עבור לתוכן

בחבילות גלישה סליולריות "ללא הגבלה" כשחורגים לאיזה מהירות מאיטים בכל חברה?

Featured Replies

פורסם

היום יש "שקר" חדש שנקרא חבילות סליולריות ללא הגבלה. בפועל יש הגבלה על נפח הגלישה ורוב החברות במקום לקחת כסף על הגלישה החורגת פשוט מורידות את המהירות.

אני מסתקרן ממש לאיזה מהירות כל חברה מאיטה את המהירות. עוד לא מצאתי משהו מרוכז באינטרנט בנושא. אם המהירות הרגילה היא 7mbps ומאטים לך את הגלישה ל 2mbps זה אולי האטה דרסטית אבל בגדול זה לא כזה איטי.

אני בנתיים יודע על החברות הבאות (האפתי מידע ראשוני ושמתי בטבלה):

[table]

[tr][td]חברה[/td][td]מחיר[/td][td]מהירות mbps[/td][td]הגבלה[/td][td]האטה kbps[/td][td]tether[/td][/tr]

[tr][td]רמי לוי[/td][td]88[/td][td]2[/td][td]1GB[/td][td]200[/td][td]לא ידוע[/td][/tr]

[tr][td]הוט[/td][td]89[/td][td]10[/td][td]3GB[/td][td]512[/td][td]64kbps הגבלה מוצהרת[/td][/tr]

[tr][td]גולן[/td][td]99[/td][td]10[/td][td]3GB[/td][td]512[/td][td]לא מוגבל[/td][/tr]

[tr][td]אורנג'[/td][td]125/135[/td][td]7.2?[/td][td]500MB/1GB[/td][td]128[/td][td]בתוספת 20 שקל[/td][/tr]

[tr][td]פלאפון[/td][td]99/129 (אחרי שנה עוד 20 שקל)[/td][td]4[/td][td]1GB/3GB[/td][td]200[/td][td]לא מוגבל[/td][/tr]

[tr][td]סלקום[/td][td]119/129/159[/td][td]15[/td][td]1GB/2GB/unlimited[/td][td]256[/td][td]לא מוגבל[/td][/tr]

[tr][td]012[/td][td]88/98/98[/td][td]7.2?[/td][td]1GB/1GB/2GB[/td][td]128[/td][td]לא ידוע[/td][/tr]

[tr][td]יו[/td][td]109/164[/td][td]7.2?[/td][td]1GB/?6GB[/td][td]אין - 15אג למגה[/td][td]לא ידוע[/td][/tr]

[/table]

עשיתי לזה גם format במילים כי בtapatalk הטבלה נראת זוואה:

רמי לוי - חבילה ללא הגבלה במחיר 88 שח האינטרנט במהירות 2mbps אחרי 1GB המהירות יורדת ל 200kbps שימוש בtether לא ידוע

הוט - חבילה ללא הגבלה במחיר 89 שח האינטרנט במהירות 10mbps אחרי 3GB המהירות יורדת ל 512kbps שימוש בtether 64kbps הגבלה מוצהרת

גולן - חבילה ללא הגבלה במחיר 99 שח האינטרנט במהירות 10mbps אחרי 3GB המהירות יורדת ל 512kbps שימוש בtether לא מוגבל

אורנג' - חבילה ללא הגבלה במחיר 125/135 שח האינטרנט במהירות 7.2?mbps אחרי 500MB/1GB המהירות יורדת ל 128kbps שימוש בtether בתוספת 20 שקל

פלאפון - חבילה ללא הגבלה במחיר 99/129 (אחרי שנה עוד 20 שקל) שח האינטרנט במהירות 4mbps אחרי 1GB/3GB המהירות יורדת ל 200kbps שימוש בtether לא מוגבל

סלקום - חבילה ללא הגבלה במחיר 119/129/159 שח האינטרנט במהירות 15mbps אחרי 1GB/2GB/unlimited המהירות יורדת ל 256kbps שימוש בtether לא מוגבל

012 - חבילה ללא הגבלה במחיר 88/98/98 שח האינטרנט במהירות 7.2?mbps אחרי 1GB/1GB/2GB המהירות יורדת ל 128kbps שימוש בtether לא ידוע

יו - חבילה ללא הגבלה במחיר 109/164 שח האינטרנט במהירות 7.2?mbps אחרי 1GB/?6GB משלמים 15אג למגהkbps שימוש בtether לא ידוע

באמת קשה להשוות בין החברות כשלא יודעים את כל הפרטים. לרוב האנשים שלוקחים חבילות unlimited כנראה שלא אכפת יהיה לשלם כמה שקלים אם הם מקבלים יותר מתי שהם חורגים מחבילת הגלישה.

אם מישהו יודע את הפרטים אני אשמח לעדכן . אם אני אמצא עוד משהו אני אעדכן לבד.

עדכון: בדקתי בסלקום איזה חבילות יש להם אבל מצאתי רק חוזה על חבילה "משפחתית" ושם היה רשום מהירות האטה. כנראה שזה נכון לכל החבילות שלהם.

בפלאפון היה לי קשה להוציא אינפורמציה מהצ'ט הם אמרו שיחזרו אלי בטלפון. אני צריך עכשיו למצוא את חברת you-phone .

עדכון2: הוספתי את 012 מובייל אני רוצה לתת קרדיט לאתר www.kamaze.co.il כי חלק מהמידע הגיע משם אבל הוא עדיין קצת חסר. באתרים של חברות הסליולריות לפעמים קשה למצוא תנאי מסלולים .חוץ מזה עדכנתי את המהירות לפלפון ל 4 כי כמה זה אמרו שזאת המהירות בתוכנית הזאת.

עדכון3: תיקון hotmobile לפי עיקרי התוכנית (PDF)

עדכון4: חזרו אלי מפלאפון עם האינפורמציה נתתי לאיש מכירות צ'נס להעביר את אשתי אבל בגלל שכולם יורדים מסיבסוד סליולרים בגלל חוק ניתוק זיקה אין להם ממש מה להציע.

עדכון5 : you phone . בדקתי באתר החבילות ללא הגבלה שלהם כוללות חבילת גלישה מוגבלת וכשחורגים ממנה משלמים.

פורסם

בהוט אחרי 3 ג'יגה לפי החוזה המהירות תוגבל ל-128 kbps. באורנג', לפחות בתוכנית שהייתי בה בעבר, אחרי ג'יגה המהירות הייתה יורדת ל-128 kbps. בכל מקרה בשני המקרים לא יצא לי לבדוק.

לגבי הטטרינג - אורנג' לוקחים 20 שקל לחודש ולא מגבילים מהירות, הוט לפי החוזה מגבילים ל-64 אבל בפועל לא מגבילים. לגבי כל השאר - לא ידוע לי על הגבלה.

פורסם

הוט התחילה להגביל

השבוע ניסיתי כי האינטרנט בבית נפל

המהירות היתה אולי 128, כנראה אפילו פחות

פורסם

אני עשיתי החודש כבר כג'יגה וחצי טטרינג, פעם אחרונה אתמול, ולא "סבלתי" מהגבלת מהירות. יכול להיות שזה היה משהו נקודתי (קורה לי שאני מקבל מהירות ממש איטית באינטרנט בצורה רגעית, בלי קשר לטטרינג).

פורסם

צודק

ניסיתי עכשיו והתוצאות היו בכלל לא רעות

2071367279.png

פורסם

צודק

ניסיתי עכשיו והתוצאות היו בכלל לא רעות

2071367279.png

זה מצחיק שמהירות ההעלאה בגלישה סלולארית גבוהה יותר מהמהירות הכי גבוהה שיש היום בחיבור אינטרנט רגיל :screwy:

פורסם
  • מחבר

בנתיים עדכנתי חלק מהאינפורמציה . זה לא מדויק אבל בנתיים אני חושב שגולן מנצח מבחינת התמורה.

בקשר למהירות הupload בתקשורת הקווית אפשר לפתוח שירשור אחר . זה נכון שהוא עלוב ביותר בארץ.

פורסם

מעקב, רלוונטי בהחלט.

פורסם

בנתיים עדכנתי חלק מהאינפורמציה . זה לא מדויק אבל בנתיים אני חושב שגולן מנצח מבחינת התמורה.

בהחלט. אבל איפה מצאת שאצלם זה מואט ל 512kb ?

פורסם
  • מחבר

בהחלט. אבל איפה מצאת שאצלם זה מואט ל 512kb ?

זה מזיכרון מכתבות שקראתי אני אנסה לחפש משהו יותר קשיח אבל מה שמוזר שלא מצאתי את זה עדיין באתר של גולן.

בקשר לטבלה - לא ציינתי את הupload אבל צריך לקחת בחשבון שהוא לרוב לא סימטרי גם במצב רגיל וגם במצב מוגבל.. בהוט מוביל למשל הוא יורד ל128 כשעוברים את ההגבלה מה שבילבל אותי כשהתחלתי עם זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים