עבור לתוכן

המלצה לקורס צלילה באילת

Featured Replies

פורסם

2 כוכבים + ניטרוקס - אילו מועדונים מומלצים? האם יש נקודות חשובות שיש לשים לב אליהן?

האם בסוף הקורס ניתן לצלול ללא מדריך?

תודה.

פורסם

עשיתי את הקורס לפני יותר מ10 שנים אז את הפרטים הספציפים אני כבר לא ממש זוכר.

בכל מקרה לאורך חוף אלמוג יש כמה מועדונים טובים, אני לא ממש זוכר שמות...

מה שלא יהיה חשוב לוודא שהמועדון שייך להתאחדות הישראלית לצלילה ולא איזה חאפר.

חשוב גם לוודא מראש שהקורס כולל מקום לינה והסעה בבקרים לחוף (אלא אם כמובן התכנון הוא לישון באיזה מלון)

וכמובן הכי הכי חשוב זה לא לצלול בלי ביטוח, אצלי המועדון צלילה (שוב, לצערי לא זוכר ת'שם) סידר את הכל ורק הייתי צריך לשלם.

בקשר לכוכבים:

כוכב אחד יתן לך עד עומק מסויים, 15 מטר אם אני זוכר נכון ותהיה מחוייב לצלול עם בן זוג שהוא עם שני כוכבים ומעלה.

שני כוכבים יתנו לך עד 30 מטר ותוכל לצלול עם כל בעל רשיון צלילה.

שלושה כוכבים נותנים עם 45 אם אני זוכר נכון ותוכל להדריך צוללים ללא רשיון (לא בטוח בכלל בנוגע לחלק האחרון, יש מצב שעושים קורס הדרכה מיוחד בשביל זה)

בחופי הצלילה באילת יש אבנים דיי נבזיות אז אני ממליץ לקנות נעלי צלילה (כל מועדון צלילה הגון יחזיק חנות נעלים כזו). אחרת תצטרך להכנס יחף לעומק המים עם 30 קילו על הגב ואבנים מושחזות ברגלים כשהאלטרנטיבה היא לשים את הסנפירים לפני הכניסה למים וסביר להניח שאחרי הפעם הראשונה תחליט שזה לא שווה את זה :silly: (לא סתם פינגוונים הולכים מוזר)

תשתדל להנות, זה ממש אדיר :xyxthumbs:

נ.ב

כמו שאמרתי למעלה עם שני כוכבים תוכל לצלול עם כל אדם שעבר קורס צלילה כך שלא תצטרך מדריך, אבל חשוב לדעת שאין דבר כזה לצלול לבד. לא משנה כמה נסיון יש לך.

פורסם

באילת יש עשרות מועדונים, כולם טובים ובעלי תעודות (של ההתאחדות, SSI, PADI או כל ארגון אחר זה לא באמת משנה). מאחר ואתה מעוניין בצלילה לשם הכיף ולא לתעסוקה, אין שום משמעות לסוג הארגון. לכל מועדון יש קהילה של אנשים שימליצו עליו, ובתור אדם שצולל כמה פעמים בשנה באילת הייתי ממליץ לך פשוט ללכת לאיפה שזול. מהקיץ ועד החגים הקורסים והלינה יקרים יותר מבשאר השנה.

המועדונים שבהם אני צולל ויכול להמליץ עליהם בלב שלם - אקווה ספורט (ציוד קצת ישן, אבל המיקום פשוט עושה את ההבדל), מנטה, דיפ-סיאם ומרינה דייברס. כולם מועדונים מצוינים עם מדריכים טובים שבסופו של דבר יוציאו אותך צולל 2 כוכבים מוסמך. את הקורס עושים בדרך כלל עם סנפיר סוליה ולא סנפיר "פתוח" שמתלבש על נעל, וזה החלטה שלך אם לקנות בוטיס (נעלי צלילה) או לא. אני אישית לא חושב שזה קריטי וחבל על הכסף אם תגלה שאתה לא צולל הרבה אחרי.

לרוב המועדונים יש אכסניה צמודה בה הלינה יחסית זולה ונוחה. לדעתי בפרו-דייב יש מבצע של קורס + לינה יחסית בזול, שווה לך לבדוק.

במהלך הקורס אתה מבוטח על המועדון מתוקף היותך חניך בקורס צלילה, ואין שום סיבה להתעסק עם זה. אחרי זה אתה צריך לעשות ביטוח צלילה בעלות של כ 180 ש"ח. אני ממליץ לעשות דרך ההתאחדות - ככה הכסף שלך חוזר ומושקע באתרי צלילה ובפיתוח ענף הצלילה בארץ.

בסוף הכוכב השני אתה רשאי לצלול עם צולל נוסף בכל דרגה (כולל כוכב 1), לעומק שהצולל הכי פחות מוכשר מוסמך אליו (כוכב 1 - 20 מ', כוכב 2 - 30 מ', כוכב 3 - 42 מ'). אני לא חושב שיש טעם ישר לקפוץ ולעשות נייטרוקס. תראה אם אתה צולל הרבה ובאיזה פרופילים אחרי שתסיים את הקורס ותחליט אם להוסיף הסמכת נייטרוקס - עניין פעוט של כמה שעות ו 150 ש"ח.

אם יש לך שאלות נוספות אני אשמח לעזור.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המפורטות.

האם גם לצורך צלילות בחו"ל אין משמעות לארגון שמנפיק את התעודה?

לגבי הנייטרוקס - המחיר נראה גבוה בהרבה מ-150 ש"ח, לכן חשבתי לעשות זאת כחלק מהקורס: http://www.divemanta.co.il/sta/nitrox.aspx

פורסם

בחו"ל בהרבה מדינות המשמעות היחידה היא איזה כרטיס אשראי יש לך.

תעודות של PADI, SSI ו- SDI יקבלו בכל מקום.

גם אני לא חושב שיש טעם לעשות נייטרוקס ישר. רק אם אתה מקבל את זה בתור צ'ופר.

מנטה הוא המועדון הכי מפנק באילת (בריכה, מקלחות ושירותים נקיים רוב הזמן, לוקרים מרווחים) אבל שאר המועדונים לא נופלים בהרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים