עבור לתוכן

דרוש מפרט ב9K לגיימינג כולל ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

אהלן, זאת פעם ראשונה שאני כותב במערכת פורומים אז אני מתנצל אם משהו לא בסדר בכתיבה, אשמח לעזרה :)

1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח אבל עדיין מוכן להתפשר על עוד קצת.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. דיאבלו 3, בטאלפילד 3, סקיירים, אססינג קריד... הכל מהכל.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך גם מסך אז קשה לי לענות על זה, אבל בעיקרון הכוונה היא לFULL HD.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים ואוזניות, אין לי כל כך העדפות כי אני לא מבין בזה הרבה, אבל יש מצב שאני אלך על הרייזור נגה בתור עכבר, וברמקולים אין צורך להגזים, ממש לא דחוף לי 5.1.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא, צריך הכל

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? ממש לא קריטי לי, יש לי מחשב טרנטה שאני דיי בטוח שנחשב למרעיש ממש, אז שיהיה באזור ה-4.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? שוב פעם, לא מבין בזה, אז לא מתוכנן OC, לפחות לא בשנתיים הקרובות.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן, עדיף ווינדוס 7, אופיס לא צריך, הרכבה בחנות לא קריטית, רק עם זה בחינם.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני גר בקריית טבעון אז נשר, חיפה וקריות זה טוב לי, אני יודע שיש חנות KSP דיי קרובה אליי בנשר אבל בגדול אין העדפה לחנות.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא ממש.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא קריטי, המטרה זה לקנות מחשב שיספיק לכמה שנים בלי שדרוג.

תודה רבה !

פורסם

יש לך תקציב מאוד גבוהה בשביל החומרה ,לדעתי תקח חלק מהסכום ותקציב אותו למחשב ואת השאר תוכל להקציב רק לציוד ההיקפי וכמובן שעדיף יהיה לך להתעייץ בפורום המתאים לציוד ההיקפי כדי שהם יוכלו להתאים לך את הציוד ההיקפי לפי הדרישות/צרכים שלך מאשר שכל אחד יוסיף לך למפרט את מה שלדעתו טוב בלי לדעת מה מתאים לך ..

עכשיו יש לך שתי אופציות ,האופציה הראשונה היא שתשאיר לדוג' קרוב 2K בצד זה אמור להספיק לך בשביל מקלדת ועכבר + רמקולים ואוזניות, מה שמשאיר לך עדיין סכום מכובד למדי שבו תוכל "להתפרע" עם המחשב בתוספת מסך כמו הU2312H ולנצל את כל התקציב ..

אז האופציה של "לנצל את הכל" מRSM בתוספת המסך היא :

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray, יחידות 1

₪1510

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3774

Arctic Cooling Freezer 13 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1

₪169

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2520

Gigabyte GA-H77M-D3H Socket 1155 H77 CHIPSET DDR3 ,2xPCI-E,VGA+DVI+HDMI, יחידות 1

₪505

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3763

Crucial / Micron 4GB DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 2

₪238

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3834

Westren Digital 1TB 32MB Sata3 7200rpm WD10EALX Caviar Blue, יחידות 1

₪494

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2936

GigaByte GeForce GTX670 2GB GDDR5 256Bit GV-N670OC-2GD לרוכשי מחשב מעל 4500 ש"ח, יחידות 1

₪2283

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3937

‏Fractal Design Define R3 Mid-Tower Atx White Case ללא ספק כוח, יחידות 1

₪578

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3458

SeaSonic S12II-520 520Watt 80Plus Bronze, יחידות 1

₪400

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1308

צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1

₪106

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1572

הרכבת מחשב כולל בדיקות מאמץ למזמינים מחשב מעל 3000 ש"ח ולחברי הפורומים , יחידות 1

₪50

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56

Windows 7 Home Premium OEM 64Bit גרסה אנגלית, יחידות 1

₪420

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1306

מסך Dell UltraSharp Led U2312HM Rev A05 VGA+DVI 23" IPS Panel - מיבואן רשמי בישראל !, יחידות 1

₪975

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3280

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪7728

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

ונשאר לך עוד בערך 1800 שקל בשביל הציוד ההיקפי .

האופציה השנייה של "לנצל את הכל" אם אתה מוכן להתגמש במיקום של החנות ולהזמין מחנות רחוקה יותר כמו TMS לדוג'

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1578

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪47

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-DS3H

כמות: 1 - מחיר: ₪497

מארז:

CoolerMaster 690 II Advanced White + Seasonic 620W S12II-620 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪675

זיכרון:

Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24

כמות: 1 - מחיר: ₪295

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata 3 Caviar Blue

כמות: 1 - מחיר: ₪489

קשיח למחשב שולחני:

Crucial 128G SSD Marvell M4 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪585

כרטיס מסך:

MSI GTX670 2GB GDDR5 HDMI OC Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1999

כונן אופטי:

LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪101

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪799

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium English 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪391

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪7456

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 7307 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/k2jcqs6a

פה אתה מקבל גם SSD של 128GB במחיר נמוך מהמפרט מRSM ,אבל חוץ מזה הרכיבים העיקריים דומים (i7 3770 וGTX670 ו8GB של RAM)

אם אתה בכיוון של לא להשתגע למרות שציינת שאתה רוצה לנצל את הכל , יש לך את האופציה הזאת מTMS :

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪882

קירור למעבד:

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-DS3H

כמות: 1 - מחיר: ₪497

מארז:

CoolerMaster 690 II Advanced White + Seasonic 620W S12II-620 - בקניית מחשב חדש בלבד

זיכרון:

Corsair 4Gb CMX4GX3M1A1333C9 CL-9-9-9-24

כמות: 1 - מחיר: ₪134

קשיח למחשב שולחני:

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1650

כונן אופטי:

מסך:

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium English 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

סה"כ: ₪5665

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5552 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/xfkwuv7h

פורסם

^ אני לא רואה שום סיבה שבגללה צריך להתפרע כ"כ.

מעבד i7 נותן תוספת ביצועים אפסית במשחקים, GTX670 אינו כרטיס כה משתלם, יש לוחות-אם עדיפים ובתקציב הזה מומלץ לשים מערכת מוכנה לאוברקלוק ע"מ להאריך את חיי המחשב.

להלן מפרט שהייתי מציע הכולל:

מעבד i5 שניתן לעשות לו אוברקלוק (סימנתי לך שיעשו בחנות, אתה יכול לבטל אם תרצה) עם קירור מצויין, לוח-אם איכותי מאוד עם מגוון יציאות ותמיכות וזוג כרטיסי מסך GTX560 העובדים בתצורת SLI בפחות מ-6 אלף.

לא כללתי ציוד הקפי (עכבר+פד, מקלדת ורמקולים) כי זה כבר לבחירה אישית.

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1099

קירור למעבד:

Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT

כמות: 1 - מחיר: ₪208

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77X-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪800

מארז:

Raidmax Seiran Bottom design PS, USB 3.0, Fan Speed & light controllers, 120X2 Front & Back + 180mm Side Black / Red-Black / White + Seasonic S12II-620W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪620

זיכרון:

4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪115

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪429

כרטיס מסך:

Sparkle GTX560 1GB GDDR5 HDMI Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪633

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪95

מסך:

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

הרכבה:

המהרת מערכת מחשב:

אני מעוניין בהמהרת המעבד

סה"כ: ₪5937

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5819 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/84ghcvn3[/url

פורסם

שני המפרטים הראשונים נועדו "לנצל את כל התקציב" ,i7 3770 או לא יביא כרגע שיפור בביצועים במשחקים ,אבל בטווח הארוך הi7 בהחלט יהיה חזק יותר בזכות הHT שכרגע לא ממש מנוצל על ידי המשחקים ,אבל בעתיד עם ריבוי הליבות של כל דור כנראה שכן יבוא לידי ביטוי ..

בקשר לעובדה שהGTX670 לא כרטיס משתלם במיוחד ,אז לידעתך כמו שאתה אמור לדעת כבר כרטיסי High End לא אמורים להיות מאוד משתלמים מההתחלה ודווקא פה לפי הTechPowerUp נראה שהGTX670 משתלם יותר מכרטיסים אחרים ברמת הביצועים שלו :

perfdollar.gif

ולקחת שני GTX560 כחלופה "הולמת" נראה לי כמו טעות .. לפי הטבלה אם תסתכל על הHD6870 תראה שהביצועים שלו הם טיפה יותר ממחצית מהביצועים של הGTX670 , ולGTX560 ולHD6870 יש ביצועים דיי דומים ככה שאפשר להבין מזה שביחד עם SCALING מושלם של 100 אחוז של מערך הSLI שני GTX560 חזקים באחוזים בודדים , אבל הSCALING לא מושלם ,כמו שאתה יכול לראות בקישור הזה :

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-560-sli-review/13

שני GTX560 לבדם עוברים ממש במעט את הGTX580 ,והGTX670 חזק מהGTX580 מה שאומר שהמערך הזה יהיה אפילו חשל יותר מGTX670 אחד..

בנוסף אתה צריך לקחת בחשבון את העובדה שאתה פשוט "הרגת" את האופציה לשידרוג כשעשית את זה ,הGTX560 תומך רק ב2Way SLI מה שאומר שבעתיד כדי לקבל תסופת ביצועים צריך יהיה להחליף את שני הכרטיסים ויש את העניין הנוסף שהוא הבעיות שנמצאות במערך SLI או CFX ,משחקים מסויימים לא תומכים בהתחלה בכמה ליבות גראפיות או שעושים בעיות עם המערך ,וכו' מה שיצא הוא שבמצבים מסויימים הוא בזבז 1200 שקל כשבפועל רק אחד הכרטיסים יעבוד וגם זה לא "בדיוק משתלם" ,יש עוד היבט והוא צריכת החשמל ..

power_maximum.gif

אם תשים לב GTX670 צורך במאמץ מלא 160W ,הGTX560 Ti שמציג צריכת חשמל כמעט זהה לזאת של הGTX560 צורך 218W , שזה פי 1.3 ממה שצורך הGTX670 וזה מכרטיס שבסך הכל מראה 50אחוז מהביצועים של הGTX670 , מערך של שני GTX560 יצרוך למלעה מ300W שזה פי שניים ממה שצורך GTX670 יחיד וזה בשביל ביצועים נמוכים יותר ..

בקשר לOC ,הבן אדם אמר שהוא לא מתכן OC ,אז למה לדחוף חומרה שהוא אולי ינצל .. ובנוגע ללוח האם ,אתה דיברת על לוחות אם משתלמים במחיר ובעצמך דוחף לוח אם ב800 שקל שהוא *אולי* ינצל .. זה לא בדיוק בחירה משתלמת לא כך ?

ואם כבר מדברים על OC אז כדי להתייחס לספק הכח במפרט הזה ,צריכת חשמל של שני GTX560 יכולה להגיעה מעל ל400W ,וזה רק שני כרטיסי המסך ,נשאר לך 200W בערך בשביל שאר המערכת , לא הרבה אם אתה רוצה לעשות גם OC בשביל המעבד..

והערה נוספת בקשר למפרט שלך ,הדיסק הקשיח שבחרת מגיעה רק עם שנה אחריות ,לא כזה חכם לדעתי לחסוך ב50 שקל בידעה שהחסכון הזה עלול לגרום לך לביזבוז של 400 נוספים במקרה שהוא מתקלקל בשנה הבאה ,והזכרונות האלו כשהם עובדים במהירות הזאת פועלים במתח של 1.65V שלא ממש מומלץ ,עדיף לקחת זיכרונות שמהתחלה עובדים במתח של 1.5V שמיועד לעבודה עם מעבדי הCore i .

ובקשר למפרטים שהצעתי ,המפרטים היו דוגמאות למה אפשר לעשות בתקציב שלו ,זה ברור שאפשר להוריד רכיבים כמו הSSD והלעבוד לi5 שזול ב500 שקל , ובגלל זה גם יש שם בחירה "שפויה" קצת יותר..

פורסם

דבר ראשון- קח אויר ;) , כל אחד ודעותיו.

שני המפרטים הראשונים נועדו "לנצל את כל התקציב" ,i7 3770 או לא יביא כרגע שיפור בביצועים במשחקים ,אבל בטווח הארוך הi7 בהחלט יהיה חזק יותר בזכות הHT שכרגע לא ממש מנוצל על ידי המשחקים ,אבל בעתיד עם ריבוי הליבות של כל דור כנראה שכן יבוא לידי ביטוי ..

ראשית, סלח לי, אבל מה הקטע לבנות מפרט רק כדי "לנצל את התקציב"? זה מה שהפורום אמור למנוע. המטרה פה היא לבנות מפרט מתאים ולא לקפוץ מעל הפופיק ולקחת דברים שלא צריכים.

לגבי עניין ה-HT, אני שומע אנשים אומרים את זה עוד מימי פנטיום 4 (פרסקוט, גרסאות ה-HT כמובן).

כאשר תהיה תמיכה טובה במשחקים ב-HT, ככל הנראה יעברו עוד מספר דורות והפרש הביצועים (שכלל הנראה יהיה מזערי ממילא) כבר לא יהיה רלוונטי.

לגבי GTX670 וכל הגרפים שהצגת (אין טעם לצטט):

- אני מסכים שהוא הכרטיס הכי פחות נוראי מכרטיסי ה-Ultra High-End, וזה גם למה אני מנסה לעשות לו קניה קבוצתית בפורום קניות קבוצתיות.

- גם אני, כמוך, ברוב המוחלט של הפעמים מתנגד בתקיפות למערכי SLI/CF בדיוק בגלל אותן הסיבות שהצגת ויותר.

- למה לדעתי זוג GTX560 הוא בהחלט אפשרות? כי במקרה הזה המערך הזה עולה כ-700~ שקלים פחות מה-GTX670 (העיקר אתה נותן פה גרף של ביצועים פר דולר, כאשר הטבלה בכלל לא כוללת מערכי SLI כאלו ואחרים), שמחובר ללוח-אם שממילא דרוש לביצוע OC למעבד שעדיף להשקיע עליו שתוספת הביצועים שלו מוכחת (יותר נכון, תהיה מוכחת) לעומת טכנולוגיית HT אתה לא יודע אם תקבל תוספת ביצועים במשחקים, ואם כן- מתי וכמה.

- מערך SLI של GTX560 חזק מאוד- אל תזלזל בו. הוא חזק ביותר מ"מעט" מ-GTX580.

- זה באמת נראה לך ריאלי לשלם סביב ה-7 וחצי אלף שקלים עבור שני המפרטים הראשונים שלך? במפרט השלישי שלך לא הייתי מעדיף להוסיף עוד כמה מאות שקלים (במידה וכיסך מאפשר, כמו כאן) לקבלת מערכת חזקה הרבה יותר גם מבחינת יכולת עיבוד ראשי וגרפי?

והערה נוספת בקשר למפרט שלך ,הדיסק הקשיח שבחרת מגיעה רק עם שנה אחריות ,לא כזה חכם לדעתי לחסוך ב50 שקל בידעה שהחסכון הזה עלול לגרום לך לביזבוז של 400 נוספים במקרה שהוא מתקלקל בשנה הבאה ,והזכרונות האלו כשהם עובדים במהירות הזאת פועלים במתח של 1.65V שלא ממש מומלץ ,עדיף לקחת זיכרונות שמהתחלה עובדים במתח של 1.5V שמיועד לעבודה עם מעבדי הCore i .

אם נושא האחריות כה חשוב לדעתך, אז למה לא בחרת בכונן של היטאצ'י שמגיע עם 3 שנים? מבחינת אמינות וביצועים הוא לא פחות טובה מWD/סמסונג או סיגייט (למרות הפאקים שקרו להם לפני מספר שנים)?

כונני ספין-פויינט אמינים מאוד, וכן אני אישית הייתי קונה אותו עם שנה אחריות. אם אנשים אחרים מעדיפים לשלם אקסטרה עבור שנה/שניים אחריות נוספות- תפאדל, בכיף.

אם תשים לב GTX670 צורך במאמץ מלא 160W ,הGTX560 Ti שמציג צריכת חשמל כמעט זהה לזאת של הGTX560 צורך 218W , שזה פי 1.3 ממה שצורך הGTX670 וזה מכרטיס שבסך הכל מראה 50אחוז מהביצועים של הGTX670 , מערך של שני GTX560 יצרוך למלעה מ300W שזה פי שניים ממה שצורך GTX670 יחיד וזה בשביל ביצועים נמוכים יותר ..

בקשר לOC ,הבן אדם אמר שהוא לא מתכן OC ,אז למה לדחוף חומרה שהוא אולי ינצל .. ובנוגע ללוח האם ,אתה דיברת על לוחות אם משתלמים במחיר ובעצמך דוחף לוח אם ב800 שקל שהוא *אולי* ינצל .. זה לא בדיוק בחירה משתלמת לא כך ?

ואם כבר מדברים על OC אז כדי להתייחס לספק הכח במפרט הזה ,צריכת חשמל של שני GTX560 יכולה להגיעה מעל ל400W ,וזה רק שני כרטיסי המסך ,נשאר לך 200W בערך בשביל שאר המערכת , לא הרבה אם אתה רוצה לעשות גם OC בשביל המעבד..

בוא נתחיל עם עובדה שאני לא דחפתי לו שום דבר. מעבר לעובדה שהוא רשם כי אולי הוא יבצע זאת, מנסיון עבר- בתקציבים שמאפשרים זאת- לקחת מפרט שכן תומך מאריך בלא מעט את ביצועי העיבוד הכללי במחשב. כפי שאמרתי מקודם, עדיף להשקיע כסף על זה מאשר בחומרה שאולי יכולה לתת אקסטרה ביצועים בעתיד? בחרת פה מעבד על סמך ספקולציות ולא עובדות.

לגבי צריכת חשמל- כמובן, זה חיסרון מני רבים של מערכים שכאלה. מה שכן- לא יודע איפה ראית, אבל GTX560 צורך כ-150W במאמץ (ה-TI וזה הם שני כרטיסים שונים, אל תתחיל לערבב). בנוסף, לגבי זה שהסיסוניק יראה סימני מאמץ...אתה טועה. מדובר על ספק איכותי שבפועל יכול לתת הרבה יותר ממה שרשום (גם אם תעשה OC למעבד, תוסיף עוד 3 כוננים קשיחים וכרטיס הרחבה הוא לא יראה סימני מאמץ).

לגבי הזכרונות- 1.65V זה עדיין בגדר התקין ולא יהיו שום בעיות מצד המערכת. אינטל החליטו לשים מגבלה די מינימאלית משום שבעבר כשהזכרונות DDR3 התחילו להמכר באופן מסחרי בחנויות, הם היו עם מתח גבוה של מעל 1.7V מה שדפק פה ושם כמה לוחות.

BTW, לגבי הזיכרונות- הבט בסקירה הזו ותראה כי לעומת סדרות המעבדים הקודמות, כן נראה שיפור באפליקציות (כולל משחקים) עם תדרי זיכרון מהירים יותר, הנושא כרגע בחקירה כמובן ;) .

לגבי לוח האם- למה איך הגעת למסקנה שה- H77-DS3H ו-H77M-D3H משתלמים? הם כוללים כמות נחותה של יציאות למחיר שהם מוצעים בו.

יש 3 לוחות-אם משתלמים לדעתי: B75M-D3H שעולה פחות מ-400 שקלים וכולל אחלה יציאות ופיצ'רים ביחס ללוח שעולה לרוב פחות מ-400 שקלים. השני הוא H77-D2H (כמו שבחרת, רק לא מיקרו). למה? כי הוא עולה כמה עשרות שקלים יותר והוא בגודל ATX סטנדרטי וכ-2 יציאות USB3 נוספת. הלוח השלישי הוא הלוח שאותו שמתי במפרטי, אשר נותן מענה ל-CF/SLI, יציאות מגוונת (כולל 6 יציאות USB3) וכמובן גם תמיכה באוברקלוק וכל הפיצ'רים של ערכות שבבים Z77.

פורסם

אם תשים לב,הסתכל על הביצועים של הGTX560 Ti בביקורת עם הSLI ..

זאת הביקורת הנכונה ..

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-560-sli-review/13

הביצעוים לרוב קצת יותר טובים מה580, ובקשר לצריכת החשמל .. שני הכרטיסים ה"שונים לגמרי" שאתה מדבר עליהם מתבססים על אותה הליבה רק שבדגם ללא הTi חלק מהליבה נעולה ..

http://www.techpowerup.com/reviews/Palit/GeForce_GTX_560_2_GB/

הנה GTX560 עם אותם התדרים של גרסת הרפרנס רק עם 2GB של זיכרון , אני רואה צריכת חשמל של 212W שזה רק 6W פחות מה560Ti, לא 150..

power_maximum.gif

וגם ,יש עוד היבט שאתה מתעלם ממנו, לGTX 560 יש בסך הכל 1GB של זיכרון ולעומת זאת לGTX670 יש 2GB שזה בהחלט יתרון שעם המשחקים של היום שBF3 הוא אחת הדוגמאות הטובות לזה מתחיל לבוא לידי ביטוי ..

בקשר לOC .. שוב , במידה והוא לא בטוח שהוא יעשה OC ,האם זה הגיוני שהוא יוציא עוד 400 שקל על לוח אם שהוא לא ינצל ? או לשלם עוד 250 שקל על האות K שהוא כנראה לא ישים אליה לב ?

חוץ מזה צריך להראות לאנשים איזה אופציות עומדות בפניהם ,אם הבן אדם מוכן להוציא סכום כזה על מחשב ומצפה ממנו להיות רלוונטי כמה שיותר זמן (והוא ציין זאת - "

האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא קריטי, המטרה זה לקנות מחשב שיספיק לכמה שנים בלי שדרוג." ) לא כדאי אוטומטית לפסול מעבדים חזקים יותר כדוג' הi7 עם הHT מראה בהחלט ביצועים גבוהים יותר כאשר מדובר על משימוש שדורשות מספר גבוהה יותר של ליבות כתוצאה מהHT ,פעם אמרו שהמשחקים לא מנצלים יותר משתי ליבות ועכשיו תנסה לשחק לדוג' בBF3 ברשת עם מעבד דו ליבתי , מחר מי יודע ותצתרך מינימום שש או שמונה ליבות כדי להריץ משחק בצורה סבירה ובמצבים כאלו הHT בהחלט אמור לבוא לידי ביטוי ..

ובקשר לדיסקים קשיחים ,אם תשים לב רשום בדף של המוצר "

" "

שזה כנראה לבחירת החנות ,ודיסק קשיח ולא משנה עד כמה הוא איכותי יכול למות כל יום ,הדיסקים קשיחים של WD לא פחות טובים מאלו של סמסונג או Seagate ובסך הכל זה לא באמת משנה איזה מהם תקח ובמקרה כזה בהחלט שווה להשקיע את ה50 שקל הנוספים האלו בקשיח עם האחריות הארוכה יותר ..

פורסם

לגבי הגרף- צודק, שמתי אותו בטעות ולא את הדגם הסטנדרטי (שני הטאבים היו פתוחים עקב השוואה).

יפה שאתה מוסיף "לגמרי" לכשרשמתי "שני כרטיסים שונים". הם שני כרטיסים שונים בעלי נתונים שונים.

בשביל למדוד צריכת חשמל ולראות נתונים יבשים על הנייר אתה לא צריך בנצ'מרקים, יש לך הכל בעמוד הבית.

וגם ,יש עוד היבט שאתה מתעלם ממנו, לGTX 560 יש בסך הכל 1GB של זיכרון ולעומת זאת לGTX670 יש 2GB שזה בהחלט יתרון שעם המשחקים של היום שBF3 הוא אחת הדוגמאות הטובות לזה מתחיל לבוא לידי ביטוי ..

כמובן, בכרטיסי מסך הכוללים ג'יגה זיכרון המשחק מקרטע...נו באמת. אחד המשחקים היחידים שראיתי שזיכרון 1GB איכשהו מגביל זה GTA4, וגם שם זה בגלל שהמנוע מנצל בצורה גרועה מאות את משאבי המערכת.

בקשר לOC .. שוב , במידה והוא לא בטוח שהוא יעשה OC ,האם זה הגיוני שהוא יוציא עוד 400 שקל על לוח אם שהוא לא ינצל ? או לשלם עוד 250 שקל על האות K שהוא כנראה לא ישים אליה לב ?

האם זה הגיוני להוציא 500 ש"ח רק בשביל HT שלא תורם לכלום? וכן, זה הגיוני לשלם עוד 400 (?) שקל עבור לוח במידת הצורך (מידת הצורך במקרה הזה- CF/SLI, אוברקלוק וגיוון בתמיכות ויציאות). קרא שוב מה שרשמתי אם אתה עדיין מתעקש על הוצאה של מאות שקלים על משהו עם תרומה אפסית.

לא קריטי, המטרה זה לקנות מחשב שיספיק לכמה שנים בלי שדרוג." ) לא כדאי אוטומטית לפסול מעבדים חזקים יותר כדוג' הi7 עם הHT מראה בהחלט ביצועים גבוהים יותר כאשר מדובר על משימוש שדורשות מספר גבוהה יותר של ליבות כתוצאה מהHT ,פעם אמרו שהמשחקים לא מנצלים יותר משתי ליבות ועכשיו תנסה לשחק לדוג' בBF3 ברשת עם מעבד דו ליבתי , מחר מי יודע ותצתרך מינימום שש או שמונה ליבות כדי להריץ משחק בצורה סבירה ובמצבים כאלו הHT בהחלט אמור לבוא לידי ביטוי ..

מה? מעבר לעובדה שאיני רואה שום בעיה להריץ באטלפילד על 2 ליבות (האמת, אני מריץ. רמז: מעבד G630) בלי בעיה.

וה"פעם" הזה היה לפני 6 שנים. אל תשווה בין ליבות וירטואליות לליבות פיזיות כי זה ממש לא אותו הדבר, ואין לשוות בין הוספה של ליבה לוגית להוספה של ליבה פיזית. אתה עוד תגיד לי שעדיף לקחת מעבד משושה ליבה כיום ב-3 אלף.

וזה שהוא רשם שהוא רוצה שהמחשב יספיק לכמה שנים בלי שדרוג- אני מקווה שאתה מודע לעניין שהדרך היחידה לשמור על ביצועי המחשב היא ע"י שדרוג ולא לקיחה של חומרה סופר חזקה בבת אחת, כי זה ממש לא יעבוד.

ובקשר לדיסקים קשיחים ,אם תשים לב רשום בדף של המוצר "

Seagate 1TB Sata2

Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB

" "

שזה כנראה לבחירת החנות ,ודיסק קשיח ולא משנה עד כמה הוא איכותי יכול למות כל יום ,הדיסקים קשיחים של WD לא פחות טובים מאלו של סמסונג או Seagate ובסך הכל זה לא באמת משנה איזה מהם תקח ובמקרה כזה בהחלט שווה להשקיע את ה50 שקל הנוספים האלו בקשיח עם האחריות הארוכה יותר ..

ידוע שסיגייט קנתה את מחלקת הכוננים הקשיחים של סמסונג, הגיוני שטכנולוגיה בכונן אחד נכנסה לתוך דגם של כונן אחר. לא יודע אם זה בפועל נכון או טעות באתר, זה לא ממש משנה. כמו שאמרתי- אתה רוצה עוד אחריות? סבבה, תקח. אבל ה-WD ששמת תקוע באמצע עם שנתיים- לא לפה ולא לשם

פורסם
מה? מעבר לעובדה שאיני רואה שום בעיה להריץ באטלפילד על 2 ליבות (האמת, אני מריץ. רמז: מעבד G630) בלי בעיה. ,

אז אני אספר לך סיפור , נסה לשחק בBF3 (ןלפי מה שאני מבין עם BC2 המצב דיי דומה) כשאתה מכניס לחישוב את העניין של המולטיפלייר שזה חלק לא פחות חשוב בגיימינג ,ההבדל בין מעבד דו ליבתי לבין מרובע ליבות עצום .. אז נסה לשחק במולטיפלייר ותראה איך "אין בעיה להריץ באטלפיד על 2 ליבות" .. הנה המחשה על ההבדל במספר הליבות במולטיפלייר..

746236dc_2506.png

בחזרה לHT .. שכנעת אותי :xyxthumbs:

אבל אני עדיין חושב שללכת על GTX670 יהיה בחירה חכמה יותר בסופו של דבר,כמו שכבר ציינתי יש את העניין של התמיכה במשחקים וצריכת החשמל של GTX560 גבוהה משמועתית מזאת של GTX670 יחיד אז תאר מה קורה עם שניים כאלו .. צריכת חשמל דיי מפלצתית בשביל מערך שנותן ביצועים נמוכים יותר מGTX670 יחיד..

אז אחרי כל זה.. לדעתי הוא צריך להסתכל על שתי אופציות ,אם הוא בטוח שהוא יעשה OC (אחרת זה סתם עוד 800 שקל על לוח אם + מעבד וקירור מתקדמים יותר)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪1121

קירור למעבד:

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77X-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪800

מארז:

זיכרון:

קשיח למחשב שולחני:

כרטיס מסך:

כמות: 1 - מחיר: ₪2039

כונן אופטי:

מסך:

כמות: 1 - מחיר: ₪815

תוכנות:

הרכבה:

סה"כ: ₪6934

.

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6796 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/rqjm5yl8

או שאפשר לחסוך קצת ולוותר על "הכנה" לOC וללכת על זה:

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪896

קירור למעבד:

לוח אם:

Gigabyte GA-B75-D3V

כמות: 1 - מחיר: ₪403

מארז:

זיכרון:

קשיח למחשב שולחני:

כרטיס מסך:

כונן אופטי:

מסך:

תוכנות:

הרכבה:

סה"כ: ₪6151

.

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6028 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/z3buakph

פורסם

שמת בנצ' שאיני חושב שממש הבנת אותו.

מה שמשפיע על המשחק הזה הוא לא מספר הליבות, אלא העוצמה הכללית של אותו מעבד.

תוכל לדוגמא לראות שם שדחפו משושה ומתומן ליבה שעדיין חלשים מרובעי הליבה הסטנדרטיים של אינטל. זה בנוגע לסוגיית הליבות.

לגבי סוגיית ה-HT- ההבדל בין ה-2500K ל-2600K אינו נובע עקב HT, אלא עקב תדר עבודה גבוה יותר ומעט יותר זיכרון קאש.

לא שיחקתי מולטי בבאטלפילד לכן איני יודע כיצד מעבדים יותר חלשים כמו G630 יתממדו, אך בסינגל לרוב הוא אינו מראה מאמץ גבוה.

תוכל לראות גם סקירה שהייתה לא מזמן על הגוסט רקון החדש, כחלק מהביקורת ביטלו חלק מן הליבות להדמייה של מעבדים חלשים יותר- גם שם, תוכל לראות גם עם הגבלה זו, המעבד לא פגע בביצועי המשחק. אומנם מדובר פה על שני מנועים גרפיים שונים, אך אני מנסה להראות שהמצב לא גרוע כמו שאתה חושב :)

אבל אני עדיין חושב שללכת על GTX670 יהיה בחירה חכמה יותר בסופו של דבר,כמו שכבר ציינתי יש את העניין של התמיכה במשחקים וצריכת החשמל של GTX560 גבוהה משמועתית מזאת של GTX670 יחיד אז תאר מה קורה עם שניים כאלו .. צריכת חשמל דיי מפלצתית בשביל מערך שנותן ביצועים נמוכים יותר מGTX670 יחיד..

סבבה, אם תשים לב שרשמתי כבר שכל אחד ודעותיו, GTX670 הוא הרע במיעוטו וגם אמרתי שה-GTX560 SLI הוא אופציה נוספת.

לפחות עכשיו שני המפרטים שהבאת יותר ריאליים מהראשונים.

מה שכן, הייתי מחליף את הזיכרונות לדגם הזה שיותר משתלם, במפרט הראשון את לוח האם לזה ובמפרט השני את לוח האם לזה (כי כבר אין צורך במערך כרטיסים), אם נשים בצד את עניין כרטיס המסך.

כעת זה תלוי לשיקולו של פותח הדיון על איזה מפרט ללכת, לפי עדיפיותיו.

פורסם

שמת בנצ' שאיני חושב שממש הבנת אותו.

מה שמשפיע על המשחק הזה הוא לא מספר הליבות, אלא העוצמה הכללית של אותו מעבד.

תוכל לדוגמא לראות שם שדחפו משושה ומתומן ליבה שעדיין חלשים מרובעי הליבה הסטנדרטיים של אינטל. זה בנוגע לסוגיית הליבות.

לגבי סוגיית ה-HT- ההבדל בין ה-2500K ל-2600K אינו נובע עקב HT, אלא עקב תדר עבודה גבוה יותר ומעט יותר זיכרון קאש.

לא שיחקתי מולטי בבאטלפילד לכן איני יודע כיצד מעבדים יותר חלשים כמו G630 יתממדו, אך בסינגל לרוב הוא אינו מראה מאמץ גבוה.

תוכל לראות גם סקירה שהייתה לא מזמן על הגוסט רקון החדש, כחלק מהביקורת ביטלו חלק מן הליבות להדמייה של מעבדים חלשים יותר- גם שם, תוכל לראות גם עם הגבלה זו, המעבד לא פגע בביצועי המשחק. אומנם מדובר פה על שני מנועים גרפיים שונים, אך אני מנסה להראות שהמצב לא גרוע כמו שאתה חושב :)

סבבה, אם תשים לב שרשמתי כבר שכל אחד ודעותיו, GTX670 הוא הרע במיעוטו וגם אמרתי שה-GTX560 SLI הוא אופציה נוספת.

לפחות עכשיו שני המפרטים שהבאת יותר ריאליים מהראשונים.

מה שכן, הייתי מחליף את הזיכרונות לדגם הזה שיותר משתלם, במפרט הראשון את לוח האם לזה ובמפרט השני את לוח האם לזה (כי כבר אין צורך במערך כרטיסים), אם נשים בצד את עניין כרטיס המסך.

כעת זה תלוי לשיקולו של פותח הדיון על איזה מפרט ללכת, לפי עדיפיותיו.

בסינגלפליייר אין בעיה לשחק עם דו ליבתי סביר ,אבל במולטיפלייר יש הרב יותר עומס על המעבד .. תחפש בפורמים השונים ותראה שבמשחק הזה מרובע ליבות מראה תוספת משמעותית בביצועים, לפי מה שקראתי במולטי i5 2500 מראה ביצועים שמעותית גבוהים יותר מלדוג' i3 2120 וזה בזכות הליבות הנוספות .

בקשר ללוחות האם.

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪1121

קירור למעבד:

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪651

מארז:

זיכרון:

כמות: 2 - מחיר: ₪134

קשיח למחשב שולחני:

כרטיס מסך:

כונן אופטי:

מסך:

תוכנות:

הרכבה:

סה"כ: ₪6758

.

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6623 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/2ekwaxvh

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪896

קירור למעבד:

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪531

מארז:

זיכרון:

כמות: 2 - מחיר: ₪134

קשיח למחשב שולחני:

כרטיס מסך:

כונן אופטי:

מסך:

תוכנות:

הרכבה:

סה"כ: ₪6252

.

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6127 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/yz1p2fet

פורסם

רק קחו בחשבון שמשחקים רבים (ובמיוחד battlefield 3!) סובלים מ-stuttering כאשר ה-HT פועל ומנפילות פריימים.

הנה רק כמה ראיות:

http://www.tomshardware.com/forum/114711-13-battlefield-hyperthreading-experience

http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=4145317

תשווה כאן ביצועים במשחקים עם מעבדים שונים:

http://www.tomshardware.com/reviews/sandy-bridge-core-i7-2600k-core-i5-2500k,2833-18.html

פורסם

כשקראתי באינטרנט נתקלתי באנשים שמדברים על זה ,מה שבסופו של דבר גם חיזק עוד יותר את הטענה של YairZ .. מי שלא צריך את הביצועים הנוספים של הi7 במשימות שמנצלות ריבוי ליבות כמו קידוד וכו' יכול לקחת את הi5 וזהו..

פורסם
  • מחבר

טוב, אז קודם כל תודה רבה לכם !

כמו שכבר אמרתי קודם, אני לא מבין הרבה בחומרה, אז נראה לי שאני אלך על האופציה השניה שהצעת, זאת שלא כוללת OC (אני מדבר כמובן על האופציה שמופיעה בהודעה האחרונה, אחרי כל ההצעות לשיפור).

מה שכן, לפי מה שהבנתי פה בפורום, המחירים של הזכרונות בריצפה, לא שווה לי להשקיע עוד קצת ולקנות כבר 16G ? או שכבר זה לא ייתן כלום ורק יבזבז לי עוד כסף ?

פורסם

אין טעם, גם 4GB של RAM יספיקו ו8GB זה מעל ומעבר למה שצריך כיום.. ככה שללכת על 16GB יהיה פשוט בזבוז כסף .

פורסם

לדעתי המפרט הבא יהיה הרבה יותר משתלם וגם לא הבנתי למה אף אחד לא סגר לך את הציוד ההקפי...יש ל- TMS ציוד הקפי ממש טוב ובמחירים יפים לרוב:

[table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3550 Socket 1155 6MB 3.3Ghz Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td]

[/td][/tr][/table][table][tr][td]

993₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

56₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-B75-D3V[/td][/tr][/table][table][tr][td]

403₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Hynix 4GB DDR3-1333 X2[/td][/tr][/table][table][tr][td]

234₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Crucial 128G SSD Marvell M4 - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

585₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]WD 1TB Sata 3 Caviar Blue[/td][/tr][/table][table][tr][td]

489₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black[/td][/tr][/table][table][tr][td]

95₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL - בקניית מחשב חדש בלבד 2X[/td][/tr][/table][table][tr][td]

3366₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]CoolerMaster 690 II Advanced White + Seasonic 620W S12II-620 - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

675₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]G400 Gaming Optical Mouse USB[/td][/tr][/table][table][tr][td]

175₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Razer Gaming Keyboard - Arctosa Black English[/td][/tr][/table][table][tr][td]

199₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]SteelSeries Siberia v2 White[/td][/tr][/table][table][tr][td]

386₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - בקניית מחשב חדש[/td][/tr][/table][table][tr][td]

815₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

391₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Microlab FC-330 2.1(SUB + 2way) Black 56W RMS WOODEN[/td][/tr][/table][table][tr][td]

348₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] סה"כ:[/td][/tr][/table]9210₪[/td][/tr][/table]

בגדול יש לך I5 חזק שלא צריך יותר מימנו ולא הבנתי למה בכלל העלו פה I7. זיכרון 8G שזה מלא לדרישות שלך. יחד איתו SSD מצוין עליו אתה שם מערכת הפעלה ותוכנות ויש לך 1T לאכסון עם 3 שנים אחריות. שני כרטיסי 7950 שייתנו גיימינג חלק לשנים הבאות ולוח מפוצר בכל טוב. המארז איכותי ושקט ובבנדל טוב עם ספק SS. לגבי ציוד הקפי..בעכבר ובאוזניות אני אישית משתמש אחרי כמה דגמים שעברו לי תחת היד והם בין האיכותיים לדעתי. מערכת 2.1 של מיקרולאב שיודעת לתת לפנים וממש איכותית (יש לחבר שלי) ומקלדת גיימינג טובה של רייזר שהחיסרון היחיד שלה הוא שתצתרך מדבקות לעברית.

עידכון:

דבר נוסף ששכחתי להגיד לך זה שתנסה להסתדר עם קיריל (מנהל TMS) לגבי מחירים של הציוד ההקפי כי אתה קונה מערכת יקרה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים