עבור לתוכן

לרדת בתרגיל מתח עד הסוף?

Featured Replies

פורסם

לאחרונה התחלתי לעשות כושר, ואחד התרגילים שאני עושה זה מתח(עליות און)

זכור לי שפעם המורה שלי לספורט אמר שזה לא בריא לרדת עד הסוף כלומר עד למצב של ידיים ישרות לגמרי, אלא צריך לרדת למקום קצת יותר גבוה,

שאלתי היא האם זה באמת נכון שירידה עד הסוף לא בריאה ?

תודה מראש!

פורסם

שאתה יורד עד הסוף נוצר מצב של מנוחה לשריר, ככה שהמורה שלך לספורט סוג של צודק (זה לא אומר שאסור לתת לשריר מנוחה בזמן אימון)

פורסם

^זה לא בדיוק נכון, זה נכון לגבי הרבה תרגילים, לא לגבי מתח.

כשלא יורדים בדיוק עד הסוף מפספסים את הקטע הכי קשה במתח. כשיורדים עד הסוף ונועלים מרפקים העליה קשה יחסית בהרבה, זה נקרא DEAD HANG..יש כאלה שאומרים שאסור לנעול מרפקים כי אחרי הרבה אימונים והרבה מתח המרפקים יכולים להינזק..

אני אישית חושב שמתח זה לא תרגיל שאפשר לעשות בו כל כך הרבה חזרות כדי להינזק(בשונה למשל משכיבות שמיכה שאפשר גם 100 רצוף), אבל כל אחד חושב אחרת ואני לא בטוח שיש תשובה ברורה פה

פורסם

בעיקר בגלל שחיקת המרפקים. באופן כללי עדיף להמנע ככל האפשר מנעילת מפרקים למניהם

פורסם

בדיוק. תרד הכי נמוך לפני נעילת המרפקים.

פורסם

שטויות... זה לא תרגיל משקולות. במתח אפשר ואפילו רצוי לרדת עד למטה, זה הופך את התרגיל ליותר קשה ויעיל. כל עוד אתה לא יורד במכה אחת למטה, אלא לאט, לא יקרה לך שום דבר.

פורסם

מתח "נכון" עושים ממצב בו הגוף מוטה קצת לאחור (כלומר לא ממשיך בקו ישר את הידיים) ככה שכאשר אתה עולה אתה חותר למגע של המוט עם החזה העליון, במצב הזה הרחב גבי שלך מקווץ סטטית גם כשאתה במצב רפוי, כך שהוא לא באמת "נח"

וכל חוששי גורל המרפקים למינהם, אתם מגזימים חבר'ה.. כל עוד המרפק לא כואב בזמן התרגיל אין ממה לחשוש, אחרי הכל הוא ניבנה בשביל לבצע את התנועה הזאת.

פורסם

לא מומלץ לרדת עד הסוף כי אתה נועל את המרפקים. זה תקף לכל תרגיל ד"א, לדוגמא לחיצת רגליים או סקוואט גם לא יורידם עד הסוף כי זה נועל את הברכיים, גם כשמירימים משקולות לא עומדים עם רגליים ישרות אלה ברכיים קצת כפופות מאותה הסיבה.

זה לא חייב לכאוב ד"א, בזמנו כשהתאמנתי באומנויות לחימה הייתי נוהג לרדת לגשר, אף פעם לא כאבו לי המרפקים אבל עד היום יש לי קליקים מוזרים במרפקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים