עבור לתוכן

האם יש חשיבות לחייגן?

Featured Replies

פורסם

ספק- בזב"ל

תשתית- הוט

מהירות- 12MB

עד עכשיו היתי מתחבר לאינטרנט באמצעות חייגן של בזב"ל, אבל הוט החליטו שעדיף להיות מחובר ללא חייגן. (בזמנו הבנתי שחיבור עם חייגן עדיף בגלל ה-PNGN, אבל אולי אני טועה?). אז כרגע אני מחובר בלי חייגן, האם יש לזה משמעות? מה עדיף?

פורסם

בחיבור רגיל עם חייגן אתה מקבל ש"מ וסיסמא של שרת של הספק ואתה עובר בעצם דרך שרת של הוט ושרת של הספקית.

בחיבור ללא חייגן, הניתוב שלך מגיע ישירות מהשרתים של הוט (בגלל זה במודם מחובר אתה גולש מיד מבלי לבצע הגדרות של שרת של הספק).

לכן באופן עקרוני ישנה עדיפות לחיבור ללא חייגן. מעבירים לחיבור הזה במהירויות גבוהות כי הוא נחשב יותר יציב. אתה עובר דרך פחות שרתים, ולכן החיבור אמור להיות מהיר יותר.

מה גם שאתה מונע מעצמך אפשרות של ניתוקים או תקלות מיוחדות מהחייגן במחשב.

הבעיה היחידה שעלולה להיגרם זה שתיפול מהחיבור הזה ואז תצטרך להתקשר להגדיר אותו מחדש מול הוט והספקית, אבל זה קורה לעיתים מאוד נדירות.

תישאר בחיבור ללא חייגן. אין לך מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אתה בטוח בדבריך?

אני זוכר שפעם אנשים אמרו פה שעדיף חיבור עם חייגן כיוון שכך אני מקבל תיעדוף יותר גבוה מהשרתים של בזב"ל וכך הגלישה יותר מהירה, למשל גם בBUFFERING של סרטים ביוטיוב. יש לי את הPOWER NGN. זה משנה משהו?

פורסם

אוקי, אתה בטוח בדבריך?

אני זוכר שפעם אנשים אמרו פה שעדיף חיבור עם חייגן כיוון שכך אני מקבל תיעדוף יותר גבוה מהשרתים של בזב"ל וכך הגלישה יותר מהירה, למשל גם בBUFFERING של סרטים ביוטיוב. יש לי את הPOWER NGN. זה משנה משהו?

אם אין לך כל מיני תוספות מיוחדות ליוזר כמו חבילות גלישה מיוחדות (גיימרס ודומיהם) זה לא משנה כלום.

בחיבור עם חייגן, אתה מקבל תיעדוף רגיל של ספק האינטרנט שלך. בהנחה שאין לך תיעדוף מיוחד בשרתים שלהם (ולרוב אין) זה לא נותן הרבה.

השרתים של הוט לא מאוד עמוסים בMPLS כי זו הגדרה שמיועדת בעיקרון רק לבעלי מהירויות 12M ומעלה ורק בחלק מהספקיות, ככה שמהבחינה הזו זה לא אמור ליצור עומס.

לא שזה משנה הרבה, אבל תמכתי בעצמי בעבר, ועבדתי עם מאות לקוחות בחיבור הזה, והרוב המוחלט, למעט תקלות קיצון נדירות, היו מרוצים והעדיפו את תצורת החיבור הזו.

פורסם

פעם אכן מאגר כתובות הIP בחיבור ללא חייגן אצל 014 קיבל תיעדוף זבל. זה נבדק ונבחן ע"י רבים (כולל אני), ובממוצע נראה שהיה יתרון מסוים לאלה שמחוברים עם חייגן (למרות שגם שם לא היה דבש).

אבל זה היה פעם - מאז השתנו דברים רבים (תוספת הכבל החדש לחו"ל, חבילות מהירות חדשות). מה שהיה פעם לאו דווקא רלוונטי בכלל למה שקורה היום. באופן כללי מאז הוספת הכבל החדש כמות התלונות המגיעות ממשתמשי 014 על איטיות, תקיעות בbuffering ושלל נפלאותיו של traffic shaping גרוע, ירדה בצורה משמעותית.

לכן הדבר היחיד שאני יכול לומר לך זה "עובד? אל תיגע". אין סיבה לנסות למצוא פתרונות לבעיות שעוד לא נתקלת בהן ואולי לא תיתקל.

פורסם
  • מחבר

אוקי, עכשיו אני רגוע =]

בלי קשר לזה, יש לי בעיה בתשתית של הוט. בבדיקת מהירות זה נותן לי 9MB ולא 12MB. התקשרתי לתמיכה והשירות שלהם על הפנים, גם לא מדברים יפה וגם לא לעניין. עלק הוא אומר לי שזה בגלל שזה שעות עומס (הבעיה הייתה קיימת גם אתמול בכל משך היום). אמרתי לו שזה בדיקה נקיה בלי קשר לשעות עומס או לא, זה אמור להציג לי 12MB. בסוף, כרגיל, בגלל שהם לא יודעים איך לטפל בתקלה כי אצלם לכאורה הכל תקין, הוא קבע לי מועד לטכנאי. :facepalm:

פורסם

אוקי, עכשיו אני רגוע =]

בלי קשר לזה, יש לי בעיה בתשתית של הוט. בבדיקת מהירות זה נותן לי 9MB ולא 12MB. התקשרתי לתמיכה והשירות שלהם על הפנים, גם לא מדברים יפה וגם לא לעניין. עלק הוא אומר לי שזה בגלל שזה שעות עומס (הבעיה הייתה קיימת גם אתמול בכל משך היום). אמרתי לו שזה בדיקה נקיה בלי קשר לשעות עומס או לא, זה אמור להציג לי 12MB. בסוף, כרגיל, בגלל שהם לא יודעים איך לטפל בתקלה כי אצלם לכאורה הכל תקין, הוא קבע לי מועד לטכנאי. :facepalm:

עכשיו תגיד תודה שאתה בחיבור ללא חייגן, כי אחרת היו שולחים אותך לספק אינטרנט כדי "לבדוק את היוזר". :s07:

פורסם
  • מחבר

חחח.. האמת שפניתי קודם לספק והוא זה שאמר לי לפנות להוט כי הבעיה בתשתית שלהם. הנציגה בהוט אמרה שהיא עושה לי חיבור ללא חייגן כדי לבדוק אם גם כך אני מקבל מהירות נמוכה. ומפה זה פשוט נשאר ככה...

פורסם

חחח.. האמת שפניתי קודם לספק והוא זה שאמר לי לפנות להוט כי הבעיה בתשתית שלהם. הנציגה בהוט אמרה שהיא עושה לי חיבור ללא חייגן כדי לבדוק אם גם כך אני מקבל מהירות נמוכה. ומפה זה פשוט נשאר ככה...

מעולם לא שמעתי על כזה דבר "איטיות מהיוזר" אלא אם המהירות של היוזר לא עודכנה וזה משהו שרואים מיד בהגדרות.

אבל הוט אוהבים לשלוח לספק בכל מקרה.

מוזר שהיא עשתה לך חיבור ללא חייגן בלי אישור של הספק אונליין. בעיקרון הם לא אמורים לבצע העברה בלי עדכון של הספקית, כי אז בפעם הבאה שישלחו קבצים, אתה תתנתק מהתצורת חיבור הזו ויהיה צורך להגדיר אותה מחדש.-.-

צר לי אבל אין הרבה מה לעשות חוץ מלחכות לטכנאי.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי, איזה קבצים? ז"א שבעתיד צפויה לי בעיה עם זה?

פורסם

לא הבנתי, איזה קבצים? ז"א שבעתיד צפויה לי בעיה עם זה?

לא בהכרח.

העניין הוא, שבעיקרון חיבור ללא חייגן מגיע ישירות מהוט. אז אפשר לבצע את זה גם בלי הספקית אינטרנט.

אבל באופן עקרוני, בתצורת החיבור הזו (לפחות ממה שאני מכירה. אולי בבזק בינלאומי זה שונה) צריך לעדכן את הספק על מנת שבמידה ותיפול מתצורת החיבור הזו (מה שקורה לעיתים רחוקות מאוד, אבל עשוי לקרות), הספק ידע לעדכן אותך בתצורה הזו מיד.

מצד שני, אבל ב12M וגם ככה מעבירים במהירויות האלה בד"כ אוטומטית, אז אולי זה לא קריטי.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה!

פורסם

מי שזוכר כולם עברו ל-Hotnet ב-100 מגה כי בזב"ל לא תיעדפו חיבור ללא חייגן.

כיום המצב שונה, חיבור ללא חייגן עובר דרך הכבל החדש...

אני איתם כבר כמעט מאז שיצא הטריפל של 100 מגה (עברתי אחרי 3 שבועות)

בזב"ל לוקחים את הוט.נט נכון לרגע זה בחיבור ללא חייגן.

איך אומרים? אין חכם כבעל נסיון.

פורסם

לפי החתימה שלך אתה בהוט נט?

פורסם

ישן :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים