עבור לתוכן

צריך לסגור פינה : יתרונות של SSD בשילוב עם HDD

Featured Replies

פורסם

אחת ולתמיד - האם שווה להשקיע בSSD רק בשביל הסיסטם?

יש לי מחשב עם מפרט די מכובד - בדירוג חומרה של הווינדוס הכל מקבל 7.4 (לפחות) ורק הHDD מקבל 5.9

השאלה אם שווה להשקיע, ואם כן אז:

1. איפה מתבטאים היתרונות שלו ?

2. מחירים שפויים ונפח מומלץ..

ממש תודה על העזרה!

פורסם

כדאי להשקיע ב ssd כי הקצב קריאה כתיבה שלו יותתר טוב, משמע ה windows יעבוד לך יותר מהר עם פחות תקיעות בסך הכל זה מומלץ אבל שים לב למחירים אם יש לך כסף כדאי לך מאוד לקנות את זה http://www.ivory.co.il/%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97-Intel-330-60GB-SSDSC2CT060A3K5-SSD.html ולהתקין את ה windows עליו

פורסם

גם לדעתי זה כדאי.הנפח המומלץ הוא 128 GB.ממליץ על M4 של CRUCIAL.

פורסם

השאלה היא מה השימוש שלך במחשב, ומה בדיוק מפריע לך..

פורסם
  • מחבר

בעיקר גיימינג אבל לא חסרות תוכנות כבדות ודפדפדנים במקביל (לא עריכת גרפיקה/סאונד).

1. רציתי להבין אם SSD משפיע על מהירות התוכניות שלי בכלליות, למרות שמותקנות על הHDD

2. שיפור בתהליכי הרקע ברור שיהיה, אבל האם יווצר "צוואר בקבוק" ברגע שקבצים מהHDD מעורבים?

3. האם יהיה שיפור במהירות בכתיבה/קריאה/העתקה בכלליות בגלל שהמערכת מקבלת בוסט או רק במה שקשור לSSD?

4. ואחרון - האם משפיע על מהירות חילוץ קבצי RAR/ZIP למרות שהם בHDD?

פורסם

זה מש]יע על כל התוכניות מכיוון שהעיבוד אצל מערכת ההפעלה מבוצע בצורה יותר מהירה למשל אם היה לי מספיק כסף הייתי מוציא את ה hdd שלי וקונה לי 2 ssd של 500 גיגה והייתי מתקין עליהם הכול כך המחשב היה טס לגמרי אבל זה שיקול שלך כי שים לב ש SSD זה לא הדבר הכי זול שיש אבל שים לב שמומלץ מאוד לקנות SSD גם אם זה בשילוב של HDD

פורסם
  • מחבר

זה מש]יע על כל התוכניות מכיוון שהעיבוד אצל מערכת ההפעלה מבוצע בצורה יותר מהירה למשל אם היה לי מספיק כסף הייתי מוציא את ה hdd שלי וקונה לי 2 ssd של 500 גיגה והייתי מתקין עליהם הכול כך המחשב היה טס לגמרי אבל זה שיקול שלך כי שים לב ש SSD זה לא הדבר הכי זול שיש אבל שים לב שמומלץ מאוד לקנות SSD גם אם זה בשילוב של HDD

מעולה תודה אני רץ לקנות

:)

פורסם
  • מחבר

דרך אגב..

האם יש איזה פוסט שממליץ על איזה תוכנות* מומלץ שיותקנו בSSD ואיזה פחות קריטיות לביצועים ועדיף שיותקנו בHDD?

(*הכוונה לתוכנות מן המניין כגון itunes, winrar, browser, daemon tools וכו'...)

פורסם

במידה מסוימת SSD זה כמו ההבדל בין מעבד חד ליבתי, למעבד 4 ליבות.

אם פעם היו לך פריזים והמתנות במערכת בגלל עומס על המעבד הרי שהיום עם מעבד 4 ליבות אין כזה דבר.

זה לא אומר שהכל עובד פי כמה מהר, זה רק אומר שבאופן כללי המערכת עובדת חלק מבחינת עיבוד.

אותו דבר SSD מול הרדיסק.

אין יותר תקיעות במערכת שנובעות מעומסים על הכונן.

אין זמני המתנה לפעולות קטנות בגלל פעולות אחרות שרצות.

המערכת הפעלה עולה הרבה יותר מהר, וכשהיא עולה אתה מיד יכול להתחיל לעבוד ללא עיקובים.

אין שום סיבה לא לעשות פעולות מקבילות.

שום פעולה שתעשה לא תאיט לך דברים אחרים.

סריקות אנטיוירוסים, העתקות, פריסות, התקנות.

שיחרור מוחלט של המערכת למולטיטסקינג.

האם המערכת תעבוד יותר מהר?

לא ממש.

היא רק תשתחרר מעיקובים שקשורים לפעילות כונן.

האם זו קניה טובה לכל אחד?

לא תמיד.

רק אם המערכת היא MID+/HIGH END, ו/או אתה יודע בדיוק מה SSD יתן לך, וזה מספיק חשוב מבחינתך.

פורסם

דרך אגב..

האם יש איזה פוסט שממליץ על איזה תוכנות* מומלץ שיותקנו בSSD ואיזה פחות קריטיות לביצועים ועדיף שיותקנו בHDD?

(*הכוונה לתוכנות מן המניין כגון itunes, winrar, browser, daemon tools וכו'...)

תוכנות כאלו הם מאוד קטנות ואין שום סיבה לא להתקין אותם על הSSD.

הכלל הוא שאת כל התוכנות אתה מתקין על הSSD, חוץ מאלו שגדולות מאוד ואין לך מקום בשבילם(כי אתה מעדיף דברים אחרים).

אני עם 128GB לא הגעתי למצב בו יש לי סיבה לא להתקין תוכנה על הSSD.

בנתיים גם כל המשחקים מותקנים עליו, ועוד יש לי לא מעט מקום פנוי, ודברים להסיר אם הצורך יעלה.

פורסם
  • מחבר

תוכנות כאלו הם מאוד קטנות ואין שום סיבה לא להתקין אותם על הSSD.

הכלל הוא שאת כל התוכנות אתה מתקין על הSSD, חוץ מאלו שגדולות מאוד ואין לך מקום בשבילם(כי אתה מעדיף דברים אחרים).

אני עם 128GB לא הגעתי למצב בו יש לי סיבה לא להתקין תוכנה על הSSD.

בנתיים גם כל המשחקים מותקנים עליו, ועוד יש לי לא מעט מקום פנוי, ודברים להסיר אם הצורך יעלה.

הרבה תודה על הדברים.

עכשיו אני מבין את העניין, נסגרה הפינה :)

פורסם

קודם תשאל את עצמך מה מרגיש לך איטי, או איפה אתה מחפש שיפור במהירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים