עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט לגיימרים

Featured Replies

פורסם

אשמח לחוות הדעת שלכם על המפרט הבא:

מעבד: i5 3570k

קירור: Noctua nh-d14

לוח אם: Sabertooth Z77

RAM: G.Skill Ripjaws x 2X4GB 2133Mhz CL11 (וכן, אני יודע שהמהירות הזאת לא חשובה, אבל זה היה במחיר של זכרון איטי באיביי, 300 שקל, אז למה לא..?)

כרטיס מסך: ASUS GTX 580

כונן קשיח: Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 64MB

כונן דיסקים: אשמח להצעות...

מארז: Thermaltake Chaser MK-I

ספק: אשמח להצעות לספק מודולרי שיתאים למפרט (650W+)

חשוב לציין שאני כמובן מתכנן OC יחסית גדול למעבד (וזו כמובן הסיבה ללוח ולקירור), וכן- אני מודע לכך שבשביל OC משתלם לקנות 2500K- אבל אני מעדיף שיהיה לי את המעבד החדש ביותר בשביל התכונות החדשות שלו: PCIE 3 (לשדרוג עתידי של הכרטיס), Virtu MVP, תמיכה מובנית בUSB 3 וכו'. כמובן שגם יש לו יכולת עיבוד מעט טובה יותר.

פורסם

OC גדול יחסית מ3570K גם עם קירור כזה יניב טמפרטורות גבוהות למדי. אתה עלול להתאכזב אם ציפית להעמיד אותו על 5GHZ או בסביבה.

לגבי הזיכרונות, אתה עולה בתדר ללא שימוש ומגיע לCL11.

כדאי לך לחשוב שוב לגבי הGTX580, שהוא בדרך כלל כרטיס לא משתלם.

בכללי על מנת שניתן יהיה לתת חוו"ד עניינית יותר יש צורך בתשובות לשאלון שבסטיקי של המדור. ככה זה קשה לתת התייחסות רצינית.

פורסם
  • מחבר

קודם כל הזכרונות האלה יאפשרו לי לרדת לתדר של 1600Mhz עם CL נמוך.

בקשר למעבד- אני מתכנן להגיע ל4.5Ghz, לא יותר (טוב, אולי קצת, אם יהיה לי מזל :smile1: )

ולא הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון בקשר לכרטיס מסך? לזה שאני רוצה לעשות מערך SLI? אם לזה התכוונת- אז שכנעתם אותי. אין תכנון לSLI :)

פורסם

במקום ה-580 אתה יכול לקחת את ה- Radeon hd 7950, שחזק כמוהו, יותר חסכוני ועולה 300 ש"ח פחות.

פורסם
  • מחבר

אני יודע. קניתי את ה580 בגלל שהוא היה במחיר טוב באיביי.

אז מה דעתכם באופן כללי?

פורסם

המבאס עם ה3570K הוא שלהבדיל מה2500K שיעמוד על 4.5GHZ בלי שום בעיה, ובדרך כלל גם על 4.8GHZ זה לא כל כך טריביאלי איתו.

אם אתה יורד מרעיון הSLI אז בשביל מה להשקיע בלוח כמו Sabertooth Z77?

לגבי כ.מסך אם כבר קנית, קנית.

פורסם
  • מחבר

בשביל אורך חיים והיציבות (רכיבים איכותיים וטמפרטורות נמוכות). דרך אגב, הלוח הזה לא עלה לי כל כך הרבה. בסך הכל 1078 שקל. 50 שקלים יותר יותר מp8z77-v pro בסה"כ.

עוד שיקול הוא חיישני הטמפרטורה. אבל בעיקר בגלל אורך החיים (מתח יציב גם כשהוא גבוה, טמפרטורות נמוכות.) אה, וגם קצת בגלל המראה של הלוח ;D סתם, זה לא היה באמת שיקול, אבל עדיין...

ואולי בעתיד אני אקנה כרטיס אחר ויעשה SLI

פורסם

אורך חיים של לוח זול זה בדיוק אותו אורך חיים שתקבל עם לוח סופר יקר. הבדל רק בתוספות ויכולת OC. יכולת לקנות לוח בסביבות 400-500 ש"ח שלא נופל ממנו באיכות.

אם כבר קנית את החלקים, אז להתייעץ לגביהם זה קצת מאוחר.

תתחדש.

פורסם
  • מחבר

להזכירכם אני אכן מתכוון לבצע אוברקלוק גם למעבד וגם לזכרונות. זה לא נכון שמייצבי מתח איכותיים ושנשארים קרירים יותר (הודות למגן התרמי) ישרדו בתנאי אוברקלוק זמן ארוך יותר? לדעתי כן. תתקנו אותי אם אני טועה. בכל זאת, הלוח הזה הוא בכלל לא בזבוז בשבילי בגלל האוברקלוקינג שאני עושה. שום לוח ב500 שקל לא יוכל לבצע אוברקלוקים בינוניים ומעלה. אלא אם כן אתם רוצים לשרוף את הלוח.

פורסם

במקרה הזה, או שתרד ל-2500K ותגיע רחוק עם טמפרטורות נמוכות, או שתרד מהרעיון, למה ל-4.5 לא תגיע בטווח טמפרטורות נורמלי (עם ה-3570K).

פורסם

בקיצור קנית כבר או שעדיין לא?

המלצה לכונן דיסקים - דחוף איזה כונן שתמצא בזול.

המלצה לספק - יש פורום ספקים...

פורסם
  • מחבר

ל4.5Ghz אני כן יכול להגיע בטווח טמפ' נורמלי, מכיוון שגוף הקירור שלי הוא Noctua NH-D14.

שוב אני חוזר: 3570K עדיף לי, למקרה של שדרוג לכרטיס מסך תומך PCIE 3.

פורסם
  • מחבר

בקיצור קנית כבר או שעדיין לא?

המלצה לכונן דיסקים - דחוף איזה כונן שתמצא בזול.

המלצה לספק - יש פורום ספקים...

את הכל קניתי, חוץ מהספק, כונן קשיח, כונן דיסקים ומארז.

פורסם

היום אין כרטיס שמנצל את גרסה 2, אתה כבר חושב על 3?...

אל תהייה בטוח כל כך, שזה יתאפשר לך.

פורסם
  • מחבר

היום אין כרטיס שמנצל את גרסה 2, אתה כבר חושב על 3?...

אל תהייה בטוח כל כך, שזה יתאפשר לך.

לך תדע איזה רוחב פס המשחקים ידרשו בעוד כמה שנים...

בכל זאת, תמיד עדיף שתהיה האפשרות לשדרוג. ודרך אגב, זה יכול לעזור לSLLI, שהרי רוחב הפס מתחלק ל8/8.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים