עבור לתוכן

רכיב מוזר שמצאתי

Featured Replies

פורסם

שלום,

מצאתי היום במדפסת ישנה רכיב מעניין-

מדובר במעין שפופרת ריק קטנה מזכוכית (עם הצ'ופצ'יק המסורתי בקצה הזכוכית), אבל יש לה שתי רגליים.

בפנים, מה שיש זה שני מוטות קטנים ממתכת כסופה כלשהי, ניצבים לקרקע ומקבילים זה לזה, על תושבת לבנה של פלסטיק או קרמיקה.

הם אינם מחוברים בקצותיהם.

אני חושד שמדובר בקבל כלשהו, אבל חוץ מחשדות לא ממש מבוססים, אני לא יכול לקבוע מה הוא במדויק. פעם ראשונה שנתקלתי ברכיב כזה.

אני באמת סקרן, ולכן אני שואל :)

נ.ב.: אני אעלה תמונות בקרוב. אני יודע שזה לא כל כך ברור רק מקריאה.

פורסם

מנורה נאון ?

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב... זה רכיב קטן (אולי ס"מ אחד) ובצורת גליל פחוס. שקוף לגמרי.

חוץ מזה, למרות שזה גם הדבר הראשון שעלה לי לראש כשראיתי אותו, אני לא חושב שיש סיבה לשים מנורה במקום שאף אחד לא רואה את האור שלה...

אבל אולי יש דברים שאני לא יודע?

אגב, ניסיתי להעביר בו זרם, והא לא ייצר אור בתדר נראה.

פורסם

541(1).jpg

משמשת לא רק לתאורה, אלא גם להפעלת מעגלים מסויימים במתח פריצה של 40V.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק זה...

40V?!

למה המדפסת המסכנה הזאת צריכה כזה דבר?

משמשת לא רק לתאורה, אלא גם להפעלת מעגלים מסויימים במתח פריצה של 40V.

מה הכוונה?

ואיך קוראים לרכיב?

עריכה- חיפשתי neon bulb בגוגל. אני מרגיש אידיוט.

בכל זאת, 40V? מה יש לנורה כזו לחפש בתוך מדפסת, איפה שלא רואים אותה?

פורסם

השימוש הנפוץ הוא הצתת טרייאק. לרוב אמורים להשתמש בדאייק, אבל לפעמים יש שיקולים כלשהם (עמידות בפרצי מתח?) לשימוש בנורת ניאון. למה זה יכול לשמש? אם זו מדפסת לייזר, יש מעגל חימום מבוקר לטונר. במדפסות ישנות הייתה לזה בקרה אנלוגית, והמעגל היה מבוסס טראייק ו... נורת ניאון.

וזה רק סוג אחד של שימוש.

יש דימרים הפועלים עם נורת ניאון

http://www.giangrandi.ch/electronics/neon/odds.html

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. לימדת הדיוט דבר חדש. :xyxthumbs:

רק שאלה אחת- מה הכוונה בהצתת טריאק?

פורסם

טראייק מעביר זרם רק לאחר קבלת מתח בגייט. הפעולה של נתינת המתח בגייט נקראת "הצתה". למה..? אין לי שמץ.

אולי מהדמיון להצתת (התנעת) רכב. לאחר ההצתה, המנוע - או במקרה זה, הטרייאק - ממשיך "לעבוד" גם בלי צורך במתח בגייט. בניגוד לטרנזיסטור למשל.

פורסם
  • מחבר

טראייק מעביר זרם רק לאחר קבלת מתח בגייט. הפעולה של נתינת המתח בגייט נקראת "הצתה". למה..? אין לי שמץ.

אולי מהדמיון להצתת (התנעת) רכב. לאחר ההצתה, המנוע - או במקרה זה, הטרייאק - ממשיך "לעבוד" גם בלי צורך במתח בגייט. בניגוד לטרנזיסטור למשל.

תודה רבה! למדתי המון עכשיו :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים