עבור לתוכן

לא שובצתי לשום מקום בצבא

Featured Replies

פורסם

אהלן אני חדש כאן בפורום המשתמש קיים הרבה זמן אבל לא הייתי פעיל מקווה להיות יותר מעכשיו.

וראיתי שיש פה אחלה אנשים אז קיוויתי אולי יעזרו לי פה.

אני בן יחיד והחתמתי את אמא שלי להתגייס לקרבי, את הטופס שלחתי לפני חצי שנה אבל הוא אושר רק לפני שבועיים-שלוש ובגלל זה לא קיבלתי מנילה ולא יום סיירות ולא כלום. בכל מקרה שמתי לב פתאום שהקדימו לי את התאריך ל22.7 שזה ממש קרוב אז התקשרתי והם אמרו לי שאין שיבוץ ואני ידע אותו רק ביום הגיוס, באותו יום מתגייסים גולני ומוד''ש(מודיעין שדה) לצערי עשיתי טעות ענקית ובחתימה לא כתבתי את היחידות שאני רוצה להיות בהן (קצין העיר שיכנע אותי שאין סיבה כי אני יקבל מנילה ויצאתי טמבל :facepalm: ) מישהו יודע איך זה הולך עם קצין העיר? האם יש סיכוי שהוא ישבץ אותי לגולני שבאותו יום אוו שלא באמת מעניין אותו הדעות שלי והוא ישבץ אותי למה שנקרא "צורכי צבא"? חלק אמרו לי שהוא יתחשב בי כי אני בן יחיד וחלק אמרו לי "מזל טוב אתה בתותחנים" חחחח

פורסם

אתה רוצה גולני? אם כן אז מצויין, ביום הגיוס בבקו"ם תהיה לך שיחה עם קצין מיון. תסביר לו מה שהסברת כאן ותוודא שאתה מתפנה עם האוטוביסים

של גולני. אם צריך תאיים שאתה בן יחיד ואתה מתנדב לקרבי, אם לא ישים אותך בגולני אתה מוותר על קרבי. זה שאתה מתגייס ביום גיוס של

גולני הופך את זה לקל יותר.

עצה שלי - חוץ מהקטע שלגולני יש "לונה בא"ח" אין לך סיבה מיוחדת להעדיף את גולני על פני גבעתי, כפיר או נח"ל. בסוף כולם גדודי חי"ר ועושים

אותו דבר בערך כל השירות.

פורסם

שאלה שקשורה רק באופן חלקי, לא הודיעו בתקשורת שביטלו את החתימה של ההורים? או שזה היה רק בקשר למשפחות שכולות?

פורסם

תבקש מקצין המיון להגיע לגולני ואם משבצים אותך למוד"ש או כל"צ(לא נראה לי, אבל לך תדע) פשוט תסרב להתפנות.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה גולני? אם כן אז מצויין, ביום הגיוס בבקו"ם תהיה לך שיחה עם קצין מיון. תסביר לו מה שהסברת כאן ותוודא שאתה מתפנה עם האוטוביסים

של גולני. אם צריך תאיים שאתה בן יחיד ואתה מתנדב לקרבי, אם לא ישים אותך בגולני אתה מוותר על קרבי. זה שאתה מתגייס ביום גיוס של

גולני הופך את זה לקל יותר.

עצה שלי - חוץ מהקטע שלגולני יש "לונה בא"ח" אין לך סיבה מיוחדת להעדיף את גולני על פני גבעתי, כפיר או נח"ל. בסוף כולם גדודי חי"ר ועושים

אותו דבר בערך כל השירות.

מקווה שאתה צודק אחי והקצין מיון יתחשב.

אין לי העדפה לגולני, את האמת אם כבר שואלים אני מעדיף גבעתי חח כפיר זה קצת בעיה כי אין להם פלס''ר עוד ואני מאוד רוצה להגיע לגיבוש יחטיות כי סך הכל אני מתאמן המון זמן ואני רוצה לפחות הזדמנות אחת. אני שואל לגולני פשוט כי זה באותו יום.

ולזה ששאל החתימה עדיין נשארת אחי

ובנוגע לסירוב פינוי את האמת שמעתי על הרבה אנשים שהשיגו את מבוקשם דרך זה אבל אני מעדיף כמה שיותר להימנע מזה ולכן אני מקווה שהקצין מיון יתחשב בי :-\ .

פורסם

כמובן שכדאי להימנע. יכול להיות שבגלל זה תשב במעצר כמה ימים, אבל זו תהיה דרך פי 900 יותר מהירה להגיע לגולני מאשר להתפנות למוד"ש ואז לנסות לעבור לגולני.

אתה יכול אגב אולי לומר שאתה פשוט רוצה חי"ר עם פלס"ר, וזה למה אתה לא רוצה מוד"ש. שלא יחשבו שאתה ראש בקיר כי אבא היה בגולני וכומתה חומה נראית לך מגניב, שיש איזושהי סיבה קצת יותר "טובה".

פורסם

אל תפחד לעשות בעיות בבקו"ם... אולי ישפטו אותך ושטויות כאלה אבל שתגיע ליחידה שרצית ותראה שיש לך מוטיבציה, הכל יישכח ואני מכיר גם מפקדים וקצינים שלא התפנו בבקו"ם.

פורסם

אמת. אגב, דרך כפיר אפשר להגיע לעוקץ אם מעניין אותך (מדריכי לוט"ר זה רק בגיוס נובמבר אאל"ט).

פורסם

דרך אגב רק לידעתך גם למודיעין שדה יש "יחידות עילית" שמסיירות בשטח עמוק וזה יכול להיות מאד מעניין. אלה אם כן אתה נעול על קרבי.

פורסם

בתקופת הגיוס שלי היה אפשר לצפות ולעדכן את המנילה תמידית דרך האתר של "עולים על מדים" אם אין לך שם משתמש וסיסמא אתה יכול להתקשר למספר שמופיע שם והם יעזרו לך

פורסם

דרך אגב רק לידעתך גם למודיעין שדה יש "יחידות עילית" שמסיירות בשטח עמוק וזה יכול להיות מאד מעניין. אלה אם כן אתה נעול על קרבי.

מוד"ש זה קרבי.. ותכלס אין להם מי יודע מה יחידת עילית

פורסם

מוד"ש זה קרבי.. ותכלס אין להם מי יודע מה יחידת עילית

בגלל זה הגרשיים. :yelclap:

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה כולם. הגיוס עוד 5 ימים אני מקווה שילך לי טוב סך הכל ושאני לא יצטרך לסרב פינוי.

בנוגע לעוקץ הם ממש לא הכיוון שלי הם מיוחדים והכל אבל התקווה זה פלס''ר. ואני מבחינתי רוצה לקבל את ההזדמנות בגיבוש יחטיות כדי להגיע לפלס''ר.

בנוגע למודיעין שדה את האמת חשבתי בהתחלה שזה לא נורא וגם קראתי עליהם באינטרנט וזה נשמע שירות מעניין אך חברים שמשרתים שם המליצו לי להתרחק ובמקומי הם היו נלחמים לח''ר גם עצם העובדה שהם נחשבים פחות קרביים מרתיעה אותי מאוד.

פורסם

אני לא הייתי חושב כ"כ על מה נחשב יותר קרבי.

בסופו של דבר אם תיפול על גדוד חי"ר, זה בערך הדבר הכי קשה ושוחק שאפשר לעשות בצבא.

פורסם

פשוט לא נכון. אין אף יחידת עילית בתוך מוד"ש, ואין אף פלוגה\יחידה "מובחרת" בחיל הזה.

ומעניין זה לא, ברוב המקרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים