עבור לתוכן

כמה "כיף " להתחיל את היום עם חולדות (כולל סירטון )

Featured Replies

פורסם

לא חשבת על פתרונות. חשבת על שלל תירוצים. אנשים מצליחים להתקיים במרכז על משכורת 5,000 בחודש. אין שום סיבה בעולם שתחסל 400,000 אלף בשקל במספר שנים.

אני רוצה לזרום עם קו המחשבה שלך. נניח מחירי הדיור קרסו. נניח ורכשת דירה במזומן בגיל 40. מה עכשיו? תירקב לבד בדירה קרה וריקה?

אתה סובל מבעיה שלא קיבלה טיפול ראוי. אתה חייב לפנות לאיש מקצוע לפני שיהיה מאוחר מידי.

• תגובות 256
  • צפיות 21.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני רוצה לזרום עם קו המחשבה שלך. נניח מחירי הדיור קרסו. נניח ורכשת דירה במזומן בגיל 40. מה עכשיו? תירקב לבד בדירה קרה וריקה?

אני לא זוכר מספרים מדוייקים, אבל קראתי פעם שסטטיסטית רוב האנשים שמגיעים רווקים לאיזור גיל 40 - גם נשארים ככה כל חייהם. רווקים הכוונה כמובן לנטולי בנות זוג, לא בהכרח "לא נשואים" מבחינה חוקית.

אבל עם כמה שהמצב הזה נשמע עצוב, קשה, וכמעט חסר סיכוי - צריך להבין שקו המחשבה הזה הוא קו מחשבה מאוד אופטימי בלשון המעטה - הסיכוי שהוא באמת יקרה הוא אפסי, קיים סיכוי גדול יותר שהוא יזכה מחר בבוקר בלוטו ויוכל לקנות לעצמו דירה במזומן כבר בעוד 3-4 ימים כשהכסף יכנס לחשבון.

במציאות, אופציה הרבה יותר ריאלית היא שהוא יצליח בצורה הזאת לחסוך כסף לדירה רק בגיל 60 לפחות - אם הוא בכלל יצליח לשרוד בחיים עד אז.

ומכיוון שבינתיים אין לו שום חיבור למציאות - לא חיי חברה, לא רכב, לא דירה עצמאית, ולא כלום - ומכיוון שכל קו המחשבה שלו מבוסס על שמירה הדוקה על הסטטוס-קו הזה, המצב פשוט אבוד מראש.

אם הוא לא מצליח לשנות את קו המחשבה שלו בעצמו, הוא חייב ללכת לאיש מקצוע.

פורסם

קרירין עם חסכון כמו שלך אתה יכול כבר לקנות דירה נחמדה מאוד ולעשות משכנתא לשאר .

יש לך ניסיון רב בגננות ובכל מקום בארץ אתה תמצא עבודה וכל קבלן גננות יהיה מבסוט מעובד כמוך .

לא יודע איך היחסי אנוש שלך אבל עם יכולת סבירה + אדם אחר היה מנסה את מזלו בתור עצמאי .

כי הדבר היחיד שאי אפשר ללמד אותך זה גננות אולי איך הורגים חולדות ללא יסורים .. ;D

פורסם

שמע, לא יודע מה מדברים איתך על טיפול פסיכולוגי או קואוצ'ינג ועניינים. אולי הם צודקים. אולי לא. אבל מה שבטוח, אתה חייב להזיז משהו במצב שלך.

תעבור לנהריה. מהיכרות, באמת עיר נחמדה. הרבה רוסים. פה ושם יש גם ערסים חובבים כאלה. לא מקצועיים כמו בבת ים ובשאר גוש דן. בנהריה אוטובוסים זה ממש לא בעיה. עבודה בתור גנן יש בכל הארץ. עכברושים- לא ידוע לי.

תנסה משהו. המצב שלך עכשיו לא מזהיר. אם אתה מעדיף את המצב הנוכחי- זכותך. ואם אתה באמת רוצה לעשות שינוי, אתה צריך להתחיל להזיז את עצמך.

זה לא ילך אחרת, והתכניות שהיו רלוונטיות ללפני 5 שנים, כבר לא רלוונטיות וגם לא יהיו כאלה בעתיד.

לא רוצה להשמע פלצן, אבל יש לך עוד פוטנציאל להתקדם בחיים. השלב הראשון לממש אותו זה עצמאות כלכלית, וזה כולל דיור.

אז צא לדרך! ובהצלחה!

פורסם
  • מחבר

כולם אפכו לפסיכולוגים פה

ואני לא הולך להוציא כסף על דיור במחירים היום פשוט לא

פורסם

בתוך 6 שנים הדירות קפצו במעל 100% ,גם משכנתה בסכומים כאלו זה יתאבדות כלכלית מבחינתי

וגם להשכיר דירה שהיא לא חצי צריף זה יתאבדות כלכלית מבחינתי

ותאמינו לי חשבתי על כל הפיתרונות והרבה והמסכנה העצובה זה שעם המשכורת והחיסכון שלי עם אני יוצא כרגע אני חוזר בלי גרוש תוך כמה שנים

ככה שאין לי ברירה אלה לנסות להגדיל את החיסכון וזה מה שאני עושה

רכב זה מינימום אלף שקל בחודש הוצאות (ביטוח דלק וכו )

זה בלי חשבון של מוסך על רכב ישן שמבקר שם הרבה ובלי חשבון על רכב יחסית חדש שיעלה איזה 60 אלף שקל

ולא יודע איזה בחורות אתה מכיר אבל באזור הזה הרבה מהן אוכלות את המשכורת שלהן על ביזבוזים

וזה במיקרה הטוב שהן לא משונררות מההורים או מהחבר בזמן שהן לומדות באוניברסיטה \מכללה והרבה פעמים במיקצוע שלא יעבדו בו דקה

אני לא אומר שכולן ככה אבל יש הרבה כאלו באזור

מעדיף כבר לחיות באסיה ולתפוס איזה אסיתית צנועה

לחזור להורים בגיל 40+ יהיה לי הרבה הרבה יותר גרוע מהיום

קרירין, אם לא שמת לב, אתה עכשיו גר בחצי צריף. לא רוצה להעליב, אבל אתה לא בדיוק יורד מרמת חיים וילה בצהלה לדירת חדר. בעצם רוב יחידות הדיור שראיתי היו משופצות מהיסוד. מעבר מהבית תשדרג את רמת החיים שלך.

בנוגע לקריסה כלכלית דודה שלי איבדה את בעלה ובנה היחיד. היא עשתה עלייה בגיל 50. היא מצליחה להחזיק את עצמה באשדוד בדירת 2 חדרים על משכורת 4,000 שקל בחודש. אני לא מבין מאיפה הבאת את תסריטי אימה שאתה תקרוס כלכלית ותבזבז 400,000 שקל, אבל זה חלק מהסרט שאתה חי בו.

בנוגע לאחזקה רכב אתה יכול לקנות רכב חדש ב-60 אלף שקל. לא תוציא שקל על תיקונים ב-5-6 השנים הראשונות. העלויות היחידות יהיה ביטוח (זול בגלל שאתה בן 34 ומדובר ברכב זול) וטיפול פעם בשנה. במקרה הכי גרוע רכב יעלה לך 1,000 בחודש כולל דלק, אבל בזכות רכב תוכל לעבוד בסופי שבוע למשל באבטחה שתכניס לך עוד 2,000-2,500 שקל בחודש. כלומר אתה מכסה את עלויות אחזקת רכב ומרוויח עוד 1,000 שקל בחודש.

גם איש מקצוע לא יעזור לך עד שלא תבין שאתה חייב לעשות שינוי.

פורסם
  • מחבר

קרירין, פעם הבאה תעשה חיפוש ;)

קרא כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=536477.0

אני צריך לבדוק עוד פעם מחירים באריאל

ניראה מה המחירים היום

סך הכל קרובה לכפר סבא ולא פוחד לחיות בשטחים ,גם ככה אני לא בדיוק חי היום

פורסם

פורום של פסיכולוגים נהיינו,

זה לא טלנובלה, תפסיקו להיות בחורות וצאו לבן אדם מהחיים.

ועוד לא סתם משתמשים, כמעט כולם פה צוות האתר.

איפה האתר של פעם, שהכל היה ענייני...

מי שלא היה ענייני היה מקבל באן.

היום מי שאמור לתת באן הוא כבר לא ענייני.

בקיצור, אל תקשיב להם, תעשה מה שטוב לך בחיים, אבל תשאף שיהיה לך טוב.

פורסם

אני לא חושב שזה בא מתוך כוונות רעות, להיפך הם מנסים לעזור לבנאדם. כמובן שזכותו המלאה לחיות את חייו כפי שהוא רוצה.

כל הכבוד לו על החסכון. יש הרבה אנשים שרק יודעים לבזבז ולא מצליחים לחסוך אגורה.

אני מניח שהוא הקריב הרבה מהחיים שלו בשביל לחסוך.

פורסם

פורום של פסיכולוגים נהיינו,

זה לא טלנובלה, תפסיקו להיות בחורות וצאו לבן אדם מהחיים.

ועוד לא סתם משתמשים, כמעט כולם פה צוות האתר.

איפה האתר של פעם, שהכל היה ענייני...

מי שלא היה ענייני היה מקבל באן.

היום מי שאמור לתת באן הוא כבר לא ענייני.

בקיצור, אל תקשיב להם, תעשה מה שטוב לך בחיים, אבל תשאף שיהיה לך טוב.

בן אדם בוכה בפורום יותר משש שנים כמה הוא מסכן, אומלל ואיך מחירי הדיור כופים עליו רווקות ומגורים עם אמא. הוא משתף אותנו ויש לנו זכות להגיב. בנוסף דרך חיים שלו לא עושה לו טוב. הוא כלוא במעגל קסמים שהוא לא מצליח לשבור בכוחות עצמו ולא מוכן לפנות לאיש מקצוע.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=171617.0

דיון מ-2006. הבחור היה בן 28. הקריב חצי עשור, לא יצר קשרים, לא הכיר חברה, רק חסך, חסך וחסך. עדיין נמצא באותו מצב. עדיין ממציא תירוצים. תמיד יש סיבה למה בגיל 34 הוא לא מסוגל לעשות צעד שחלק גדול עושים בגיל 22-23.

פורסם

צא מהדירה ויפה שעה אחת קודם... אם אתה יכול למצוא שותפים (נורמלים) נראה לי שזה יהיה הכי אידיאלי בשבילך.

אפשר לאמר לך להמשיך לעשות מה שבא לך, אבל רואים לאיפה זה מוביל.

למעשה עדיף שתחשוב כמה שפחות בתחום הזה, יש נושאים שעדיף לא להקשיב למה שהמוח אומר אלא להיגיון אחר.

פורסם
  • מחבר

דיפדוף ביד שניה של דירות באריאל החזיר אותי למציאות המחורבנת

הדירות שם יקרות כימאת כמו כפר סבא

שראיתי איזה מציאה בשכירות זה יתברר כחדר בדירה עם שותפים שהמיזדין הציג כדירה

זה פשוט עלה כמו כל מקום חצי נורמלי במדינה

פורסם

לא חשבתי לרגע שתגיד משהו אחר. מה שאמרו לך ב-2006 התגשם. תחשוב חזק אם אתה רוצה למצוא את עצמך בגיל 40 באותו המצב בדיוק.

פורסם

בן אדם בוכה בפורום יותר משש שנים כמה הוא מסכן, אומלל ואיך מחירי הדיור כופים עליו רווקות ומגורים עם אמא. הוא משתף אותנו ויש לנו זכות להגיב. בנוסף דרך חיים שלו לא עושה לו טוב. הוא כלוא במעגל קסמים שהוא לא מצליח לשבור בכוחות עצמו ולא מוכן לפנות לאיש מקצוע.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=171617.0

דיון מ-2006. הבחור היה בן 28. הקריב חצי עשור, לא יצר קשרים, לא הכיר חברה, רק חסך, חסך וחסך. עדיין נמצא באותו מצב. עדיין ממציא תירוצים. תמיד יש סיבה למה בגיל 34 הוא לא מסוגל לעשות צעד שחלק גדול עושים בגיל 22-23.

מדהים. העדות המצמררת שפורום ותיק כמו שלנו מסוגל לספק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים