עבור לתוכן

המלצה+שאלה

Featured Replies

פורסם

בס"ד

שלום לכל באי הפורום.

אפתח בשאלה.

ברשותי מחשב נייד מסוג LG Z1 BRITE, סוס עבודה שסוחב כבר חמש שנים מעייפות. מאז הפירמוט האחרון נוצרה בעיה ממש מוזרה. בכל פעם שאני צופה בוידאו הסרט נתקע בצורה מחזורית אחרי 6-7 דקות, המחשב לא קורס אלא מתפקד כרגיל ואחרי כדקה הסרט חוזר למוטב וממשיך לפעול כאילו כלום לא קרה (כלומר הוא התקדם את הדקה שלכאורה נתקעה). התקנתי את הדרייברים של ה-intel chip set (כרטיס המסך שברשותי), הקודקים מעודכנים (K-lite codec pack) למישהו יש סיבה הגיונית למה דבר כזה קורה?

כעת להמלצה.

כפי שכבר ציינתי ה-LG נמצא אצלי כבר חמש שנים וכמו כל סוס עבודה - הגיע הזמן להחליף אותו. אני מחפש מחשב אלטרנטיבי שיספק את הצרכים שלי, בעיקר שיטוט ברשת, צפייה בסרטים, מוזיקה ועבודה על תוכנות הנדסיות כמו Matlab, ModelSim וכיו"ב. (תוכנות הדורשות כוח עיבוד די משמעותי). הדרישה העיקרית שלי היא אחריות כמה שיותר רחבה ולכמה שיותר שנים, מחשב שלא יתחמם יותר מדי, מהיר ושקט,קל משקל, מסך בגודל של עד 14.1 אינץ' רמקולים חזקים. אין שום צורך בכרטיס מסך מיוחד אולם אם הדבר יתאפשר תקציבית מה טוב.

שמתי את עייני על המחשב Dell Vostro 3450 i5-2430M 500GB (7200 RPM) 8GB (DDR3ׁ, עם 3 שנות אחריות במחיר 4344. אולם הוא קצת יקר ויחסית ישן.

האם לדעתכם קיימת אלטרנטיבה אטרקטיבית יותר (שלא תחרוג את ה-4000) מה ההבדל בין i5-2430,i5-2350,2330, האם רק בזיכרון המטמון שהם מציעים?

תודה רבה ויום נעים!

עדיאל פריימן

פורסם

לגבי המחשב קצת קשה לי לומר כי נראה שניסית הרבה אפשרויות לפתרון הבעיה.

באיזה סרטים מדובר? פשוטים או HD או אפילו FHD ? ביוטיוב?

עם איזו תוכנה אתה משתמש בשביל להריץ את הסרטים?

ממליץ על VLC או Media Player Classic.

אם תוכל להעלות את המפרט של המחשב הישן זה גם יעזור.

בנוגע למחשב חדש, זו ההמלצה שלי:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20312

* מגיע ללא מע' הפעלה

דגם חדש, מעבד I5 חדש, איכות בנייה טובה, מסך מט, מקלדת מוארת, כרטיס מסך 630M ממוצע, דיסק קשיח מהיר 7200 והכי חשוב - בול בתקציב ולא שקל יותר :) (אפילו שקל פחות ;D )

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה :)

לדעתך יהיה הבדל משמעותי בין 4GB ל-8GB של RAM? (יש אופציה לשדרג בתוספת 250 שקל השאלה אם זה כדאי)

תודה.

פורסם

כרגע אין צורך לשדרג לדעתי, תמיד תוכל בעתיד.

כמו כן, אל תסכים לשדרג דרך חנויות כי המחיר לשדרוג יקר מאד.

זיכרון של 4GB 1600, עולה 150 ש"ח.

התקנת זיכרון פנימי היא משימה פשוטה ולא צריכה להיות בעיה בביצוע פעולה זו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים