עבור לתוכן

חסימת גישה לאינטרנט האלחוטי

Featured Replies

פורסם

שלום

רציתי לדעת האם ישנה דרך לחסום את הגישה (יש לי ילדים) לאינטרנט בכרטיס רשת האלחוטי

כרגע הם יכולים לעשות connect פעם אחת והוא שומר את הסיסמא

פורסם

השאלה שלך לא ברורה - אתה רוצה לחסום אותם בזמנים ספציפיים, לחלוטין? תפרט. וגם תרשום איזה נתב אלחוטי יש לך.

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה

אני רוצה שיהיה לי שליטה על החיבור של המחשב הנייד של הילדים שאני אוכל לברור עם סיסמא את הכניסה/חיבור לרשת...כיום אם אני מחבר אותם עם הקשת הסיסמא של הרשת האלחוטית, בפעם השנייה שאני אתחבר המערכת של ווינדוס זוכרת את הסיסמא ונשאר רק ללחוץ להתחבר...

מה שנותן לילדים הרבה אושר : )

הנתב הוא של בזק (מודם+ראווטר) שקיבלתי בשבוע שעבר

פורסם

הנתב של בזק אינו מאפשר את הפונקציונאליות שאתה מחפש. אלמנטים כאלה קיימים רק בנתבים עצמאיים. בשלב הזה אתה מאוד מוגבל...

פורסם
  • מחבר

אוקי אבל זו לא "בעיה" בכלל מהמחשב?

כלומר לממשק של הרשת האלחוטית במחשב? שאחראית על הכנסת הסיסמה וכו ?

פורסם

זו לא בעיה של המחשב - מערכת ההפעלה מתוכננת לשמור את הסיסמא האלחוטית ולא ניתן לשנות את הפונקציונאליות הזו.

פורסם
  • מחבר

בידיוק... אז אתה אומר רק להחליף את הנתב לאחד שנותן אופציה כזו ?

פורסם

יש דרך לחסום אותם כשהם כבר בתוך הרשת, רק לא יוכלו לצאת "החוצה" לאינטרנט.

ברב הנתבים הסטנדרטיים (גם של בזק) יש הגדרות MAC filtering/Parental Control שבהן ניתן לחסום יציאה לאינטרנט ע"פ כתובת MAC

ייחודית השייכת לכל מחשב -נקראת גם physical address. אתה מוצא את הכתובת הזו לוקאלית על כל מחשב תחת cmd בפקודה Ipconfig/all .

, לי יש למשל נתב של TP-LINK שמאפשר לעשות זאת ובנוסף גם לקבוע schedule מתי אתה רוצה לאפשר יציאה לאינטרנט ומתי לא לפי כתובת מאק ספציפית, כמובן שעל מנת לנהל את זה אתה צריך להכנס לממשק של המודם (אם זה מודם בזק אז בד"כ הכתובת היא 10.0.0.138) ובתפריט שציינתי לשנות real time בהתאם לצרכים.

אם התהליך הנ"ל מסובך מבחינתך או שאין לך אופציה לקבוע לוח זמנים לפי mac במודם,

רב ספקיות האינטרנט מספקות שירות בתשלום חודשי מינימלי של סינון אתרים עד לכדי חסימה, הכולל חסימה לפי זמנים קבועים/משתנים לבחירתך.

גם דרכם תקבל לינק web לממשק ניהול רק הרבה יותר ידידותי.

פורסם
  • מחבר

outburst

תודה רבה!

אלך על פתרון MAC filtering כפי שהצעת אפילו התחלתי לעשות זאת.

*הזוי שאין את האופציה הזו במערכת של WIN

תודה לכולם

פורסם

אני רק מקווה שברור לך שזו חסימה FOR EVER - למחשב לא תהיה גישה לאינטרנט עד שלא תשחרר את החסימה בנתב. אני הייי בטוח שאתה מחפש משהו שניתן להדליק ולכבות...

פורסם
  • מחבר

כן כן זה ברור לי

זה יהיה על בסיס שבועי ככה שזה בסדר

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים