עבור לתוכן

כמה שאלות על חיבור ממתג (Switch) לנתב DSL2760U

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, קראתי באתר של netcheif שהמהירות המקסימלית של הנתב של D-LINK היא 100Mbps ואכן אני מקבל כמעט 12MB בהעברה בין מחשב למחשב, יש לי ארבעה מחשבים מחוברים.

לכל המחשבים כרטיס רשת ג'יגהביט, אם אני רוצה לקבל יותר מ 100 מגהביט הבנתי שאני יכול לחבר סוויצ' לנתב אבל יש לי כמה שאלות: כל סוויצ' יתאים או שחייב להיות לו פורט אפלינק? מה בקשר לזה?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251054928997

ואיזה כבל אני צריך, מוצלב או רגיל?

ושאלה אחרונה, האם יש איזשהו חיסרון בחיבור כזה? זאת אומרת, גם מבחינת טופוגרפיית הרשת וגם מבחינת מהירות אינטרנט? כי הרבה יותר חשובה לי מהירות האינטרנט מאשר ה Ethernet.

תודה רבה מראש :)

פורסם

אתה צריך SWITCH שתומך ב-1G. ב-SWITCH-ים החדשים של ה-1G אתה יכול להשתמש גם בכבלים רגילים - לא מוצלבים. כל SWITCH של 1G יתאים לך כולל זה שיש ב-EBAY.

פורסם

אני עובד כבר שנים עם אותו ראוטר וסוויטש של 1G וזה פותר את הבעיה של הקשר בין המחשבים.

האמת שבדיוק עכשיו החלפתי את ה D-LINK ל TP-LINK 1043 + מודם כי מאז שעברתי ל 15 מגה ה D-LINK מזייף ואת ה DLINK הפכתי ל AP בסלון.

אני מציין את זה כי אם גם אצלך הוא מזייף, אז ה 1043 כולל כבר 4 יציאות של גיגה, אז זו יכולה להיות אפשרות במקום סוויטש (אך בתוספת תשלום כמובן).

דרך אגב, תודה רבה לצ'יף על המדריך שכתב להפיכת ראוטר ל AP שעזר לי מאוד במעבר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם, ואם כבר אני פה אני גם רוצה להצטרף לתודות לצ'יף, האתר שלך עזר גם לי בהרבה מקרים.

אינטגרל: אני לא יודע אם הנתב שלי מזייף או לא. הנה תוצאות של שרת בארץ:

2068608833.png

והנה של אחד בארה"ב:

2068624785.png

אני גם מחובר ב-15M, כבר שנתיים, בבזב"ל.

פורסם

אצלי הוא לא זייף במובן הזה. אצלי הוא פשוט כנראה לא היה מסוגל להתמודד עם עומס התעבורה ולכן כל כמה זמן יצא מסנכרון, וחזר לסנכרון, עד שאחרי כמה פעמים (שיכלו לקחת כמה שעות) יצא לגמרי...

יכול להיות שפשוט נדפק, אבל היות ובכל מקרה הייתי צריך AP, החלטתי להוסיף קצת כסף, לקנות ראוטר חדש ולהשתמש ב D-LINK כ AP ואת זה הוא עושה בלי בעיה כרגע.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב שלום לכולם, קיבלתי את הסוויצ' מסין, חיברתי אותו ועל פניו נראה שהכל עובד כמו שצריך.

אבל רציתי לוודא שאני באמת מקבל את מה שקניתי, אז בדקתי את המהירות של העתקת קבצים. עכשיו יש רק שני מחשבים שאני מעוניין לבדוק את המהירות ביניהם, נקרא להם מספר 1 ומספר 2, כאשר העתקתי קובץ גדול מאחד לשני קיבלתי מהירות של בערך 30 מגהבייט לשניה שזה פחות משליש ממה שציפיתי. במחשב מספר 1 יש מערך RAID 0 שהמהירות שלו אמורה לאפשר את המהירות המלאה בהעברת קבצים ברשת, אבל במחשב מספר 2 הכונן הקשיח הרבה יותר איטי, אז חשבתי שזה יכול להיות צוואר הבקבוק בבדיקה אבל גם כשהרצתי תוכנת בדיקת מהירות שאמורה (על פי התיאור שלה באתר הבית) לא להיות מושפעת מהכונן הקשיח, קיבלתי תוצאות לא טובות:

HJSt0.png

עשיתי משהו לא בסדר? אולי הבדיקה שלי לא נכונה? אשמח מאוד לעזרה לפני שאני נותן חוות דעת על הרכישה באיביי.

קצת מידע על המערכת: לשני המחשבים כרטיס רשת ג'יגהביט על הלוח, שניהם מראים בחלונות שהחיבור רשת כרגע על 1.0Gb והסוויצ' מראה חיווי ששני המחשבים מחוברים ב- 1000Mb.

מחשב מספר 1 מחובר לסוויצ' עם כבל רשת CAT 6 באורך 20 מטרים, מחשב מספר 2 מחובר לסוויצ' עם כבר רשת CAT 5E באורך מטר וחצי (צהוב כזה, של בזק, רשום עליו שעובי הגידים הוא 24AWG). במחשב מספר 1 חלונות 7 ובמספר 2 חלונות XP.

שוב תודה.

פורסם
  • מחבר

חפרתי עוד קצת ברשת ומצאתי את הכתבה הזו:

http://www.tomshardware.com/reviews/gigabit-ethernet-bandwidth,2321-7.html

Is there a way we can test the network’s maximum speed? Of course there is, but not in a real-world situation. What we’re going to have to do is make a direct memory-to-memory transfer over the network so that we bypass any hard drive-bandwidth limitations.

To do this, we’re going to make a 1 GB RAM drive on both the client and server PCs, and then transfer a 1 GB file between these RAM drives over the network. Since even the slowest DDR2 RAM should be able to handle over 3,000 MB/s of data, the only limiting factor should be how fast our network can run

אז עשיתי כמוהם, עשיתי כונן זכרון במחשב עם חלונות 7 X64 באמצעות התוכנה הזאת:

http://memory.dataram.com/products-and-services/software/ramdisk

היא חינמית ופשוטה.

ובמחשב עם הXP 32BIT עשיתי כונן עם התוכנה הזו:

http://www.mydigitallife.info/2007/05/27/free-ramdisk-for-windows-vista-xp-2000-and-2003-server/

גם היא חינמית ופשוטה.

בכתיבה קיבלתי 60 Megabyte לשנייה ובקריאה 40 Megabyte לשנייה.

אני מתחיל לחשוב שבאמת הסוויצ' אשם :'(

בערב אני אנסה לחבר את שני המחשבים ישירות עם הכבל CAT6. אני לא יודע אם לאחד מהם בכרטיס רשת יש Auto-MDIX או לא, אבל אני אנסה בכל מקרה.

ושוב, אני אשמח לאיזשהם רעיונות, הזמן שלי לתגובה באיביי הולך ואוזל.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי שלשום לחבר את המחשבים ישירות באמצעות כבל לא מוצלב. הרשת לא עבדה אז או שאי אפשר לחבר את המחשבים ישיר או שצריך לעשות משהו שאני לא יודע עם ההגדרות.

אני מחשיב את עצמי לאדם אינטיליגנטי ולכן זה נחמד לי לדבר עם עצמי. אבל מאידך גיסא גיוון זה תמיד טוב אז אם למישהו מתחשק להפריע למונולוג המתמשך שלי אל תתביישו.

אני מניח שהצ'יף, כמו 80% מהמדינה, בנופש עכשיו, אבל אין אף מומחה אחר בסביבה?

פורסם

ניסיתי iperf אבל מחיבור מרחוק הביתה (splashtop) וקיבלתי 272mbps . יש לי נתב TL-WR1043 . מחשב אחד 2500K והשני q6600 .

פורסם
  • מחבר

אף פעם לא ניסיתי את Splashtop אבל אני משער שהוא אוכל קצת רוחב פס, לא?

iperf לא עושה את הבדיקה בהעברה לכונן קשיח? אולי כדאי שאנסה אותו, אבל עדיין, אפילו אם הוא יצליח לקבל מהירות יותר גבוהה אני לא חושב שזה ישנה משהו כי בשורה התחתונה אני צריך את המהירות בהעברת קבצים.

פורסם

כנראה שהsplashtop (זאת אפליקציה לנייד עם שרת על המחשב אבל יש client PC חינם) מעסיק קצת את המחשב איכשהו . בדקתי שוב כשהגעתי הביתה וקיבלתי 305/326 בבדיקה הראשונה ו ו283/297 בבדיקה השניה . כשאני מחובר מרחוק זה בסביבות ה222.

יש סיכוי שהכל בגלל ההתעסקות של המערכת הפעלה ביצור חבילות. ניסיתי עכשיו לעשות בדיקה מרחוק ולשים את התוכנה בצד אחד על ה RAM ובצד השני על SSD אבל אני מקבל בערך אותן תוצאות .

ניסיתי עכשיו להעתיק קובץ ממחשב למחשב בגודל סביר (1GB~) וזה עבד ב 55MB/s בסוף ההעתקה וזה אומר 440mbps . לפי דעתי תעתיק קובץ מram disk לram disk וזאת כנראה תהיה בדיקה טובה.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון: מאז ההודעה האחרונה שלי ניסיתי כל מיני דברים כמו להחליף את הכבל שמחבר את מחשב מספר 2 לסוויצ' או לנתק את הראוטר ואת כל שאר החיבורים מלבד שני המחשבים מהסוויצ'. שום דבר לא עזר, המהירות עדיין נעה בין 40 ל-60 מגהבייט לשניה.

עוד כמה ימים נגמר לי הזמן ואני אשאיר פידבק רע למוכר בeBay , אלא אם כן מישהו יוכל לעזור לי לפני.

צ'יף, אם אתה קורא את זה אני מאוד מאוד אשמח לתובנות שלך בעניין.

פורסם

כל הבדיקות שעשית מערבות את מערכת הדיסקים שלך והיא יכולה להאט את קצב ההעברה האמיתי שה-SWITCH נותן. הדרך היחידה לעשות זאת נכון היא באמצעות IPERF (לפי התיאור כאן - http://www.netcheif.com/Articles/HomeNetPerf/HomeNetPerf.htm) שעושה את כל הבדיקות ברמת הזכרון ולא מערבת את מערכת הדיסקים.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על התגובה המהירה והמדוייקת, צ'יף. יש לי כמה שאלות והסתייגויות לגבי IPERF אבל אני אשאל אותן אחר כך. קודם כל, הייתי רוצה שתאמר לי מה דעתך על תוצאות הבדיקה:

tlGBQ.png

חשוב לי לציין שאת הסרבר פתחתי עם הפקודה iperf -s , כלומר בלי אפשרויות נוספות. וגם שאת הקליינט הרצתי במחשב מספר 1 שהוא חזק בהרבה מהמחשב השני ועדיין ניצול המעבד עמד על 80% כאשר כל ארבעת הליבות עבדו, אז קצת תמוה לי שאתה כותב שאין משמעות לכח המעבד.

פורסם

התוצאה לא מדהימה. תנסה להריץ את השרת עם פרמטר של 128KB ובמקום שני זרמים תריץ ארבעה.

בשרת: iperf -s -w 128KB

ב-client אותה פקודה אך במקום 2 P- תרשום 4 P-.

כשאתה אומר שהמעבד חלש - על איזה מעבד מדובר? אם המעבד חלש תהיה השפעה על התוצאות. יש לך טלפון חכם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים