עבור לתוכן

VSYNC לא עובד

Featured Replies

פורסם

מפרט בצד

דרייבר 12.6

wait for vertical refresh = always on

opengl settings = triple buffering

ועדיין vsync לא עובד, מה אני מפספס?

פורסם

רוב התלונות ברשת לגבי vsync ב-Catalyst מסתכמות בהבנה ש- vsync always on פשוט לא מתפקד כראוי (אם בכלל) בדריבר של AMD. (ניסית גרסא אחרת?)

יש אומרים שזה לא עובד ב AMD כי הם עוקבים אחר הסטנדרט של מיקרוסופט, בעוד ש nvidia מיישמים "hack" כלשהו בדריבר. (לא ממש משנה אם זה נכון או לא)

נסה להכריח vsync דרך כלי צד שלישי - d3doverrider. שם גם אפשר להפעיל triple buffer ב-directx (למרות שהיום בהרבה משחקים זה כבר מובנה).

מדוע הזכרת triple buffering ב-opengl? האם vsync לא עובד רק ב-opengl או גם ב-DX?

ואני מניח ש-vsync עובד לך במשחקים המאפשרים להפעילו מהתפריטים, כן ?

פורסם
  • מחבר

מדוע הזכרת triple buffering ב-opengl?

זו הכותרת בדרייבר ל triple buffering, ראה תמונה מצורפת

ואני מניח ש-vsync עובד לך במשחקים המאפשרים להפעילו מהתפריטים, כן ?

כלל לא ניסיתי לשחק, יש קריעות בשימוש רגיל

הפעלת AERO העלימה את הקריעות, מוזר :s05:

לעומת זאת התופעה של עצירות קטנות תוך כדי גלילה רציפה בדף אינטרנט נמשכת

במיוחד אם הוא לא מכיל רק מלל

גלילה מהירה עם האצבע אינה גוררת עצירות

יש פתרון לעניין?

והאם בכל זאת כדאי להתקין d3doverrider למרות שהעניין הסתדר איכשהו?

פורסם

חשבתי שאתה מדבר על משחקים... אם AERO סידר את הבעיה אז מה טוב. לא צריך d3doverrider לא נראה שהוא רלוונטי ל-desktop בכל אופן.

אגב לא סתם הכותרת ל-triple buffer בדריבר היא "opengl settings". הכוונה היא שהאפשרות הזאת תקיפה רק לגבי אפליקציות מבוססות opengl.

עצירות קטנות בגלילת דף אינטרנט לא בהכרח קשור לכרטיס מסך. האם יש תקיעות גם לאחר שהדף סיים לטעון את כל התוכן ? ניסית דפדפן אחר ?

פורסם
  • מחבר

עצירות קטנות בגלילת דף אינטרנט לא בהכרח קשור לכרטיס מסך. האם יש תקיעות גם לאחר שהדף סיים לטעון את כל התוכן ? ניסית דפדפן אחר ?

הדף טעון לגמרי, גם אחרי שגללתי עד הסוף למטה אז הדרך חזרה למעלה (ושוב למטה וחוזר חלילה) רוויה בעצירות קטנות

תופעה זו חוזרת על עצמה ב FF,אקספלורר וכרום

פורסם

יצא לי לבדוק קצת ביצועי גלילה בעבודה ובבית, על firefox ו-explorer, בדף הבית של guru3d (עמוד ארוך עם טקסט ותמונות), בגלילה איטית במהירות קבועה (לחיצה על גלגלת - גלילה אוטומטית בלי לגעת בעכבר).

בעבודה בדקתי 2 מחשבים עם מעבד E5700 וכרטיס מסך זול (אחד nvidia ושני amd), בשניהם היו הרבה קרטועים, התזוזה לא חלקה בכלל, בשני הדפדפנים.

במחשב האישי בבית (מפרט בצד) הגלילה כמעט לגמרי חלקה. הבדל משמעותי, למרות שקורה פעם ב.. איזה מיני "קרטועון" (אני מאוד רגיש לדברים האלה אבל יש גבול גם לפרפקציוניזם שלי - לא יעשה סיפור מפאקינג גלילה רצופה של דף אינטרנט :) )

קשה לומר מהו הגורם העיקרי לקרטועים בגלילה... מעבד ? כונן קשיח ? זכרונות ? כרטיס מסך ? כנראה הכל קשור במידה מסויימת. כולל סוג התוכן בדף.

שמתי לב אצלי במחשב, בזמן הגלילה ב-guru3d, ב-firefox הכרטיס מסך עומד על ניצול ליבה של כ-37%~ (תדרי 2d/idle). ב-explorer זה כ-27%~

(בתדרים גבוהים הניצול יורד למס' חד ספרתי). לא יצא לי לבדוק ניצול GPU במחשבים של העבודה, אבל ניצול CPU מן הסתם היה גבוה הרבה יותר מאשר פה בבית.

ניסית למשל בפיירפוקס לבטל \ להפעיל האצת חומרה (GPU) ?

פורסם
  • מחבר

i5 750 + ssd + 16gb +5770 לא צריך להיות צוואר בקבוק לדפדפן

אם אני לא טועה האצת gpu מופעלת, אניכרגע לא בבית ואין לי דרך לוודא

מה שכן, ביצעתי בדיקה דומה על q6600 +gt440 +hdd והכל רץ חלק, אין אפילו מיקרו עצירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים