עבור לתוכן

אודיו לעומת וידאו - דיון בהתפלגות השקעה

Featured Replies

פורסם

ב- Splash Pro זה עובד די מחורבן אם אתה דוחף אותו עד הסוף.

בטלוויזיה שלי ה- Panasonic V20 זה עובד לא רע.

• תגובות 31
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל סרט הופך לאופרת סבון עם הכפלת הפריימים.

פורסם

עוד סיבה: אישה...

אצלנו כשעלה הרעיון של מערכת קולנוע עם רמקולים מפוזרים ברחבי הסלון אמא שלי ישר קפצה ושללה על הסף, בשביל נשים זה סתם קופסאות מכוערות.

האמת שבתכלס גם אין לנו צורך בזה וגם בקושי גירדנו 5K לטלויזיה, אבל בכל מקרה ההתנגדות הנשית פה חזקה.

דוגמא אחרת היא מאצלי בחדר, אין לי הרבה כסף, (חייל לשעבר, עכשיו סטודנט) אז קניתי מקרן זול, אבל השתדלתי שלא להתפשר יותר מדי על המקרן... ברמקולים קל יותר לקבל תוצאה מספקת מאשר מקרן, יש לי רמקולים 5.1 של קריאטיב, ישנים מאוד, ומוזיקה נשמעת בהם חרא, אבל הם עושים את העבודה יופי בסרטים וזה מספיק לי.

איכות תצוגה זה משהוא שיותר שמים לב אליו בסופו של דבר, יותר קל להבחין בין תצוגה באיכות שונה לבין אודיו באיכות שונה.

פורסם

הבעיה היא שאנשים חושבים כמוך. האמת היא שהמצב הפוך לגמרי.

במערכות גרועות אתה צריך ווליום גבוהה ודחיסה של תחום התדרים(ע"ע Loudness War) כדי לשמוע טוב.

במערכות טובות(עם הקלטות טובות) שומעים טוב כבר מווליום נמוך.

(וזה נכון במיוחד עבור אוזניות)

כל מילה בסלע. זו גם עיקר הבעיה. המוזיקה של היום מיועדת לנגנים\MP3 וכדו'. אנשים התרגלו לשירים חסרי עומק ורוחב מוזיקלי ששומעים תוך כדי תנועה. לדעתי מערכת סטריאו נורמלית פשוט תתבזבז על 95% מהאלבומים החדשים שיוצאים.

המצחיק הוא שיחס התמורה להשקעה הוא הפוך. מערכת סטריאו שתשקיע בה תשאר באותה רמה גם עוד 10-20 שנה בזמן שטלוויזיה שתעלה יותר תוחלף 4-5 פעמים בזמן הזה.

פורסם
  • מחבר

נהנתי לקרוא את הערותיכם. :)

האם ניתן לדעתכם "לחנך" לתרבות האזנה? אכן ישנה עקומת התלמדות שדורשת פיתוח מיומנות השמיעה, אך התוצאה לבסוף הרבה יותר rewarding מאשר ה-eye-candy שטלויזיות LCD חדישות מסוגלות לספק. הסיבה לכך נמצאת בכלל מחוץ לזירת ההתנגשות הטכנולוגית-הנדסית בין מכשירים הפועלים על חוש השמע לבין אלו הפועלים על חוש הראייה: המוסיקה היא צורת מבע אומנתית שיש לה השפעה רגשית עמוקה, רחבה ו-long lasting הרבה יותר מזו של צורות מבע אומנתיות אחרות הפועלות על שאר החושים.

אפשר למשל לנסות ולארגן מפגש בחנות אודיו\וידאו המשווקת ציוד איכותי ולהדגים מה רמת המעורבות שמערכת אודיו\וידאו מספקת כאשר חלוקת התקציב מאוזנת יותר ומעניקה דגש רב יותר על חזית האודיו, לעומת מערכת לא מאוזנת - השוואת A/B שכזו עשויה לשפוך אור בבחינת "תמונה אחת שווה אלף מילים" (תרתי משמע). הטענה שלי היא שמערכת סטריאו טובה - על חשבון עוגת התקציב של הטלויזיה - תספק לא רק חווית האזנה מענגת במוסיקה, אלא גם תעניק דיבידנדים בצפייה\האזנה "מאומצת" (כלומר, כזו שנעשית בריכוז וברצינות על מנת למצות עד תום את המסר האמנותי של היצירה בשתי החזיתות גם יחד).

פורסם

לדעתי כולכם פה הולכים קצת רחוק.. אני חושב שזה הרוב לפוזה (אני יודע שזה ילדותי, אבל זה מה שאני חושב)

תחשבו על זה בתור בן אדם בור (בנושא),

אתם נכנסים לבית של מישהו, רואים טלויזיה גדולה ויפה. זה משדר יוקרה

לעומת זאת אם תראו כמה קופסאות עץ תלויות על הקירות, אולי זה יהיה מרשים, אבל רמקולים גרועים (כדוגמת "מגבר + 5.1 רמקולים של חברת X ב999 שקל") יעשו את אותו אפקט.

אני יודע שזה הכללה, אבל רוב עם ישראל הוא בור, קונה טלויזיה גדולה לרושם בעיקר.

הוא לא מבדיל בין LCD לפלזמה.

גם רוב העם לא רואה סרטים איכותיים (מבחינת תמונה) או משהו אחר שמצריך איכות סאונד טובה.

אני לא מצפה הרבה מאנשים שרואים סדרות ברמה נמוכה מים המלח, כדוגמת "האח הגדול" או זבל דומה.

לא צריך איכות סאונד טובה, או אפילו איכות תמונה בשמיים, כדי להסגיר את המוח לידי הטמטום של האח הגדול.

פורסם

אפשר למשל לנסות ולארגן מפגש בחנות אודיו\וידאו המשווקת ציוד איכותי ולהדגים מה רמת המעורבות שמערכת אודיו\וידאו מספקת כאשר חלוקת התקציב מאוזנת יותר ומעניקה דגש רב יותר על חזית האודיו, לעומת מערכת לא מאוזנת - השוואת A/B שכזו עשויה לשפוך אור בבחינת "תמונה אחת שווה אלף מילים" (תרתי משמע). הטענה שלי היא שמערכת סטריאו טובה - על חשבון עוגת התקציב של הטלויזיה - תספק לא רק חווית האזנה מענגת במוסיקה, אלא גם תעניק דיבידנדים בצפייה\האזנה "מאומצת" (כלומר, כזו שנעשית בריכוז וברצינות על מנת למצות עד תום את המסר האמנותי של היצירה בשתי החזיתות גם יחד).

כאן אני לא מסכים איתך. זה נחמד שיש מערכת מעט טובה יותר לקולנוע ביתי אבל לא בה הייתי משקיע את הכסף. השיפור זניח יחסית במערכות כאלו. אם כבר להשקיע אז במערכת להאזנה בלבד ולא כחלק ממדיה אחרת.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה הכללה, אבל רוב עם ישראל הוא בור, קונה טלויזיה גדולה לרושם בעיקר.

אני התייחסתי לחתך האוכלוסייה כאן בפורום, שמוציא סכומי כסף נאים על טלויזיות מהשורה הראשונה, הרבה מעבר למקובל באוכלוסייה בכלל. משום מה, גם אלו - שהם "אנשי איכות" - בונים מערכות אודיו\וידאו לא מאוזנות.

כאן אני לא מסכים איתך.

אנחנו לא חלוקים בדעתנו. שים לב שבסכומים נמוכים (ולמעשה, לדעתי בכלל) ההמלצה שלי כבר כמה שנים היא לרכוש מערכת סטריאו ולא לחלק את עוגת התקציב הקטנה ממילא על ריבוי ערוצים. מערכת שכזו, גם אם היא נבנית באופן מדוקדק כדי לשחזר מוסיקה על הצד הטוב ביותר, מעניקה דיבידנדים מרשימים בעת צפייה-האזנה ועל כן גם בהתייחס לקולנוע ביתי בלבד היא מסייעת לשדרוג החוויה החושית כולה, אפילו כשהיא באה על חשבון הטלויזיה.

פורסם

הבעיה היא שכשמשתמשים בה לטלוויזיה באופן טבעי ממקמים אותה לעומתה, ולא בצורה אופטימלית למוזיקה. תסכים איתי שגם מערכת טובה תאבד הרבה מהאפקטביות שלה אם יסדרו אותה מצדדי הטלוויזיה או (גרוע יותר) מולה.

פורסם
  • מחבר

מסכים. מנסיוני, אם בונים את החדר על בסיס מערכת האודיו (החדר משועבד למערכת ולא להיפך), כמעט תמיד מתקבלת גם התוצאה האופטימלית למיקום מערכת הוידאו (הטלוייזה מוצאת את מקומה באופן טבעי בין הרמקולים). מדברי משתמעת כבר המסקנה שמערכת הסטריאו צריכה לשרת את מטרותיה שלה ולא את הטלוויזיה. אם עושים כך, מפיקים את המירב גם במוסיקה וגם בסרטים.

פורסם

האם ניתן לדעתכם "לחנך" לתרבות האזנה? אכן ישנה עקומת התלמדות שדורשת פיתוח מיומנות השמיעה, אך התוצאה לבסוף הרבה יותר rewarding מאשר ה-eye-candy שטלויזיות LCD חדישות מסוגלות לספק. הסיבה לכך נמצאת בכלל מחוץ לזירת ההתנגשות הטכנולוגית-הנדסית בין מכשירים הפועלים על חוש השמע לבין אלו הפועלים על חוש הראייה: המוסיקה היא צורת מבע אומנתית שיש לה השפעה רגשית עמוקה, רחבה ו-long lasting הרבה יותר מזו של צורות מבע אומנתיות אחרות הפועלות על שאר החושים.

מאוד תלוי בסגנון שמאזינים לו אתה לא חושב? יש סגנונות יותר מורכבים שדורשים יותר האזנה קריטית כדי להעריך ויש כאלו פחות... במיינסטרים היום עדיין שולט הR&B, דאבסטפ וכל מיני אלקטרונית מבוססת bass beat אאל"ט... אלה לא דורשות אותה רמת מעורבות מהמאזין כמו קלאסית, ג'אז-בלוז ברמות שונות של הרכבים, פרוג רוק, מטאל וכו'. מה גם שהסגנונות האלה אמנם מרווחים מבאס באיכות גבוהה אבל זה לא הגורם שמניע את המוזיקה ברוב המקרים, ולכן למערכת מאוזנת עם יכולת הבחנה רצינית תהיה עליהם השפעה יותר גדולה.

פורסם

או (גרוע יותר) מולה.

מה הכוונה, מולה? מיקום של הרמקולים לפני הטלוויזיה עדיף ממיקומם באותו מישור איתה.

פורסם
  • מחבר

מאוד תלוי בסגנון שמאזינים לו אתה לא חושב?

אני מסכים כעקרון, אם כי מסתייג מה"מאד". מערכת סטריאו טובה עושה טוב לכל סגנונות המוסיקה. הבעיה שאתה משרטט היא לאו דווקא קשורה בסגנון המוסיקלי עצמו כמו שהיא קשורה בתרבות ההאזנה עצמה של אותם סגנונות. למרות שאני בדר"כ נזהר מלהכפיש סגנונות מוסיקה, קשה להתכחש לקיומה של קורלציה שיש בין סגנונות מוסיקה מסוימים ותרבות ההאזנה להם. כדי לפתח מסוגלות מעין זו הדרושה על מנת להתרשם מהניואנסים הדקים ביותר במוסיקה, יש צורך בשנוי תרבות ההאזנה עצמה.

סגנונות המוסיקה הם אפוא סימפטום - הבעיה היא בתרבות ההאזנה. מערכת סטריאו היא זן הולך ונכחד... מתקיים צל חיוור ושטחי מאד שלה במערכות הקולנוע ביתי הרציניות למיניהן, אולם נדמה לי שלא אחטא לאמת אם אומר שמרבית ההאזנה למוסיקה כיום נעשית on-the-go עם אוזניות כפתור וטלפון חכם\נגן מוסיקה.

פורסם

בהחלט, כמו שלני קרביץ אמר אתמול בכתבה ב7לילות, תרבות השואו של הקליפים והסינגלים הפכה את המוזיקה האמיתית למשהו משני, נדוש אבל נכון. מה שמוזר לי יותר אלה אנשים שעדיין איכפת להם ממוזיקה כמדיום נפרד אבל ישקיעו רק ברמה מינמלית בציוד נורמלי (AKA "קופסאות אשל מנגנות"), אם בכלל.

מעניין באמת עם עידן הסטריאו האיכותי מאחורינו או שיהיה ריבואנד בתחום כאשר הק"ב יגיע לרמה שאין עוד הרבה מה לחדש בתחום הוידאו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים