עבור לתוכן

מהירות דיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

שלום,

באילו פעולות באה לידי ביטוי המהירות 7200rpm לעומת 5400rpm?

בהצגת תיקייה בעלת הרבה קבצים? בקצב העברת קבצים בין מחיצות? אשמח למידע בנושא, תודה

פורסם

מהירות עבודה באופן כללי שכוללת שימוש בדיסק קשיח, כל דיסק והסיפור שלו

פורסם

בכללי - דיסק 7200 יתן קצת יותר ביצועים וזמן תגובה זריז יותר, לעומת דיסק 5400 שבדרך כלל עובד ברמת רעש קצת נמוכה יותר ומציג נתוני צריכת חשמל משופרים.

כמובן שיש דיסקים 5400 מהירים יות ומהירים פחות, תלוי בדגם ובאופן השימוש - כונן איחסון פנימי/חיצוני/ כונן מע' הפעלה ועוד..

פורסם

כמעט בכל פעולה.רק שההבדל בזמנים זניח ברוב הפעולות.מה שלא מומלץ לשים על הירוק זה OS.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני פשוט מעוניין לקנות מחשב נייד אז השאלה שלי מתייחסת לדיסקים פנימיים במחשבים ניידים.

אני הולך להתעסק עם תיקיות עם הרבה קבצי מולטימדיה (שמע, וידאו), אז ה7200RPM ייתן ביצועים עדיפים בהרבה, זה יורגש? פשוט רוב המחשבים הניידים שנכנסים לי לתקציב מגיעים עם 5400 RPM אז אני רוצה לדעת אם שווה לי לשלם יותר עבור 7200.

כמעט בכל פעולה.רק שההבדל בזמנים זניח ברוב הפעולות.מה שלא מומלץ לשים על הירוק זה OS.

מה הכוונה "ירוק"?

פורסם

ירוק-זה 5400 סיבובים לדקה (ידידותי לסביבה).צורך פחות חשמל ומתחמם פחות.בניידים הסטנדרט הוא 5400.אם אתה מתכוון לערוך עליו וידיאו אז הייתי לוקח 7200.אגב אצלי בנייד 5400 סיבובים מעולם לא יצרו בעייה.אפשר לקחת נייד שיש לו מקום לעוד HD ולהכניס שם SSD למערכת הפעלה.או לקחת אחד עם SSD בלבד אבל אז יהיה מחסור בנפח אחסון (או מחיר אסטרונומי).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, ברור לי שלא הייתה לך בעיה עם ה5400, אני כיום גם משתמש במחשב הנייח הישן שלי עם 5400 ואף פעם לא הייתה בעיה, השאלה שלי אם המהירות של-7200 תורגש באופן ניכר בטעינת תיקיות עם הרבה קבצים ושאר שימושים עם הרבה קבצים, קצב העברת קבצים פחות משנה לי. (אף פעם לא השתמשתי ב7200 :nixweiss: )

פורסם

בניידים הסטנדרט הוא 5400.אם אתה מתכוון לערוך עליו וידיאו אז הייתי לוקח 7200.

אחרת הייתי מסתפק בהארד דיסק רגיל .אל תשכח שלדיסק 2.5 במהירות סיבוב גדולה (7200) יש גם תופעות לוואי כמו חום ,רעש וצריכת חשמל.

כל אלו לא קיימים בSSD לכן אם חייבים דיסק מהיר עדיף לקרוץ לכיוונו.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אחשוב על SSD..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים