עבור לתוכן

המלצה על ספר ללימוד שוק ההון?

Featured Replies

פורסם

היי אנשים,אני בקרוב נכנס לכלא לתקופה קצרה(אם אפשר להתרכז בשרשור ולא בדברים שוליים),וחשבתי שזה זמן טוב לגעת בספר אחרי שלא עשיתי את זה בחיים,גם ככה יהיה לי משעמם בכלא הצבאי אז למה לא להעשיר את הידע? :smile1:

ראיתי את 'צביקה ברגמן' בכמה הזדמנויות בטלויזיה,ראיתיי גם איזה ספרים יש לו פחות או יותר,אני רוצה המלצה ל-2 נושאים,האחד בקשר לבורסה,והשני בקשר לשפת גוף(סתם מחיטוט בספרים שהוא הוציא לאור ראיתי גם את הספר ''סודות שפת הגוף'',חשבתי אולי זה מעניין).

שני שמות הספרים שאני כנראה אקנה הם:סודות שפת הגוף,והשני אני לא כל כך סגור בעיניין,יש לו לפחות 6 ספרים על הבורסה ,יש למישהו המלצות?(אני מתלבט אם עדיף ספר על הבורסה או את הספר 'עצמאות כלכלית' שראיתי אותו מדבר עליו בטלויזיה,מאוד התעניינתי בו,אבל גם בבורסה)

אני לא נעול עליו,אם יש משהו יותר טוב אשמח אם תשתפו,ביום ראשון אני הולך לקנות את הספר ובשני כנראה כבר אכנס לכלא..

וסתם לידע כללי,לדעתכם הספרים האלה נכללים ב4 ב100 שחנויות הספרים מציעות?

אשמח לעזרה. :xyxthumbs:

פורסם

ספרים על הבורסה ועל השקעות באופן כללי שקראתי ואני יכול להמליץ עליהם:

1. אבא עשיר אבא עני. (רוברט קיוסקי)

2. מי לקח את הכסף שלי . ( גם של קיוסקי)

3.רביעי תזרים המזומנים ( הספר הכי חשוב של קיוסקי , מספיק איתו )

4.דרכו של ווארן באפט. (רוברט ג' הגסטרום)

5.כה אמר ווראן באפט. (מרי באפט ודיוויד קלארק)

אלו היו ספרי אידיולוגיה בהשקעות ובכלל.

ספרי תכלס על הבורסה ואיך היא עובדת:

1.הבורסה למתחילים (שלמה סימנקובסקי)

2.המדריך למסחר מקצועי בני"ע (אלון הדר)

3.הלוחש למניות (אותו לא יצא לי עדיין לקרוא אבל יש ביקורות טובות , של מאיר ברק , הוא תותח לא קטן בתחום)

יש עוד הרבה , אם תרצה תפנה אלי בפרטי.

בהצלחה בכלא. :xyxthumbs:

פורסם

לפני שאתה נכנס לכלא, הייתי ממליץ לך להתחיל בצפייה בסרטון שמסביר טוב מאוד על הכלכלה, איך היא עובדת, איך נוצרת אינפלציה, איך עובד שוק ההון וכו':

צפיה מהנה

פורסם

מזגן (או מניפה) יהיה שימושי יותר מספר.

פורסם

גם קונדומים... ::)

פורסם

לא עושים עבודות רסר \ מתזזים לך את התחת כמו בטירונות בכלא צבאי?

פורסם
  • מחבר

תלוי,לחיילים רגילים כן,אבל אם אתה מ''צ שיושב בקצינייה בכלא 6?,כל היום יושנים ורואים טלויזיה,אין טיזוזים כמו בפלוגות אחרות ואין כמעט דיסטנס עם המד'כים שמה,יוצאים לעבודות חוץ גם רק אם אתה רוצה,אז לא כזה נורא,אפשר לקחת את זה כחוייה אפילו.

FlaMM@ble - מה אתה הכי ממליץ מכל הרשימה שהבאת?

פורסם

אם מעניינת אותך בורסה נטו ואין לך שמץ של מידע על התחום , לך על הבורסה למתחילים.

אם השקעות מעניינות אותך באופן כללי ולא קראת אף ספר של קיוסקי , תקרא את אבא עשיר.

פורסם
  • מחבר

אוקי,מחר אני אקפוץ לסטימצקי או צומת ספרים ונראה אם יש להם את זה במלאי,תודה על העזרה ידידי. :xyxthumbs:

פורסם

מצטרף לשאלה, יש לכם ידע כלשהי או המלצה על ספר על תעודות סל וכיצד סוחרים איתו? הבנתי שזה טוב להשקעה לטווח ארוך, אשמח לקבל ספר או המלצה לקורס בסיסי לנושא הזה.

אגב הספר אבא עשיר ואבא עני, נשמע לי מוכר. אך הוא מדבר על הבדל תפיסתי בין אבא עשיר לאבא עני,

לא הבנתי מה הקשר שלו לבורסה.

תודה!

פורסם

על מה אתם מדברים? אבא עשיר אבא עני בכלל לא מדבר על הבורסה..

(אולי הוא מזכיר קצת את הבורסה פה ושם והג"ח) אבל זה ממש לא הנושא העיקרי.

פורסם

זה נכון לספרים קיוסאקי אין קשר לבורסה, אך יש לזה תפיסה רחבה ועמוקה יותר על אופן שבו אתה מתייחס לכסף, באופן כללי. לגבי מידע וספרים על השקעות. זה תלוי כי יש מספר דרכים ורעיונות אך לא לכולם זה מאתים. לכל אחד יש את הדרך שלו להתחבר לחומר ולתהליך הלמידה שלו, לדוגמא יש אנשים שאוהבים ללמוד מאנשים אחרים דרך פורומים, יש אנשים שרוכשים ספר ופועלים לפי הספר. אך שתדע לך שאם אתה נכנס לתחום כזה, עקומת לימוד היא מאוד איטית ייקח לך זמן ללמוד ולחקור, להשקיע בחוכמה. אך הייתי ממליץ להתחיל עם תעודות סל, אג"ח ועוד סוגי מניות. ברמה בינלאומית לפחות. יש כאלו שיעדיפו לא להשקיע באופן עצמאי, כי אין להם זמן, משאבים או ידע מסוים. יעבירו את השקעה בידי חברת השקעות. תבחר מה שמתאים לך.

מצטרף לשאלה, יש לכם ידע כלשהי או המלצה על ספר על תעודות סל וכיצד סוחרים איתו? הבנתי שזה טוב להשקעה לטווח ארוך, אשמח לקבל ספר או המלצה לקורס בסיסי לנושא הזה.

אגב הספר אבא עשיר ואבא עני, נשמע לי מוכר. אך הוא מדבר על הבדל תפיסתי בין אבא עשיר לאבא עני,

לא הבנתי מה הקשר שלו לבורסה.

תודה!

פורסם

תלוי,לחיילים רגילים כן,אבל אם אתה מ''צ שיושב בקצינייה בכלא 6?,כל היום יושנים ורואים טלויזיה,אין טיזוזים כמו בפלוגות אחרות ואין כמעט דיסטנס עם המד'כים שמה,יוצאים לעבודות חוץ גם רק אם אתה רוצה,אז לא כזה נורא,אפשר לקחת את זה כחוייה אפילו.

FlaMM@ble - מה אתה הכי ממליץ מכל הרשימה שהבאת?

אם לא קיבלת לפחות 28 יום או שנשפטת בבית דין אין שום סיכוי שתיכנס לכלא. ישלחו אותך למעצר.. וזה סתם שכונה.

אגב באמת מניפה ואלתוש יעזרו לך יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים