עבור לתוכן

xps 14z לסטודנט

Featured Replies

פורסם

אהלן,

רציתי לדעת אם מחשב dell מסדרת XPS 14Z מתאים לסטודנט מבחינת נוחות ושימושיות, ובעיקר איך המקלדת. הדגם הספציפי הוא http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19805

מלבד הלימודים (מדעי המחשב) זה הולך גם לשמש כמחשב לזמני פנאי (כן, אני חי בסרט שיהיו לי כאלה בזמן הלימודים) ויהיה נחמד אם הוא יוכל להריץ משחקים בצורה סבירה, ויהיה אפשר לצפות בסרטים בצורה חלקה.

אני אשמח להמלצות למחשבים נוספים שיענו על הדרישות. ההעדפה שלי היא מסך 14", מקדלת נוחה להקלדה, מעבד i5, דיסק קשיח 7200RPM, לפחות 4GB זיכרון וכרטיס מסך שהוא לא on board. מבחינת מחיר - הגג הוא 4000 ש"ח (תתעלמו רגע מהמחיר של הXPS). בנוסף, האם אתם חושבים שמחשב עם מפרט כזה יחזיק מעמד 3 שנים בכבוד?

תודה

פורסם

עם הכרטיס מסך ב-XPS הזה לא תצליח להריץ יותר מדי דברים. :lol:

הייתי בודק את ה-Vostro 3460 שבא עם 630M שהוא ממוצע למדי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה. הvostro 3460 שבא עם ה630M נמצא מעל התקציב שלי לפי מה שראיתי. איך ה3450 עם radeon 6630M?

דבר חשוב נוסף ששכחתי לציין הוא זמן סוללה. לXPS יש 8 תאים ולvostro יש 6. כמה משמעותי זה?

פורסם

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20312

נראה לי ש-3,900 ש"ח זה פחות מ-4,000 ש"ח שזה התקציב שציינת, לפחות מהפעם אחרונה שבדקתי את חוקי החשבון...

פורסם
  • מחבר

צודק, פיספסתי את זה. לא צריך לנשוך ;)

ומבחינת הסוללה, כמה ההבדל באמת משמעותי?

פורסם

צודק, פיספסתי את זה. לא צריך לנשוך ;)

ומבחינת הסוללה, כמה ההבדל באמת משמעותי?

אין לי ניסיון עם הDELL VOSTRO 3460, אבל לפני כ-5 חודשים קניתי את הDELL VOSTRO 3450.

סוללת 6 תאים, מעבד I5, שני כרטיסי מסך, תאורת מקלדת.

מחזיק כ-5 וחצי - 6 שעות ללא הטענה, תוך שימוש בכרטיס המובנה [iNTEL HD3000], בהירות מסך גבוהה ותאורת מקלדת.

אני מאמין שהXPS יחזיק יותר עם סוללת 8 תאים, אבל אני לא מסוגל להמליץ עליו כי ראיתי אותו, התעסקתי איתו ולא נהניתי בכלל.

הווסטרו לעומתו, מאוד נוח לשימוש.

אני מאמין שב-3460 יש שיפור בצריכת הסוללה בעקבות מעבר למעבדים משודרגים, ככה שזה יכול להיות רק יותר טוב :)

אני ממליץ.

מוזמן לשאול עוד דברים לגבי המחשב הזה, יש לי הרבה ניסיון איתו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת.

איך הווסטרו מבחינת ניידות? נוח יחסית להסתובב איתו? אני הולך כנראה ללכת איתו לא מעט על הגב, וזה גם שיקול חשוב.

פורסם

ה-3450 מעולה מבחינת ניידות. לא כבד מדי, לא גדול מדי. מחשב 14 אינצ' הוא, לטעמי, השילוב המוצלח בין מסך בגודל אופטימלי וניידות. 13 אינצ' קטן מדי, 15 אינצ' מסורבל מדי להתנייד איתו.

אני מסתובב עם הלפטופ בתיק שלי כל יום, כל היום, ב-5 חודשים האחרונים. אני לוקח אותו איתי לכל מקום, מעולם לא הרגשתי אותו על הגב, והמטען שלו קטן ולא כבד.

התלונה היחידה שיש לי על המחשב זה איכות המסך שלו. אומנם הוא ברזולוצית 720P סטדנרטית, אבל זוויות הצפייה בינוניות וצבעי שחור נראים לא משהו. אמנם זה חיסרון ידוע במסכים שאינם מבריקים, אבל מצד שני, זה מסך לא מבריק, שזה גם יתרון. אני מאמין שב3460 איכות המסך שופרה, ביחוד אם אתה לוקח את אחד מהדגמים של ה1080P.

חיסרון נוסף ובולט הוא הרמקולים : שהם מאוד גרועים. כרטיס הקול , לעומת זאת, הוא בסדר גמור.

למקרה ותהית למטרת מה קניתי את המחשב: אני לומד מדעי המחשב. ככה שאני מתכנת עליו ה-מ-ו-ן. המקלדת מאוד מאוד נוחה לכתיבה ממושכת, והמסך בסדר גמור.

אני גם משתמש במחשב למשחקים, מריץ בכיף את Battlefield3 על הגדרות בינוניות-גבוהות ואת STARCRAFT2 על ULTRA, כך לדוגמא. [כאשר פועל על HIGH PERFORMANCE, כמובן :P ]

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! אני חושב שבחרתי את המחשב שלי :)

פורסם

אני בכל זאת הייתי מחכה לקראת תחילת הלימודים ובא להתייעץ שוב.

פורסם
  • מחבר

כן? יוצאים דגמים חדשים בקצב? (מחשב נייד ראשון שלי...)

פורסם

כן? יוצאים דגמים חדשים בקצב? (מחשב נייד ראשון שלי...)

אם אתה נכנס לשנה א' אז תחכה עם זה.

באופן כללי, בלי קשר לדגמים חדשים, תחכה לשבוע הראשון של הלימודים. תראה מה אתה צריך ומה אתה רוצה.

זה תשובה מעצבנת אבל היא ממש נכונה.

+ שלפני תחילת לימודים יש מבצעים. את המחשב שלי, VOSTRO3450, הדגם המשופר, שנמכר כרגע באתרים כמו notebookclub ב-4000+ ש"ח, קניתי ב-3200 ש"ח דרך מבצע של בנק הפועלים.

ככה שגם אם לא יצאו דגמים חדשים, המחירים של הנוכחיים ירדו.

פורסם
  • מחבר

אחלה, אז אני אחכה קצת ואבדוק שוב.

אגב, אני די בטוח שבשנה הראשונה אני לא אשתמש יותר מדי במחשב ללימודים, אבל בגלל שאני עוזב את הבית ואין לי נייד, גם ככה אני אקנה מחשב.

פורסם

החלטה נבונה ומשכילה.

תחזור באוקטובר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים