עבור לתוכן

מה יותר קשה לכתוב, מערכת הפעלה/ אופיס/משחק מחשב?

Featured Replies

פורסם

אני שואל מתוך סקרנות. תודה.

פורסם

שאלה די חסרת פואנטה, כי יש די הרבה גורמים שצריך להביא בחשבון... אבל אני אנסה לענות בכל זאת.

באופן כללי הייתי אומר שמערכת הפעלה זה הכי קשה, משום שהיא הבסיס שעליו רצות תוכנות אחרות, ודרכה מתבצעת כל האינטראקציה עם החומרה. כמובן צריך לזכור ש"מערכת הפעלה" זה מונח די כללי, ולכל מכשיר אלקטרוני יש בעצם סוג של מערכת הפעלה (לדוגמה, במחשבון כיס יש מערכת הפעלה מאוד בסיסית).

לגבי משחק מחשב, זה מאוד תלוי ברמת התכנות שאתה מדבר עליה. אפשר לכתוב משחק מחשב מאפס (כלומר לתכנת את מנוע המשחק והכל) ואפשר להשתמש ברכיבים קיימים. צריך לזכור גם שמשחק מחשב, כמו כל יצירה אומנותית, מורכב מהרבה גורמים, שתכנות הוא רק אחד מהם - צריך גם לעצב מודלים תלת מימדיים, לצייר טקסטורות, לכתוב תסריטים ולהקליט קולות. כמובן, יש הבדל גדול מאוד בין כתיבה של משחק מחשב כמו Skyrim לעומת משחק כמו Angry Birds.

פורסם
  • מחבר

רציתי השוואה בין חלונות לבין משחק כמו Skyrim.

אז אני מבין ממך, שהיות וכשיוצרים משחק, אז משתמשים במנועי משחק קיימים כבר, אז מבחינת תכנות, העבודה פחות קשה. רק שצריך גם לעצב מודלים תלת מימדיים, אך זה כבר לא תכנות, אלא ציור. נכון?

נ.ב.

השאלה באמת ללא פואנטה. פשוט אני רוצה לדעת כמה השקעה של תכנות יש בכל המשחקים שאנחנו משחקים. תודה.

פורסם

זה בהנחה שאתה באמת משתמש במנוע קיים, מה שלא תמיד נכון. לפעמים כותבים מנוע חדש, או שלוקחים מנוע קיים ומשדרגים אותו.

גם כשכותבים מערכת הפעלה בדרך כלל לא מתחילים מאפס, אלא כמו בהרבה תוכנות ממשיכים לפתח מגירסה ישנה. הרי Windows 7 לא נכתבה מאפס, היא מבוססת על Windows Vista, שמבוססת על XP, וכן הלאה.

פורסם
  • מחבר

אז מה השורה התחתונה. כשאני משווה משחק מודרני ממוצע שמפותח על בסיס מנוע קיים, לחלונות 7. מה דרש יותר השקעה?

אגב, תודה על התשובות.

פורסם

זה מעניין, כי את NT פיתחו מאפס, בתקופה שבה מערכת הפעלה כבר הייתה יחסית מתקדמת. הבנתי שכמעט לא נגעו בקרנל מאז שפיתחו אותו. גם אמרו לי שהקרנל פנטאסטי, וכל מה שבנו עליו (לפחות בXP) הוא על הפנים :silly:

פורסם

עדיין גם אם לא משנים קוד לגמרי, עוברים עליו המון פעמים ועושים לו אדפטציות ועדכונים ומה לא.

לכתוב מערכת הפעלה בסדר גודל של ווינדווס זה לא פשוט בכלל. מיליוני שורות הקוד דואגות לכל כך הרבה דברים ובכלל מצריכה ידע הרבה יותר

תיאורטי בתחום מדעי המחשב לעומת משחקי מחשב - אלה לפעמים עשויים לדרוש ידע בגרפיקה, פיסיקה, גיאומטריה ועוד.

פורסם

תלוי איך מסתכלים

אתה צריך לשאול את עצמך לאיזו רמה של פיתוח אתה מתכוון להגיע

בוא נאמר שאם אתה מסתכל על הכלים שקיימים כיום אז מע' הפעלה (אפשר לעשות גוגל ולהשוות שורות קוד) לאחר מכן משחק (ברמה גבוהה) ולאחר מכן אופיס.

אבל השאלה היא די חסרת פואנטה כמו שהרבה ענו לך כאן

שיהיה לך בהצלחה לא משנה מה תרצה לפתח

פורסם
  • מחבר

כלל לא התכוונתי לפתח איזו תוכנה, פשוט תהיתי לעצמי על המחיר של מערכת הפעלה מול מחיר של משחק מחשב. ועוד שאת מערכת ההפעלה קונים הרבה יותר מאשר קונים משחק, כך שההחזר להשקעה הוא גבוה מאוד, לכאורה.

תודה לכולכם.

פורסם

אין יחס ישר בין המחיר של מוצר לכמות ההשקעה בו. תמחור זה תחום שלם בכלכלה, ויש הרבה גורמים שונים בקביעת מחיר של מוצר. לדוגמה, יש מוצרים שנמכרים רק לארגונים ולא לאנשים פרטיים, ולכן הם יימכרו במחיר יותר גבוה.

פורסם

איפה שאני לומד קנו לא מזמן תוכנה לניהול מטווח אנטנות מחברה ישראלית דווקא...עלה 19 אלף דולר!! ואיך זה נראה...דיסק מיסכן עם קוד של 50 מגה :lol: אבל משלמים על איכות ומורכבות ולא על כמות.

למה אני אומר את כל זה...כי לדעתי מה שקשה לעשות הוא דברים מורכבים וחכמים בפשטות שלהם. יכול להיות שליצור מערכת הפעלה הוא תהליך מודולרי היררכי בלי הרבה פינות ללא מוצא, רק דורש יצירתיות וחדשנות מבחינת היצירה. לעומת זאת יכול להיות שיצירת מנוע גרפי למשחק שייתן פיזיקה ריאליסטית, הוא הרבה יותר קשה ודורש חשיבה מחוץ לקופסה ומסתיים מלא בפינות ללא מוצא לעומת מערכת הפעלה.

לדעתי הכלל הוא שמי שנמצא למעלה יותר חופשי מבחינת קוד לעומת מי שנמצא למטה ומקבל תמיכה מהשכבות שלמעלה (למשל משחק מיתחת למערכת הפעלה).

על מנוע UT שפכו מיליוני דולרים בשנים האחרונות..

אה ואגב שלב יצירת המשחק אחרי שיש מנוע..זה כמו לצייר ציור ולהקליט קולות.

פורסם

איפה שאני לומד קנו לא מזמן תוכנה לניהול מטווח אנטנות מחברה ישראלית דווקא...עלה 19 אלף דולר!! ואיך זה נראה...דיסק מיסכן עם קוד של 50 מגה :lol: אבל משלמים על איכות ומורכבות ולא על כמות.

זו דווקא כן שאלה של כמות ולא של איכות או מורכבות. כשהלקוחות שלך הם מעט אנשים עם הרבה כסף, בהכרח תתמחר את אותו המוצר במחיר גבוה כדי לכסות את עלויות הפיתוח, וכי הלקוחות מוכנים לשלם.

נזכרתי בדוגמה דומה לזו שלך: לקונסולת הווי יש אביזר שנקרא balance board שעולה 99$, שיכול להחליף אביזר עם יכולות דומות ובאיכות דומה שמיועד למוסדות רפואיים ועולה 18 אלף (קישור). זה ההבדל בין מי שמוכר מליוני פריטים למי שמוכר כמה מאות וצריך להרוויח מאיפשהו.

פורסם

זו דווקא כן שאלה של כמות ולא של איכות או מורכבות. כשהלקוחות שלך הם מעט אנשים עם הרבה כסף, בהכרח תתמחר את אותו המוצר במחיר גבוה כדי לכסות את עלויות הפיתוח, וכי הלקוחות מוכנים לשלם.

בכמות התכוונתי לשורות קוד, לא כמות צרכנים.

אבל ברור שתצודק שככול שיש יותר צרכנים, המחיר יורד פר לקוח.

זה דיון די ערטילאי..אי אפשר לדעת מה יותר קשה..משחק ומערכת הפעלה לוקח לפתח שנים כל אחד. לדעתי שניהם קשים בצורות ואתגרים שונים.

למשחקים יש למשל AI ומערכת הפעלה למשל צריכה לעשות הרבה דברים במינימום משאבי מערכת (מה שמשחקים לא חייבים תמיד).

פורסם

סה"כ זה כמו לשאול מה יותר קשה- ללמוד גיטרה או ללמוד טיפוס הרים ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים