עבור לתוכן

התייעצות בנוגע לשמירת המידע, והמלצה על HDD - הדיון הדביק כבר לא מעודכן

Featured Replies

פורסם

מה שלומכם?

אתחיל מזה שאני פותח את האשכול הזה כי הדיון הראשי של המלצות על HDD כבר לא מעודכן.

יש לי כרגע 3TB במחשב (2 כוננים שקניתי לאחר המלצה פה ומרוצה עד הגג)

עכשיו יש לי בעיה קטנה והתייעצות ברשותכם.

הבעיה היא שהמקום בכוננים מתחיל להיגמר (ספריית סרטים וסדרות זה לא עסק קל - תרתי משמע) אז אני שוקל לרכוש כונן נוסף של 2TB ומחפש המלצה, חיפשתי את הHD204UI שרשום בדיון, אבל לשווא.

ואשמח להכוונה כלשהי.

וההתייעצות היא לנוגע לזה שהספרייה הזאת מתחילה להיות נורא חשובה לי - עמלתי קשות עליה ואני דיי פוחד שיום אחד יקרה אסון והכל ירד לטמיון..

וגיבויי לכמעט 3TB זה סיוט עלי אדמות..

אז שקלתי אותי לבדוק אפשרויות של חיבורי RAID, קראתי קצת באינטרנט על סוגי החיבורים.. ונראה לי שחיבור RAID 1 הכי יתאים למה שאני מחפש.. אבל הייתי רוצה לקבל עוד קצת הכוונה על הפרוצדורה שצריך לעשות בשביל זה, ותאימות כוננים וכ"ו.. והאם אתם בכלל חושבים שכדאי להשקיע בזה? (אני יודע שזאת שאלה קצת חסרת תכלית שכן מדובר פה על עניין סובייקטיבי גרידא, אבל עדיין.. אשמח לשמוע)

בברכה

פורסם

אני חושב שגיבוי בצורת רייד 1 הוא לא חכם למצבך,לדוגמה אם עקב הפסקת חשמל שני הכוננים נשרפים(עקב עליית מתח) אז הלך הגיבוי - לדעתי כדאי להחזיק כונן גיבוי במקום נפרד בבית(אצלי הוא באותו חדר אבל לא מחובר לחשמל)

תחשוב גם שתיאורטית כל זמן שכונן עובד הוא"מקצר" את משך חייו - כונן גיבוי שיוחזק בצד לא מחובר לחשמל ומופעל רק בעת גיבוי - תיאורטית "יחיה" יותר זמן.

היתרון היחיד שאני רואה ברייד 1 -זה שאין צורך כל פעם לחבר כונן ולגבות את החומרים,כי החומרים מתקיימים בשני כוננים באותו זמן.

אני מגבה את החומרים שנמצאים על הHTPC שלי עם תחנת עגינה - וכוננים שמורים במקום קריר בחדר- פעם בחודש עושה גיבוי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים