עבור לתוכן

אסון 100 מגה

Featured Replies

פורסם

היום בבוקר התקינו לי הוטבוקס למהירות 100 מגה, ספק בזק בינלאומי.

ההוטבוקס מתפקד רק כמודם, ראוטר TP-LINK 1043ND, בלי חייגן, והוא מחובר ל-8 ערוצים.

נתחיל מזה שהמהירות שאני מקבל בארץ היא בקושי 70 מגה, עם זה אני עוד יכול לחיות, אבל המהירות לחו"ל פשוט זוועתית

ברמות של 56K, לאירופה אני מקבל בקושי 10 מגה ולארה"ב משהו כמו 2-3.

סרטונים ביוטיוב נתקעים כל 4 שניות ובכללי אני מרגיש שחזרתי אחורה במקום להשתדרג, כשהייתי על 12 מגה הכל היה תקין.

בזק בינלאומי ניערו אחריות לגמרי ברגע שהחיבור ללא חייגן וכל פנייה אליהם מסתיימת ב"זה לא קשור אלינו, תפנה להוט".

הוט לא עוזרים יותר מדיי, בארץ הם אומרים שהם מתחייבים לעד 100 מגה שזה עוד בסדר אבל הם אומרים שלחו"ל אין להם שליטה וככה זה.

כמובן שזה בולשיט ואחרי שצעקתי קצת (בין היתר כי הנציג נטש אותי באמצע כי הודיעו לו שהוא זכה באיזה פרס) אז תיאמו לי טכנאי למחר.

השאלה שלי - האם יש לי מה לצפות בכלל שהטכנאי יסדר את זה? ממה יכולה לנבוע המהירות הזוועתית הזאת?

כי אני רואה פה ובהרבה פורומים שאנשים מקבלים 100 מגה בכיף, אז what the hell is wrong with me?

פורסם

תבקש לעבור לחיבור עם חייגן או תחליף ספק.

פורסם
  • מחבר

אתה חושב שזה עניין של הספק?

וחיבור עם חייגן זה בעייתי לפי מה שהבנתי כי L2TP בכל מקרה מגביל לך את המהירות ל-50-60

פורסם

אז אני קיבלתי 3.2, לא שונה משמעותית. בכל זאת יוטיוב רץ לי ובטורנטים אני מקבל מהירות מלאה.

פורסם

יותר חשוב מה נותנת לו המחשבת המהירות של HOT ב-speed.hot.net.il

פורסם
  • מחבר

בבדיקת מהירות של הוט אני מקבל גג 65 מגה, אבל זה בארץ...

פורסם

המהירות מאז ומתמיד הייתה גרועה? אם זה רק לאחרונה ורק עכשיו שודרגת ל8 ערוצים אז ביומיים-שלושה הראשונים יש תקיעות אבל אח"כ זה משתחרר

פורסם
  • מחבר

התחברתי אתמול אבל אין לי תקיעות... יש לי קבוע מהירות זוועה.

ו-8 ערוצים יש פה כבר כמה זמן, אני יודע מבן-דוד שלי (שאצלו המהירות סבבה אגב).

מעבר לזה, גם עם שני ערוצים אמור להיות קצב יותר נורמלי...

פורסם

ממה שיצא לי לראות אצל חבר ההוטבוקס לא נראית קופסה יציבה כ"כ,

היא מתחממת נורא והיה לי פאקט לוס לכתובת שלה בחלק מהזמן עד שעשיתי לה ריסט, ואח"כ מסתדר והמהירות חזרה להיות נורמלית (85MB בארץ).

אני מציע בכל מקרה לעבור לחיבור עם חייגן ולהיות תחת שליטה של הספק באינטרנט ולא של הוט, ולהמתין עד שיוציאו תחליף להוטפוט :)

פורסם

היי Svensk.il,

אשמח לבדוק את הנושא מול התמיכה הטכנית שלנו.

כיוון שאתה מחובר במהירות 100 מגה, אינך יכול להתחבר עם חייגן מסיבות טכניות.

אנא שלח אליי את הפרטים הבאים במייל שבחתימה שלי או בהודעה פרטית:

שם מלא, שם משתמש בבזק בינלאומי, מספר טלפון ושעות בהן אתה נמצא על יד המחשב.

לוטם

פורסם
  • מחבר

עדכון -

היה טכאי היום, הלך אחרי 5 דק' ואמר שהכל בסדר. הבעיה כמובן לא נפטרה, אז ניסיתי את מזלי, שוב, בבזק בי"ל.

אחרי משהו כמו שעה איתו על הקו וכמובן הטענות הרגילות שללא חייגן אין להם שום שליטה ושאני אחזור להוט וכו' איכשהו באורח פלא זה הסתדר...

הוא טוען שזה לא קשור אליו אלא שיכול להיות שלקח למהירות החדשה זמן להסתנכרן, בכל מקרה לא שאלתי יותר מדיי שאלות, אמרתי תודה וביי.

בנוסף, גיליתי גם שהכלי של Asrock, שנקרא xFast LAN הגביל לי את התנועה אז הוא גם הוריד קצת, ופשוט הסרתי אותו.

לסיכום, אני אמנם שמח שהכל הסתדר אבל אני לא יכול להגיד שאני מרוצה לא מהתמיכה של הוט ולא מהתמיכה של בזק בינלאומי. בשניהם מוחזקים אנשים לא מקצועיים בעליל שנראה שלא עברו אפילו קורס רשתות בסיסי ואני צריך להסביר להם איך זה עובד ולשכנע אותם שזה שאין חייגן זה מגבלה שלהם ולא שלי, וכל הפינג פונג הזה בין הנותנת תשתית לספקית הוא פשוט מגוחך.

אגב, כמה פנינים ששמעתי במהלך היום:

טכנאי של הוט: "אין לי מה להגיד לך, תתקשר לשירות ותצעק כמה שאתה יכול ותתנתק אם אתה רוצה"

טכנאי של בזק בינ"ל: "המהירות ב-100 מגה היא לא משהו אף פעם, אני ממליץ לך להוריד ל-30 ולשים גיימר"

מדהים.

פורסם

הטכנאי של בזק היה כנה איתך ודיי צודק..

הטכנאי של הוט ככל הנראה אדיוט...

פורסם
  • מחבר

הבעיה שלי לא עם הטכנאי אלא עם המציאות העגומה שספקית אינטרנט צריכה להודות שהמהירויות שלה כ"כ לא יציבות שהיא משכנעת אנשים להוריד אותן... אם אתם לא יכולים לספק את הסחורה אז אל תציעו אותה מראש ותחסכו לכולם כאב ראש.

לוטם - תודה על התגובה, ראיתי אותה רק אחרי שהכל כבר נפתר :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים