עבור לתוכן

מחשב-נייד לשימושי גרפיקה כבדים, עד 2500 דולר/10000 ש"ח

Featured Replies

• תגובות 51
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הוא פשוט מכוער. לאבא שלי יש את הw520 גם והוא מרגיש גדול ומגושם כזה, אבל נדמה לי שהמסך שלו גדול יותר מ15.6 אז אולי זה בגלל זה.

ניב - פחות או יותר "אסרו" עלינו מק. כל מיני תוכנות שלא-באמת עובדות על מק.

פורסם

כל המחשבים העסקיים "מכוערים" אבל מה שיש להם בפנים זה - :cool2:

תוודא את הדגם שיש לאבא שלך, כאמור ה-W520 הוא 15.6" כך שגדול יותר לא יכול להיות, ייתכן בגלל שהוא גם בעל רזולוציה גבוהה אז אתה חושב שהמסך גדול יותר.

המחשב עמיד מאד ו"בלוק" אבל ביחס למחשבי 15.6" אחרים הוא שוקל בצורה דומה כך שבנתונים היבשים הוא לא שונה מאחרים בעניין הזה.

בין השאר, לדרישות הספציפיות ולמפרט הספציפי שציינת אין לך יותר מדי מבחר לעבוד איתו. דגמי העסקים-פרימיום שאנחנו מדברים עליהם בודדים ולפעמים ההעדפות הן אישיות בין דל/לנובו/HP כמו שיש בתחום הצילום בין ניקון לקנון :)

פורסם
  • מחבר

ב'נתי :)

ולגבי השאלה הקודמת - כדאי לחכות לאוגוסט-ספטמבר בשביל הרכישה? אולי יהיה קצת יותר זול או קצת יותר מבחר? אני רואה למשל שאצל Dell, חוץ מalienware, עוד אין i7 דור 3 בדגם המקביל (M4600)

פורסם

אם לא דחוף לך, תחכה.

להפסיד פה אתה לא תפסיד, מלבד אותו הזמן שלא יהיה לך את המחשב הזה. :lol:

הכל פתוח :)

פורסם

אם אתה מזמין מחול את ה-w530 אין סיבה לחכות כי מחיר הדגם לא ירד.

אם אתה רוצה לחכות שדל יצאו עם ה-M4700 שכנראה יהיה יקר מה-w530, זו יכולה להיות סיבה הגיונית.

מבחינת תמורה, ה-w530 יציג כנראה את התמורה הגבוה ביותר לכסף, בעיקר על חשבון סוג המסך

(ב-HP ובדל יש מסך איכותי יותר, אבל הנייד יעלה כ-600-1000 דולר יותר)

לדעתי האישית בלבד, לגרפיקאי המקבוק החדש יכול להיות הפתעה נעימה.

עם מעבד i7 3615QM , הוא קצת פחות חזק מה-3720, אבל עדיין הוא אחד הניידים החזקים ביותר בשוק.

מניסיון עם מק, התמיכה של parallel בווידוס היא מצויינת ולכן לא תהיה לו בעיה להריץ כל דבר שרץ על PC סטנדרתי.

קח בחשבון שיש לו חסרונות, כמו חלפים יקרים מאוד ומחיר גבוה (במיוחד בארץ)

פורסם
  • מחבר

יש סיבה בכלל בעצם לרכוש i7 דור 3? לא הגיוני יותר שi7 דור שני "ברמה גבוהה" יהיה חזק יותר(ואף זול יותר) מi7 דור 3 ברמה נמוכה?

פורסם

אני לא מבין את המושג שלך לרמה נמוכה... אבל אתה עושה טעות אם אתה מקשר את מספר הדגם לביצועים כשזה מגיע לדורות שונים.

ורק כדי שתקבל קצת פרופורציה:

3612QM שהוא מרובע הליבות הנייד ה"חלש" ביותר בדור החדש, מקביל בביצועים ל-2720QM שהיה אחד המעבדים החזקים בדור השני.

שניהם חלשים בכ-10 אחוזים מה-3610QM, שמקביל בביצועים פחות או יותר ל-2920XM (מעבד אקסטרים מהדור השני)

ה-3720QM שקיים גם הוא ב-w530 חזק מה-3610 בעוד כ-10 אחוזים ומציג ביצועים מקבילים ל-2960XM, המעבד הכי חזק בדור השני של סדרת ה-core i7, שעולה כ-1100 דולר למעבד עצמו בלבד! (ה-3720 עולה שליש ממנו, כ-380 דולר בלבד)

אז כמו שאתה כבר יכול להבין - למספור הדגם ביחס לדור אחר אין משמעות.

נ.ב.

וכל זה בלי להתייחס לליבה הגרפית המובנית במעבדים מהדור החדש, שעברה שדרוג משמעותי מהדור השני ומציגה שיפור ביצועים של כ-50 אחוז וצריכת אנרגיה נמוכה יותר.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה להסביר את עצמי, תוך שימוש בידע שהיה לי על חומרה ישנה יחסית:

חדש יותר הוא לא בהכרח טוב יותר.

פרסקוט לא היה ליבה טובה יותר מנורט'ווד סי (פנטיום 4)

Radeon 9600 היה כרטיס חלש יותר מRadeon 9500, למרות שהליבה של ה9600 היא הליבה "החדשה" שהפעילה גם את ה9800.

מה שאני שואל, זה האם המצב הזה קיים גם עם הI7. האם ה-i7 דור שלוש ה"חלש" ביותר אינו יקר יותר מi7 דור שני "חזק" אך פחות חזק?

או במילים אחרות, בתכל'ס - האם זה חשוב לקנות i7 דור שלישי?

פורסם

3612QM שהוא מרובע הליבות הנייד ה"חלש" ביותר בדור החדש, מקביל בביצועים ל-2720QM שהיה אחד המעבדים החזקים בדור השני.

שניהם חלשים בכ-10 אחוזים מה-3610QM, שמקביל בביצועים פחות או יותר ל-2920XM (מעבד אקסטרים מהדור השני)

ה-3720QM שקיים גם הוא ב-w530 חזק מה-3610 בעוד כ-10 אחוזים ומציג ביצועים מקבילים ל-2960XM

וכל זה בלי להתייחס לליבה הגרפית המובנית במעבדים מהדור החדש, שעברה שדרוג משמעותי מהדור השני ומציגה שיפור ביצועים של כ-50 אחוז וצריכת אנרגיה נמוכה יותר.

זה לא הספיק כדי לענות לשאלה שלך?

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב, הזמן שהקצבתי לעצמי להמתנה תם לו, ולכן אצתי רצתי לי אל אתרי החברות המובילות בחיפושיי אחר לפטופ ראוי.

חיפשתי (ולא מצאתי משהו מתאים) אצל: Sony, Toshiba, Fujitsu, Asus, HP

כמו ש"חשבתי" נשארנו עם DELL וLENOVO.

הLenovo w530

הDell Precison M4700

קינפגתי את המפרט שלהם כפי שאני רוצה:

מעבד i7 3720QM

זיכרון 4GB (כאשר אני קונה בנפרד עוד 12 ג'יגה להרחבה, תוספת של 500 ש"ח בערך)

כרטיס מסך Quadro K2000M

הארד דיסק SATA 2 500GB 7200RPM(אין צורך בSSD)

מסך 15.6

אחריות 3 שנים

הלנובו "מחיר רשמי": 2,529$ כאשר ה"מחיר רשת המיוחד"(או תכל'ס: המחיר הרגיל האמיתי) הוא 1,385$

הדל "מחיר רשמי": 2,532$

נשאלת השאלה: למה הבדל המחירים העצום הזה? האם יש סיבה ללכת על משהו שהוא לא הLenovo? יש לציין גם שאחרי ההנחות השונות והמשונות של הלנובו, יוצא שאני ממש "מתחת לתקציב", שזה כמובן נפלא אבל אם אני כבר משקיע... אז לא כדאי עד הסוף (אם יש?) בשביל שהמחשב באמת ישרת נאמנה לכמות שנים יפה?

כמו כן, בהנחה שאכן המחשב ייקנה בארה"ב - איפה ואיך הכי כדאי לעשות חריטה בעברית, בלי לסכן אחריות?

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

שים לב שהמסך בלנובו הוא FHD עם הרחבת טווח הצבעים, כי יש כמה גירסאות.

חריטה בארץ זה משהו כמו 150 שקל אם אני זוכר נכון.

בדקת את ה-HP שהומלץ בעמוד הראשון? שיפור בעיקר במסך...

פורסם

מבחינת עלות-תועלת הבחירה ברור, כי אין מתחרה ראוי ל-w530 מבחינת המחיר והמפרט היבש שהוא מציג.

את זה גם אמרנו לך לפני חודש, כשהיה ברור שכל אלטרנטיבה תעלה יותר והמחיר של ה-w530 לא היה צפוי לשינוי (והוא אכן לא השתנה)

מצד שני, אם דיוק הצבעים חשוב לך יש אופציות עדיפות על הלנובו מבחינת איכות המסך של הנייד:

http://shopping1.hp.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/WW-USSMBPublicStore-Site/en_US/-/USD/ViewProductDetail-Start?ProductUUID=wMQQ7EN55CwAAAE3mdI.vMD3&CatalogCategoryID=pJoQ7hacBbUAAAE21U9ObPSl

http://www.ebay.com/itm/HP-B2A80UT-8560w-i7-2670QM-15-6-500G-8G-B2A80UT-ABA-/260975451069?pt=Laptops_Nov05&hash=item3cc3595bbd#ht_2337wt_1397

המפרטים האלו מספיק חזקים לסחוב את הדרישות שלך, למרות ה"התפשרות" ביחס למפרט שקינפגת בלנובו.

המסך שמגיע בשני הדגמים האלו הוא עולם אחר יחסית למסך בלנובו. IPS אחרי הכל, ולכן המחיר הגבוה בהרבה.

פורסם
  • מחבר

המסך שאני לקחתי ללנובו הוא:

15.6" HD+ (1600 x 900) LED Backlit AntiGlare Display, Mobile Broadband Ready

לא נראה לי שזה FHD, למרות שאני מניח שאין בעיה לשדרג לFHD.

בדקתי את הHP, חשבתי בהתחלה שאין לו קונפיגרציה מתאימה לי אבל עכשיו אני רואה שיש אפשרות לקנפג בעצמי, מה שאני רוצה עולה לי 2,647 דולר - גם פה המסך הוא 1600X900 ולא FHD. בשביל FHD צריך להוסיף 75 דולר. + יש שם איזה קופון(בדומה לlenovo) שמוריד את המחיר ב20% מה ששם אותו על 2117 דולר.

לסיכום החפירה:

א. האם שווה להוסיף 200 דולר(!) בשביל מסך FHD ללנובו? לזכור שהמסך הוא סה"כ 15.6''...

ב. גם הדל וגם הHP יקרים *בהרבה* מהlenovo. יש לזה סיבה? טעם? משהו?

את החריטה עושים אצל היבואן בשביל שלא תבטל אחריות?

מבחינת עלות-תועלת הבחירה ברור, כי אין מתחרה ראוי ל-w530 מבחינת המחיר והמפרט היבש שהוא מציג.

את זה גם אמרנו לך לפני חודש, כשהיה ברור שכל אלטרנטיבה תעלה יותר והמחיר של ה-w530 לא היה צפוי לשינוי (והוא אכן לא השתנה)

מצד שני, אם דיוק הצבעים חשוב לך יש אופציות עדיפות על הלנובו מבחינת איכות המסך של הנייד:

http://shopping1.hp.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/WW-USSMBPublicStore-Site/en_US/-/USD/ViewProductDetail-Start?ProductUUID=wMQQ7EN55CwAAAE3mdI.vMD3&CatalogCategoryID=pJoQ7hacBbUAAAE21U9ObPSl

http://www.ebay.com/itm/HP-B2A80UT-8560w-i7-2670QM-15-6-500G-8G-B2A80UT-ABA-/260975451069?pt=Laptops_Nov05&hash=item3cc3595bbd#ht_2337wt_1397

המפרטים האלו מספיק חזקים לסחוב את הדרישות שלך, למרות ה"התפשרות" ביחס למפרט שקינפגת בלנובו.

המסך שמגיע בשני הדגמים האלו הוא עולם אחר יחסית למסך בלנובו. IPS אחרי הכל, ולכן המחיר הגבוה בהרבה.

אני לא לגמרי מבין את ההגדרה "דיוק הצבעים". מה "רע" ב"דיוק הצבעים" של הלנובו? צריך גם לומר שיש דגם של הלנובו עם "Color Sensor"(אין לי שמץ מה זה אומר) - האם זה יעזור ל"דיוק הצבעים"?

פורסם

אם אני לא טועה רק דגמי ה-FHD באים עם זויות צפייה רחבות יותר ו-92% Gamut במסך, ראיתי והשתמשתי ב-W520 עם מסך כזה והוא מספיק טוב לעבודות גרפיקה. אמנם זה לא IPS אבל בהחלט רמה מעל המסכים האחרים בדגמים פשוטים יותר.

כך שהשדרוג נחוץ.

15.6" FHD (1920 x 1080) LED Backlit Widescreen and WWAN antenna (95% color gamut, anti-glare)

תבדוק גם את המכירות ב-EBAY בקישור שנתתי בעמוד הראשון, יש שם קונפיגורציות עם FHD ו-16GB זיכרון שיכול להיות יהיו זולות יותר במעט בהשוואה להתאמה האישית. (ועם סוללת 9 תאים)

היבואן לא עושה חריטה, זו עבודה פרטית.

אני לא יודע אם זה יכוסה באחריות :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים