עבור לתוכן

** חברת החשמל חושפת את מיזם הסיבים

Featured Replies

פורסם

במסגרת מפגש בלוגרים שנערך אתמול (יום שלישי, 3/7/2012) חשפה חברת החשמל את מיזם הסיבים האופטיים שלה.

הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=2348

פורסם

:xyxthumbs:

זאת הדגמה של חיבור בודד ? אני רוצה לראות הדגמה של 50 כאלה במקביל ::)

פורסם

גם 600/100 זה טוב. שיביאו לי 100 סימטרי ואני מרוצה (ומקים שרת בבית מה שיעצבן את ספק האינטרנט שלי).

פורסם

לדעית ההגבלה הייתה במהירות המחשב?

פורסם

אתה חושב שהם השתמשו ב286 ?

פורסם

סליחה אבל אני לא מבין למה אתה מתכוון ב286?

פורסם

אתה חושב שהם השתמשו ב286 ?

יש הגבלות יותר ריאליות, מה אם השתמשו בדיסק איטי לשמירת הנתונים? בקובץ גדול זה כן אמור לשנות לא? (אני מודה שאני לא סגור איך עובדת הבדיקה הספיציפית הזו אבל אם היא מקבלת קובץ ושומרת אותו אז זה תלוי גם בדיסק, שחלקם עדיין איטיים)

פורסם
  • מחבר

מגבלות החומרה (דיסקים, נתבים וכיוב') מראה עד כמה המהירות של 1G אינה רלוונטית. בואו נתחיל עם UPLOAD יותר נורמלי ונמשיך משם.

פורסם

יש הגבלות יותר ריאליות, מה אם השתמשו בדיסק איטי לשמירת הנתונים? בקובץ גדול זה כן אמור לשנות לא? (אני מודה שאני לא סגור איך עובדת הבדיקה הספיציפית הזו אבל אם היא מקבלת קובץ ושומרת אותו אז זה תלוי גם בדיסק, שחלקם עדיין איטיים)

גם הדיסק הכי מהיר בשוק לא מתקרב לקצבים כאלה.

רק דיסקים לתעשיה שהם בממשק pci-express מתקרבים לזה

פורסם

700 מגה ביט זה בערך 87 מגה בייט לשניה.

סה"כ הגיוני שדיסק קשיח רגיל לא יכול לכתוב בקצב מהיר יותר.

פורסם

חבל שהם ממשיכים עם המשחק של למי יש יותר גדול, שיתחילו לשווק מהירויות סימטריות של 20 מגה עד ל100, זה יספיק להרבה שנים

פורסם

יש לא מעט דרכים לבדוק תעבורה מאשר להעביר קובץ מדיסק אחד לאחר.

יש פרוטוקולים אשר מטרתם היא בדיוק זו.

מה שנקרא לקחתם פוסט תמים עשיתם ממנו פושעע.

אני לא בקיא בתוכן ופריסת מיזם הסיבים של חברת החשמל לרמט הפרט,

אבל אני מניח שלא מדובר בfiber to the home בכל המקרים או לפחות עד שלא תהייה פריסה רחבה יותר ועד אז אולי המהירויות כן יהיו רלוונטיות.

כן צריכים לשאוף לשבירת שיאי מהירויות כי הנגזרות של זה הם לא להיום או מחר אלא הוזלה גם ללקוח הביתי וגם ללקוח העסקי.

הרי בסופו של דבר IPTV היא רק מעבר לפינה.

זה דבר שיקח זמן וכנראה גם יהיו המון טעויות בדרך...

פורסם

בקשר לדיסקים - SSD שעובד 1gbps זה 125MB לשניה וכל SSD מהדור הזה מסוגל לעבוד בקצב כזה גם בכתיבה. לא בהכרח שהם כותבים משהו בבדיקת המהירות הם יכולים בגדול לשלוח זבל ואז לזרוק אותו ושום דבר לא יוצא מהזיכרון. חוץ מזה SATA1 עובד במהירות 3gbps (אבל נטו זה 2.4gbps בגלל קידוד 8 10 ) הדיסק המכאני כנראה לא יכול לעמוד בגקצב כזה.

בכל מקרה הupload זה מה שמעניין את כולם . פעם התיחסתי לאנשים שרוצים upload בביטול אבל היום אני מבין אותם. הupload הוא לא רק בשביל פיראטיות וכו היום אנשים מיצרים סרטונים באיכות HD והם קבצים די ענקיים ולעשות upload לסרטים כאילו יכול לקחת המון זמן. אולי סירטונים של הבת שלי מנתנדנדת בנדנדה בFHD לא מעניין אף אחד אבל את סבתא שלה בארה"ב זה מעניין .

בכלל הרגילו אותנו ל10-20% upload אבל היום אנחנו מקבלים משהו כמו 7.5%-1.5% מהירות יחסית לdownload . זה פשוט לא מספיק. שיתנו לאנשים 10% אפילו מינימום של 5% ישפר את המצב כי היום 1.5mbps בבזק ו 2mbps בהוט זה לא מספיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים