין לך בעיה לחיות עם מהירויות העתקה איטיות (יחסית) אז זה יכול להיות פתרון טוב עבורך. זה אמנם לא זול בהשוואה לאלטרנטיבה אבל יש משהו נוח במוצר סופי וקטן שעונה על הצרכים.

אני אשמח אם תוכל לצרף לדיון הזה לינק לסקירה מקיפה כשתמצא אחת כזו ואם אתה קונה אותו כמובן שרשמים ומידע על ביצועים יתקבלו בברכה.

אגב, בקשר לRAID5, אתה אומר שספציפית ב-RAID הזה יש הרבה סיכונים? דווקא ב-NAS או בכלל? אם תוכל לתת קצת מידע זה יעזור לי מאוד.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

תקרא קצת ברשת, עם זה חייב להיות RAID, אז או RAID6 או RAID10,

זה נכון שעל נייר RAID5 נותן יותר נפח, הבעיה שהסיכון הכי גדול פה הוא שעם הולך יותר מדיסק אחד

או שלא יצליך לעשות בניה מחדש של המערך וכו'..בקיצור זה נכון שזה עולי יותר בטוח אך ביחד עם זאת אתה מסתכן לעבד את כל המידע עם משהוא משתבש, לא סגור עם יש לו RAID תוכנה או חומרה, אבל אתה מעבד גם ביצועים עקב איך ש RAID5 עובד, שגם כך מהירות קריא/כתיבה לא משהוא, די הרבה אנשים במחובר סחירה הולכים על JBOD ולא RAID כלשהוא, הרי תסכים איתי שעדיף לעבד רק חלק מהמערך ולא את כולו..בRAID0 לדוגמה יש ביצועים טובים מעוד, אבל עם הולך אחד הדיסקים..הלך על המערך קיבנימט..ושחזור שלו יקר מעוד לרוב, עם לא ניתן להשתמש ב RAID6 אז יש RAID10 שזה שילוב של 1 ו 0, אבל את מעבד הרבה נפח מהמערך שכזה, מצד שני הוא עדיף מ RAID5, יש מה שנקרא HOTSWAP ושימוש שלו עם RAID5 מפחית את הסיכונים אחרי נפילה של אחד הכוננים במערך, אך יש דעות שונות על שימוש בו כי אין בדיקה לשלמות הקבצים..

פורסם

על RAID6 לא בדקתי. אני אקרא קצת.

RAID10 בזבזני מאוד אז הוא לא אופציה.

בסופו של דבר כשמדובר במדיה החשיבות של הגיבוי פחותה. אם היום יש לי 4TB אז לא הייתי הולך וקונה עוד 4TB רק כדי שיהווה גיבוי. ובטח לא אלך לשחזר מידע בעלויות אסטרונומיות.

יחד עם זאת דיסקים נופלים, קורה לא מעט. ולאבד דיסק שלם עם 2TB או 3TB זה מבאס ללא צל של ספק. בגלל זה חשבתי על ה-RAID5 כי לביצועים אין חשיבות מאוד גדולה בסטרימינג ורק רציתי להיות מכוסה במקרה של אבדן דיסק. לאבד את המערך כולו אמנם זה מפחיד הרבה יותר במיוחד אם מדובר על 5 דיסקים מלאים ב-8TB (פוטנציאלית).

אני אבדוק גם על ה-HotSwap, לא מכיר את זה.

אגב, גם עם בקר חיצוני הסיכון גבוה?

פורסם
  • מחבר

הבעיה לא בהרך תמונה בבקר :), אבל עם הולך לך יותר מ דיסק אחד מזמן בניה מחדש של המערך(ותלוי בחומרה זה יכול לקחת בין שעות לימים), הלך על המערך, ב RAID6 אני לא מכיר NAS בנוי שתומך בזה, אבל עם אתה רוצה כיסוי תחת, כמו שרשמתי מעל אפשר להשתמש בHOTSWAP ומספיק 4 כוננים האמת. RAID10 עולי בזבזני, אבל בין הבטוחים שיש ויותר מהיר מ RAID5, בסופו של דבר יש שיטות טובות יותר מ ה RAID5 אך דורשות NAS בנוי או NAS שעובד בשיטה משלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים