עבור לתוכן

לינוקס על GPS, אפשרי בכלל?!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש סיכוי שזה לא קשור לפה, אם לא אז אודה אם יהיה ניתן להעביר לפורום המתאים.. פירסמתי פה בגלל הקשר למע' ההפעלה.

יש לי שאלה מאוד מוזרה שאני מאמין שהיו אנשים שחשבו על זה, אבל לא מצאתי שום דבר על ד"ר גוגל...

יש לי מכשיר GPS יחסית ישן, דגם NQ503 שאין בו כבר צורך - עם עידן הסמארטפונים גם אין ממש שוק יד2 למכשירי GPS יעודיים..

לכן חשבתי אולי להסב אותו לבערך מכשיר PDA

יש לו מעבד יחסית חדש (500Mhz מבוסס ARM11 ) וזיכרון flash של 2GB והרחבה לMICRO SD

ונכון להיום הוא מריץ את Windows CE .NET 6

חיפשתי אולי דרך כלשהו לגשת לקבצים של המכשיר על מנת להתקין עליו מע' לינוקס שתוכל לעבוד עם הממשק מגע (חשבתי של Debian בגלל שהמע' בעלת דרישות נורא נמוכות)

אבל לא הצלחתי למצוא שום אפשרות ברחבי הרשת.

אז החלטתי לנסות את מזלי פה..

אשמח לכל סיוע או חוות דעת שיש לכם.

תודה.

פורסם

אני לא מוצא משהוא גם

האם יש אפשרות לעשות עליו בוט ממדיה כלשהיא (נניח SD) או לפרק ממנו את הפלאש שמכיל את מערכת ההפעלה הקיימת ולחבר במחשב אחר ? בלי 1 מאלה לא ממש ניתן לעשות איתו משהוא

הדרישות מערכת של דביאן - עד כמה שאני יודע הן למערכת אם ממשק שורת פקודה. אם אתה רוצה דסקטופ כנראה שצריך לפחות 64-128M RAM וזה כנראה הפקטור המגביל ביותר במשהוא כמו ה GPS הזה

פורסם
  • מחבר

אני לא מוצא משהוא גם

האם יש אפשרות לעשות עליו בוט ממדיה כלשהיא (נניח SD) או לפרק ממנו את הפלאש שמכיל את מערכת ההפעלה הקיימת ולחבר במחשב אחר ? בלי 1 מאלה לא ממש ניתן לעשות איתו משהוא

הדרישות מערכת של דביאן - עד כמה שאני יודע הן למערכת אם ממשק שורת פקודה. אם אתה רוצה דסקטופ כנראה שצריך לפחות 64-128M RAM וזה כנראה הפקטור המגביל ביותר במשהוא כמו ה GPS הזה

לגבי הבוט מSD לא ניסיתי.. והזיכרון FLASH אני מניח שהוא מולחם למכשיר.. ככה שבשביל לפרק אותו צריך להלחים אחד אחר...

לגבי הRAM יש לו 64MB לפי אתר היצרן, ככה שלא אמורה להיות בעיה.. היות שהוא במילא מריץ כרגע Windows CE 6 - שעד כמה שאני מבין יותר "תובענית" מdebian מבחינת דרישות... או שאני טועה פה..

ואני לא סגור על debian, בעיקרון כל מע' מבוססת לינוקס שתרוץ תיהיה מעולה, גם כאלה שלא דורשות שורת פקודה

פורסם

אם כך עליך לבדוק אם הוא יכול לעשות בוט מה SD. עכשו המעבד הזה אינו X86 ולכן הוא יצתרך מערכת הפעלה שמתאימה אליו - וזה אמור להיות ISO מוכן כלשהוא שמתקין את עצמו כי אין לדבר הזה לוח מקשים שיאפשר לך לעבור איתו דרך אשף התקנה רגיל (איך תעשה ENTER אפילו)

אם יש לו 64M לפי היצרן אז יכולה להיות בעיה נוספת. דרישות מערכת ההפעלה גבוהות יותר במצב גראפי. הדרישות של דביאן הן למצב טקסט - אם תוכל להתקין אותו לפי "הדרישות המינימליות", אתה לא תקבל דקטופ אלא מסך שחור לכתיבת פקודות - וגם אין לך אם מה בדיוק לכתוב אותן. לדעתי לא מה שאתה מחפש

לדעתי - תבדוק בכיוון אחר והוא מה אתה יכול להתקין על הוינדוס CE (לא בדיוק להתקין, זה פשוט קבצי EXE שאתה מעביר לתיקיה) כדיי לקבל את מה שאתה רוצה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים