עבור לתוכן

מחפש מסך לעבודה ממושכת, 22 עד 24 אינצ'

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש מסך מחשב בגדלים 22" עד 24"

יש לי בעיות עם העיניים (יובש וכד') + אני יושב הרבה מאוד שעות מול המסך (בדרך כלל קורא דברים / מתכנת),

ולפעמים אני גם רואה בה סדרות / סרטים.

התקציב שלי הוא עד 1,900 ש"ח (עדיף לא לבזבז את כולו לגמריי, אבל אם זה יקל על העיניים שלי אז כן...).

חוץ מזה באמת תגידו מהבחינה של של הנוחות לעין על איזה גודל מסך הייתם ממליצים לי ללכת?

מה זה בכלל משנה? כעקרון עכשיו יש לי 22" וזה נראה לי מספיק.... (אבל המסך התחיל לרצד אז אני קונה חדש....).

איזה יתרונות באמת יש ל-24 אינצ' על 22/23? כי גם 22 זה הרי לא מעט....

תודה רבה רבה!

פורסם

קיימים בגדול 5 קבוצות של מסכים בגדלים שציינת.

"22 עם רזולוציה של 1680X1050 - כבר כמעט נכחדו

"21.5 עם רזולוציה של 1920X1080

"23 עם רזולוציה של 1920X1080

"24 עם רזולוציה של 1920X1080

24" עם רזולוציה של 1920X1200

בשלושה האמצעיים - ההבדל הוא רק בגודל הפיזי של המסך והפיקסלים. ב"21.5 גודל אלמטי התצוגה (טקסט, סרגלי כלים) בהגדרות ברירת מחדל עשוי להיות קטן מידי לחלק מהאנשים. לכן לרוב ימליצו על "23 - מה גם שהבדל המחירים לא גדול. בין "23 ו"24 הבדל הגדלים כבר כמעט לא משמעותי.

האחרונים - מסכי "24 עם 1920X1200 - גם הם התמעטו בשנים האחרונות, אך עדיין יש כמה כאלה בשוק, ואפילו איכותיים. פה היתרון המרכזי על המסכים האחרים - הוא ברזולוציה המעט גבוהה יותר שנותנת כ10% יותר פיקסלים לגובה. זה יכול להיות משמעותי במיוחד בעבודה עם טקסטים או בתכנות (יותר שורות), בעבודה עם יישומי שרטוט/גרפיקה (יותר מקום על המסך), ופחות משמעותי בשימושים אחרים (סרטים, משחקים).

לגופו של עניין - אפשר להמליץ לך בתקציב שלך על המסך DELL U2412M. זה מסך ששייך לקטגוריה האחרונה ("24 עם 1920X1200) ודווקא לשימושי הקריאה והתכנות עשוי להיות עבורך עדיף ממסכים ברזולוציה נמוכה יותר.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=801365

אם תשתכנע שעניין הרזולוציה לא קריטי עבורך, אולי תרצה לחסוך כמה מאות שקלים וללכת על הU2312HM הזול יותר ("23 עם 1920X1080). מעבר להבדלי הגודל והרזולוציה מדובר במסכים כמעט זהים.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=801778

לגבי הבעיה שאתה מתאר - יובש / עייפות עיניים - דרכי ההתמודדות איתה לא קשורות ישירות למסך שתבחר. אמנם מסך עם פאנל טוב (כמו אלה שהמלצתי עליהם) יכול להיות פקטור, אבל יש פקטורים חשובים יותר - ישיבה נכונה מול המסך (לא גבוה ולא נמוך מידי - עיניים בגובה השליש העליון), כוונון נכון של המסך (לא בהיר מידי, קונטרסט גבוה מספיק), לקיחת הפסקות יזומות וכו'.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים