עבור לתוכן

המלצה למסך למשחקים+סרטים+עבודה משרדית בתקציב כ-1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קראתי קצת על מסכים אבל אני קצת מבולבל.... יש לי מסך CRT עתיק 21"...

אני רוצה לקנות מסך שטוח איכותי, אני כל היום מול המחשב - עבודה משרדית רבה, סרטים, ומשחקים.

אני יכול להשקיע כ-1000 ש"ח, אבל הייתי מעדיף לחסוך כמה שיותר ולקנות מסך שבאמת מצדיק את המחיר. אשמח להמלצות ואם יש מסכים טובים בהרבה פחות מ-1000 שעדיין טובים כמעט כמו מסך ב-1000 אז ממש אשמח לשמוע...

דבר אחד חשוב לציין - יש לי מחשב יחסית טוב ( WINTEC AMPX 4GB (2 x 2GB) DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit + Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz LGA 775 65W Dual-Core Processor + ASRock P43Twins1600 ATX Intel Motherboard + MSI GeForce 9800 GTX+ N9800GTX PLUS T2D512 OC Video Card

) ועד היום הייתי משחק במשחקי high-end ע"י שהייתי שם אופציות גרפיות יחסית גבוה אבל מוריד את הרזולוציה ל-1024X768.

אני מבין שמסכי CRT גמישים מבחינת הרזולוציות אבל במסכים שטוחים עדיף תמיד לעבוד עם הרזולוציה ה"native". אז אם אקנה מסך חדש אני חושש שתהיה לי בעיה להריץ משחקים שיראו טוב... לא?

תודה!

פורסם

ההמלצה שלי היא לקנות את המסך האיכותי ביותר שאתה יכול להרשות ולא לדאוג לענייני משחקים.

משחקים רבים ירוצו טוב גם על כרטיסי מסך חלשים משלך. אני עם 9600GT שהוא אולי חצי מה9800GTX מבחינת ביצועים מריץ הרבה דברים חביבים, ואני עם מסך של 1920X1200.

מה אפשר לעשות אם קצב הפריימים לא מספק ברזולוציה הטבעית:

* דבר ראשון - להוריד "קישוטים" כמו AA/AF. ברזולוציה גבוהה רוב המשחקים ייראו מצוין גם בלי זה

* לרדת קצת בהגדרות גרפיות באופן כללי (לרוב המשחקים יש אפשרויות כמו low, med, high, ultra והרבה פעמים אפשר גם לעשות custom).

* במקרה שהדברים האלה לא מספיקים - אפשר להוריד רזולוציה. לרוב במשחקים זה לא ייראה רע כמו בטקסט. ברור שזה ייראה פחות חד מאשר ברזולוציה הגבוהה, אבל לא משמעותית יותר רע. רק חשוב כשמורידים רזולוציה לשמור על יחס מתאים למסך, כדי לא ליצור עיוותי פרספקטיבה.

לדוגמה - אם אתה קונה מסך שהרזולוציה שלו היא 1920X1080, כלומר יחס 16:9, אל תוריד ל1024X768 שזה 4:3, אבל כן תנסה רזולוציות כמו 1600X900, 1366X768, 1280X800.

אני לא רואה סיבה להגביל את עצמך מראש במסך לכל השימושים רק בגלל שחלק מהמשחקים לא ירוצו טוב בהגדרות גבוהות ברזולוציה הטבעית.

במקרה שתראה ששום דבר לא מספיק או שאתה פשוט לא מרוצה מאיך שהמשחק נראה בהגדרות הנמוכות - אז תחשוב על שדרוג כרטיס מסך, לא לפני זה. :)

לצורך העניין - המסך שהייתי ממליץ לך הוא המסך הסטנדרטי בתקציב הזה וזה הDELL U2312HM שניתן לקנות אותו בסביבות ה900 שקלים.

פורסם
  • מחבר

תודה QttP,

האם ישנו מסך שהוא קצת פחות טוב מה-U2312HM אבל הרבה יותר זול?

פורסם

ההגדרה ל"קצת" היא סובייקטיבית מידי. יש הרבה מסכים באזור ה700 שקלים, שהם פחות טובים מה2312, ודי דומים זה לזה. האם החסכון של 300 שקלים מצדיק את הבדלי האיכות? זה מאוד תלוי את מי תשאל. אני לא רוצה להיכנס לזה. לדעתי, אין מסך משתלם יותר בתקציב הזה או מתחתיו.

עצה שלי - תגדיר את התקציב האמיתי שאתה רוצה להקדיש למסך.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק שזה סובייקטיבי, אבל הידע המוגבל שלי הוא אחת הסיבות ששאלתי פה... אני מקבל את דעתך.

אם כך, כמה שאלות נוספות:

1. האם ישנו מסך העונה לצרכים שלי באופן טוב בסביבות ה-500 ש"ח?

2. האם ה2312 טוב עם טקסטים - קריאה וכתיבה במשך שעות ארוכות?

3. שאלה אולי קצת תמימה - 23" זה לא קצת גדול מידי? המבנה של שולחן המחשב שלי וכו' אומר שהפנים שלי כ-40-50 ס"מ מהמסך (CRT תופס מקום...) אם אציב את ה-2312 במרחק דומה, אולי 5-10 ס"מ יותר רחוק גג, זה לא יהיה לי "גדול" מידי לעבודה?

ושוב תודה!

פורסם

הצרכים שלך הם לא כאלה מיוחדים. אז כל מסך שעונה לצרכים של להיות מסך עונה להם. בצורה מספקת או לא - פה אנחנו נכנסים לעניין הסובייקטיבי.

אפשר גם לקנות מסך בסביבות ה500. הוא יהיה קטן יותר וברזולוציה נמוכה יותר. אולי תרגיש יותר טוב שחסכת פה, למרות שאני הייתי חוסך על רכיבים אחרים ולא על מסך.

לגבי גודל - 50 ס"מ זה סביר לדעתי ל"23, למרות שהייתי מעדיף מעט יותר. מצד שני, אם אתה כרגע 40-50 ס"מ מCRT ענקי, סביר להניח שיש לך המון מקום לקחת את מסך הLCD שלך אחורה.

פורסם
  • מחבר

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים