עבור לתוכן

חושש שהדיסק הקשיח עומד להתקלקל

Featured Replies

פורסם

מה המצב חבר'ה ?

טוב, קודם כל זה התחיל ביומיים-שלושה האחרונים שכשאני מפעיל את המחשב אני שומע שתי טיקים חלשים ואחריהם אין רעש בכלל בהמשך השימוש במחשב (חייב לציין שזה באמת ממש חלש) ולהערכתי ומנסיוני זה מאחד הדיסקים הקשיחים שלי ..

23026382.jpg

בזמן האחרון, ה - OC שעשיתי למעבד לפני קרוב לשנה כבר התחיל לעשות בעיות ביציבות וכשהייתי מפעיל את המחשב הוא פשוט היה נתקע והייתי צריך להפעיל אותו מחדש ע"י לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי ואז לשנות את ההגדרות של ה - OC ואז או שהצלחתי לייצב את ה - OC או שזה שוב קרה ושוב חלילה ..

לבסוף, אי אפשר לייצב כבר את ה - OC ליותר מדי זמן ומדי כמה זמן (לפעמים כמה שעות, לפעמים כמה ימים ואפילו כמה שבועות) אני עושה זאת כל פעם מחדש .. אני מבין שהמעבד גם בדרך לטוטל לוסט אבל בינתיים הוא עובד ..

אני חושב שאולי יש לזה קשר .. יש אפשרות לבדוק עם תוכנה כלשהי (של סמסונג או תומכת בדיסקים קשיחים של סמסונג) את תקינותם של הדיסקים הקשיחים שלי מבלי שאני אצטרך לגבות קבצים ? ממש לא בא לי עכשיו לגבות את כל המחשב ועוד בסופו של דבר עוד לפרמט .. פעם היה יוצא לי לפרמט כל חצי שנה ועכשיו אני כבר שנתיים בלי פירמוט (מתחזק את המחשב עם תוכנות כמו TuneUp Utilities, סריקות וירוסים עם Nod32 ו - Trojan Remover) והמחשב מחזיק יפה בלי עין רע ..

לא יודע אם זה עוזר אבל זה מפרט המחשב שלי:

Intel Dual Core E6600 3.06GHz 2mb @ 3.5GHz (Big Typhoon)

Gigabyte GA-EP31-DS3L

Tagan Piperock 500W TG500-BZ

Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C4DHX 4GB DDR2

HIS ATi HD4870 512mb

Samsung HD103SJ 1TB

Samsung HD322HJ 320GB

תודה מראש לעוזרים,

משה

פורסם

תביא תמונה של הSMART שלהם.(באמצעות תוכנה כלשהיא למשל כמו CRYSTAL DISK INFO).

פורסם
  • מחבר
65463345.jpg
פורסם

לדעתי נראה בסדר.אפשר להריץ גם את הבדיקה של היצרן ליתר ביטחון.

פורסם
  • מחבר

בינתיים הוא בסדר אבל אני לא רוצה לחכות שהוא יתקלקל ואני ישאר בלי כל הדברים שלי .. איך אני מריץ בדיקה כדי להיות בטןח שהכל בסדר ?

פורסם

ניגש לאתר היצרן (כנראה סייגייט כי חטיבת קשיחי סמסונג נקנו על ידם) ומוריד כלי לאיבחון HD.עד כמה שאני זוכר זה SEE TOOL או משהו בסגנון.

פורסם
  • מחבר

לא יקרה מצב שאני אצטרך לגמור בפירמוט בגלל התוכנה ? כי קראתי באינטרנט על תוכנה אחרת שמומלץ לבצע גיבוי לפני השימוש בה ..

פורסם

יש אפשרות לבדוק עם תוכנה כלשהי (של סמסונג או תומכת בדיסקים קשיחים של סמסונג) את תקינותם של הדיסקים הקשיחים שלי מבלי שאני אצטרך לגבות קבצים ? ממש לא בא לי עכשיו לגבות את כל המחשב ועוד בסופו של דבר עוד לפרמט ..

אוי ואבוי, אין קשר בין גיבוי לבין בדיקת הדיסק. גיבוי חייב להיות כל הזמן. אתה לא רוצה לחכות לבעיות שיסכנו את הקבצים שלך ואז להיזכר מאוחר מדי.

פורסם

מסכים עם כל מילה.כמובן שלפני כל פעולה על הHDD הכרחי לבצע גיבוי אם אתה צריך את הנתונים שעל גביו.

פורסם
  • מחבר

אוי ואבוי, אין קשר בין גיבוי לבין בדיקת הדיסק. גיבוי חייב להיות כל הזמן. אתה לא רוצה לחכות לבעיות שיסכנו את הקבצים שלך ואז להיזכר מאוחר מדי.

גם לי זה לא נשמע הגיוני כשקראתי את זה .. זה מה שכתבו בכל אופן .. הכלי שהתכוונת אליו זה se tool לא ?

פורסם

פיספסת את הנקודה. גיבוי צריך להיות תמיד בלי קשר לשום תוכנה או למצבו של הקשיח.

ביום בהיר אתה עשוי לגלות שאיבדת את כל התמונות שלך.

פורסם
  • מחבר

פיספסת את הנקודה. גיבוי צריך להיות תמיד בלי קשר לשום תוכנה או למצבו של הקשיח.

ביום בהיר אתה עשוי לגלות שאיבדת את כל התמונות שלך.

הבנתי .. טוב אני מריץ את הבדיקה (הארוכה - 3 שעות בערך) עכשיו דרך dos ואני אעדכן עם התוצאות ..

עריכה: ראיתי שיש תוכנה בשם es tool של samsung אני אריץ בדיקה איתה ..

עריכה 2: טוב לאחר שעה בדיקה של loop 1 לדיסק הקשיח של ה - 320GB הכל נמצא תקין ולאחר שעתיים בדיקה של loop 1 לדיסק הקשיח הגדול יותר 1TB הכל נמצא תקין .. לדיסק קשיח לא אמור להיות רעשי עבודה ? יכול להיות שזה סתם משהו או שזה התחלה של בעיה ? אני כבר לא יודע מה לחשוב ..

פורסם

לדיסק קשיח מכאני ברור שיש רעש עבודה, אחרי הכל הפלטות מסתובבות והמחט זזה.

יש דיסקים שקטים יותר ויש שקטים פחות.

פורסם
  • מחבר

בגלל העניין שקרה לי עם ה - OC אני לא יודע אם ה - 2 קליקים החלשים האלה שאני שומע כשאני מפעיל את המחשב היו או לא היו .. כמו שכבר עדכנתי, עשיתי בדיקה וזה הראה שהכל בסדר .. השאלה היא, מה היא הבדיקה הכי טובה שאפשר לעשות ? כי אני עשיתי רק Loop אחד .. ובנוסף האם ה - 2 קליקים האלה מעידים שבקרוב אחד מהדיסקים הקשיחים הולך לההרס ?

פורסם

אם זה כלכך מטריד אותך, פרק את הקשיחים האלה וחבר אותם במחשב אחר, כל פעם קשיח אחר ותראה אם מאחד מהם יוצא קליק, אם לא אז הקליק הוא ממשהו אחר במחשב שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים