עבור לתוכן

קבלו את הגיבור החדש של מחאת הצדק החברתי!

Featured Replies

פורסם

היא תעלה את מחירי הדלק, ככה אף אחד לא יוכל להרשות לעצמו לעלות את עצמו באש.

• תגובות 317
  • צפיות 21.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני בעד

תוספת: כתבנו מדווח שדפני ליף חתמה על חוזה ארוך טווח עם חברת פז לאספקה של פזומט. עד 3 הצתות חינם, לנכשלים מהפעם הרביעית בתשלום.

פורסם

אילו מעשים הממשלה תאלץ לעשות? האם כדאי כי כל אדם המאיים להצית עצמו יקבל "קצבת אי-הצתה" על סך 5000 ש"ח בחודש?

לכל הפחות היא תיאלץ לעמוד מול ביקורת ציבורית נוקבת.

יש משהו משותף לכל המחאות.

הגיע הזמן שהממשלה תתחיל למצוא פתרונות אמיתיים ולהפסיק למשוך זמן עם תירוצים ואחיזות עיניים.

פורסם

מעניין שהתקשורת לא דרשה מהממשלה פתרונות אמיתיים כשאחת ממפונות ההתנתקות הציתה עצמה למוות.

פורסם

קל להתעלם ממקרים בודדים ונדירים.

קשה להתעלם מתופעה גוברת.

פורסם

עד עכשיו הציתו עצמם 2 אנשים במחאות שונות.

בהתנתקות גם כן 2.

אז אנא ממך...

פורסם

שום מקרים בודדים. המון פסיכיים הציתו עצמם במשך השנים, בלי שום אלף כותרות בעיתונים. (כן, גם אלו שהציתו את עצמם בעקבות הגירוש בגוש קטיף הם פסיכיים)

שום דבר לא ספונטני במחאה הזו.

מדובר באירגון הפועל באופן שיטתי, המקבל עשרות מיליונים מכספי גורמים זרים, ומטרתו אחת: הפלת ממשלת ימין, והקמת ממשלת שמאל.

לאחר ואם הם ישיגו את מטרתם, החרדים ימשיכו לא להתגייס. פסיכיים ימשיכו להצית את עצמם מדי פעם, (רק שלא תשמעו על זה) עניים ימשיכו להיות עניים, ועשירים ימשיכו להיות עשירים.

פורסם

עד עכשיו הציתו עצמם 2 אנשים במחאות שונות.

בהתנתקות גם כן 2.

אז אנא ממך...

2 אנשים בהפרש זמן קצר, תחת הכותרת של מחאות חברתיות.

מספיק כדי להוציא תגובה כזאת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4258874,00.html

אולי לא יהיו עוד.

ואולי כן יהיו.

מה שבטוח יש כאן אייטם, ומגמה.

ובדיוק כמו כל דבר אחר, אם זה לא יתפוגג ויתמסמס(ולא חסרים גורמים שפועלים אקטיבית כדי למסמס את זה), אז זה בהחלט יכול להתפתח למשהו גדול יותר.

העתיד אף פעם סגור לאפשרות אחת.

יש קווי זמן אפשריים שמובילים למקומות שונים.

הקרקע קיימת.

היסודות הונחו.

נחכה ונראה אם הבנאי בו יבנה.

מה שבטוח המחאות החברתית לא הולכות להיעלם.

הבעיות לא הולכות להיעלם.

ואנחנו בתחילת דרך.

פורסם

אולי תוציא סטיקר המעודד אותם לעשות זאת למען "המחאה".

העיתונות כבר עושה זאת, במידה כזו או אחרת.

פורסם

אולי אתה תוציא סטיקר שמעודד אותם לא לעשות זאת.

אני לא חושב שתחסיר שינה כך או כך.

בעיות צריך לפתור ולא להחריף ע"י התעלמות וזילזול השפלה וניצול.

מדובר באנשים אמיתיים עם בעיות אמיתיות שאפשר לפתור, גם אם לא תוך יום.

ואולי באמת צריך לעשות מעשה קיצוני כדי שדברים יזוזו.

לא נראה שמחאות שקטות משיגות שום דבר.

פורסם
  • מחבר

קיץ לוהט הולך להיות כאן עם צדק חברתי, עוד מדורה או שתיים והממשלה עלולה להוציא אותם מחוץ לחוק בתור כת מסוכנת של מתאבדים.

פורסם

נכון, אני אדם רע ואתה הצדיק המתריע על כל העוולות בעולם ועל אי הצדק בעולם. דון קישוט מודרני.

כאילו יכול להיות דבר כזה "עולם מושלם". תמיד יהיו בני אדם עם בעיות. ותמיד יהיו עשירים ועניים.

ההבדל ביננו, שאני לא חושב שיש פתרונות קסם להכל. מה שאתה נותן לאחד, צריך להגיע מאחר.

כבר ראינו בהיסטוריה איך אלו שיש להם פתרונות של צדק חברתי להההכל גרמו פי אלף סבל בעולם, שאותו באו לתקן.

"הפגם הטבוע בקפיטליזם הוא אי-השוויון בחלוקת השפע; הפגם הטבוע בסוציאליזם הוא החלוקה השווה של המחסור."

-וינסטון צ'רצ'יל

פורסם

אף אחד לא מבקש פה שוק סוציאליסטי לחלוטין, מבקשים פה מדינת רווחה, מה שהיינו עד לפני 30 ומשהו שנים (עד בגין למעשה) ומה שיש ברחבי אירופה. בקפיטליזם אמיתי כמו שהוא כתוב בספר כל הכסף אמור לזלוג לשכבות החלשות והנחשלות והמערכת מזינה את עצמה (ובסוציאליזם אמיתי כל הכסף שייך לכולם ומתחלק באופן שווה - בשתי השיטות לאף אחד אין מחסור, השאלה היא איך מגיעים למצב הזה), בפועל זה לא קורה ונוצר מצב של אנשים עשירים מאוד ואנשים עניים מאוד, עם מעמד ביניים זניח לחלוטין - מה שאולי מוכר בתור כל הנושא של ה"פערים". אנחנו היום נמצאים בדרך למצב הזה, שבו מעמד הביניים נחלש מאוד. הרעיון של המחאה הוא ליצור התערבות ממשלתית כזו שתחזיר את הרלוונטיות למעמד הביניים.

פורסם

אם אתה רוצה לדסקס עכשיו על קפיטליזם וסוציאליזם, ומעמד הביניים וכו' - אני ממליץ על פתיחת דיון חדש.

בכלל, בזמן האחרון דיונים כאן מוסטים לגמרי מהנושאים המקוריים שלהם וזה לא-בסדר בלשון המעטה.

פורסם

אני מקווה שכמה שיותר מהאנשים האלה יציתו את עצמם, וככה הבעיה תפתר מעצמה.

אנחנו היום נמצאים בדרך למצב הזה, שבו מעמד הביניים נחלש מאוד

אפילו לא בערך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים