עבור לתוכן

בקשה להמלצה על מחשב נייד תקציב~ 6000ש"ח לתכנות ומשחקים

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אחרי התלבטות ארוכה מאד החלטתי לרכוש מחשב נייד חדש (בזמנו פתחתי הרבה נושאים ברוב הפורומים פה כדי לקנות מחשב נייח אבל לאחרונה גמלה בליבי ההחלטה לקנות מחשב נייד ולא נייח- כמובן שאם יש לכם עצה לתת לי שתמנע ממני טעות בנוגע להאם לקנות נייח או נייד אשמח לשמוע אותה)

הדרישות שלי הן:

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים ( כבדים עד כמה שניתן תוך שימוש בדרישות גבוהות כמה שיותר (בעיקרון שיוכל להריץ את קריסיס ואם ניתן גם דברים מודרניים יותר), צפיה בסרטים אשמח לאפשרות של סרטי HD בצורה חלקה, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד) ייתכן שכן. בעיקרון אני שואף להתחיל תכנות ולעבוד על מנוע סורס ומנוע עריכת השלבים שבא עם המשחק קריסיס

* גודל המסך? - לא כל כך משנה יכול להיות שאחבר אותו למסך טלויזיה אבל בעיקרון שיהיה נוח לעבוד עליו זמן ארוך בלי כאבי ראש ועיניים יוצאי דופן (בין היתר גם עבודה על תכנות ומסמכים רבי מלל)

* משקל רצוי? - לא קריטי בכלל

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - אם ניתן אז שאוכל לעבוד איתו על עבודות משרדיות כ 4 שעות אם לא אז רוב הזמן אני נמצא ליד שקעי חשמל אז אין בעיה

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות?

,

HDMI(לא חובה) ,

USB3

* בלוטות? - אם ניתן אז אשמח

* גודל מינימלי של

כונן קשיח- 300GB אבל אני מעדיף יותר נפח ומהירות 7200 חובה

* כונן CD/DVD? צורב? - צורב DVD יכול להיות מעולה

* כונן Bluray? - לא חובה

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא, אבל שהאחריות בארץ תהיה טובה (אחריות של חברה לא של יבואן ועדיף חברה עם שירות אמין)

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - לא חייב

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?- אין עדיפות כי אני לא מבין בחברות אבל אני רוצה משהו אמין

יש אפשרות לחריגה במחיר של ~ 500 ש"ח אם זה נותן משהו שבאמת שווה את ההפרש (משכורת של חודשיים)

בעיקרון אני רוצה מחשב שיוכל להריץ את כל התכנות המשרדיות הסטנדרטיות + פוטושופ, תכנות לתכנות, ואם ניתן את מנוע הסורס ומנוע עריכת השלבים שבא עם המשחק קריסיס

וגם את כל מה שהמחשב הנייח שלי יכול להריץ ומעלה

מפרט המחשב הנייח:

מערכת הפעלה

MS Windows XP Professional 32-bit SP2

יע"מ

Intel Pentium 4

Northwood 0.13um טכנולוגית

RAM

‎768 MB DDR @ 132MHz (2.5-2-2-6)

לוח אם

P4M266/A-823X (Socket 423)

גרפיקה

93AM (1024x768@60Hz)

128MBRADEON 9200 SE Family (Microsoft Corporation) (ASUStek Computer Inc)

כוננים קשיחים

39.1GB Western Digital WDC WD400BB-60DGA0 (PATA)

כוננים אופטיים

LITE-ON DVDRW SOHW-1653S

HL-DT-ST CD-RW GCE-8526B

שמע

VIA AC'97 Enhanced Audio Controller (WDM)

נוסף לכך אשמח אם הוא יוכל לתמוך במשחקים מודרניים (גם אם לא כל הדרישות על אולטרה אלא על היי)

אשמח לקבל גם המלצה על חנויות

תודה מראש

מר. מישהו

פורסם
  • מחבר

חברים?

פורסם

למה החלטת דווקא על נייד במקום נייח?

פורסם

צריך להגיד כמה דברים על משחקים לפני הכל -

1. מסך גדול נותן חוות משחק טובה יותר

2. כרטיס גרפי חלש מדי יכול להרוס חווית משחק עקב קרטועים או הגדרות נמוכות

מחשב נייד ב-4500 שח, דורש התפשרות על דברים במפרט ובא לידי ביטוי גם באיכות בניה בינונית.

לפחות אחד משלושת הגורמים - מפרט / כרטיס מסך / רזולוציה יהיה באיכות בינונית ויפגע לך בחווית המשחק.

חיבור של נייד כזה למסך חיצוני עדיף במקרה הזה, אבל במקרה זה כרטיס המסך יגביל אותך ביכולות הגרפיות

על סמך הדברים האלו, לדרישה שלך - "משחקים ( כבדים עד כמה שניתן תוך שימוש בדרישות גבוהות כמה שיותר (בעיקרון שיוכל להריץ את קריסיס ואם ניתן גם דברים מודרניים יותר)" עדיף מחשב נייח בלי ספק.

פורסם
  • מחבר

יש לי גם אופציה לקנות מחשב בחו"ל.

במהלך שיטוטי באינטרנט נתקלתי באתר הזה http://www.squidoo.com/top-gaming-laptop

ויש שם כמה מחשבים שנראים די "סבירים" בהתחשב בטבלה הזו: http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html

במפרט לנייח שהוצע לי המליצו לי לשים את הכרטיס HD 7850

שביצועים דומים לשלו אני יכול להשיג עם מחשב נייד ב 5500 ש"ח + ייתרון של ניידות שזה אמנם חיסכון של עוד 4 חודשים אבל נראה ששווה את המאמץ- האם זה באמת שווה את המאמץ?

פורסם

במפרט לנייח שהוצע לי המליצו לי לשים את הכרטיס HD 7850

שביצועים דומים לשלו אני יכול להשיג עם מחשב נייד ב 5500 ש"ח

חבל שאתה חי בסרט.

אני מניח שאתה מתכוון למחשב דומה למפרט הבא

http://www.amazon.com/ASUS-G75VW-RS72-17-3-Inch-Laptop-Black/dp/B0087VXNXK/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1342907930&sr=1-1&keywords=G75VW-RS72

בהחלט מחשב חזק יחסית לנייד, אבל יש לו 3 חסרונות עקריים - כבד; דורש חיבור חשמל כמעט קבוע; מתחמם ומרעיש במשחקים.

מעבר לזה, שים לב שכל כרטיס חדש היום נמדד ברזולוציות של 2560x1600 כי FHD הוא כבר לא פקטור- http://www.anandtech.com/bench/Product/549

מצד שני, ה-gtx 670m בקושי מתמודד עם FHD במשחקים כבדים - http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-670M.72197.0.html

פורסם
  • מחבר

אני פונה אליכם כדי שתוציאו אותי מהסרט (בהנחה שאני חי בסרט)

הסיבה בגללה אני רוצה נייד היא בעיקר חיסכון בכבלים ומקום אם תוכל להמליץ לי על נייח שעושה את זה אני אשמח לקבל את ההמלצה.

פורסם

תפנה עם הדרישה הזו לפורום המתאים, ותתאר להם שאתה רוצה מחשב קטן וללא כבלים כמה שאפשר.

ממה שיצא לי, אפשר להרכיב נייח עם 2 כבלים בלבד (חשמל ותצוגה) כשכל השאר מחוברים על ידי דונגל USB או באלחוט (wifi)

דוגמה למארז קטן - http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=RC-120A-KKN1

• 5 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

סליחה שאני ממשיך דיון ישן פשוט לא יצא לי להיות בבית כדי לפתוח מחשב ולהגיב,

אחרי מחשבות מרובות החלטתי שכן לרכוש מחשב נייד מהסיבות הבאות:

אני מוכן להתפשר על אי יכולת להריץ את כל המשחקים החדשים על אולטרה ולהריץ "רק" על היי.

אני רוצה יכולת ניידות מסויימת (גם אם מוגבלת מעט)

הגעתי למסקנה שבתקופה הקרובה איני צריך מחשב על למשחקים מטורפים אלא מחשב חזק לתיכנות בסיסי מעט עריכה בסיסית ומשחקי מחשב על דרישות היי.

כעת לבקשות:

אני רוצה להיות יכול להריץ קריסיס ו BF3 אך לא מאד קריטי לי שזה יהיה על הדרישות הכי גבוהות (FPS שחיק כן קריטי)

אני רוצה מחשב שניתן לעבוד עליו על תכנות בסיסי ועריכה בסיסית (עדיף עם מסך שאפשר לשבת מולו בכיף בלי לשרוף את העיניים)

אני רוצה מחשב עם USB 3

אני רוצה מחשב שהדיסק הקשיח שלו כמה שיותר גדול ועם מהירות של 7200

מחיר: עד 6000 שקלים (ניתן לבצע רכישה גם בארה"ב)

בבקשה עזרו לי על אף שאני נשמע לכם סתום

תודה

פורסם
  • מחבר

האם אתה יודע על בעיה בקנייה של נייד מארה"ב?

פשוט באותו מחיר של המחשבים שהמלצת עליהם יש מחשבים עם כרטיסי מסך חזקים יותר = יותר משחקים שאפשר לשחק על היי לפחות. מז שאני מנסה לשאול זה האם יש סיבה מוצדקת לרכוש מחשב דווקא בארץ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים