עבור לתוכן

הגיגים: בעקבות המהפכה סלולרית - האם כדאי להתנתק מהאינטרנט הביתי?

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים, חשבתי על משהו לאחרונה ורציתי לשתף אותכם (כי אין לי משהו יותר טוב לעשות).

בעקבות המהפכה הסלולרית חשבתי אולי על אפשרות שבה אני יכול להצטרף לגולן טלקום במסלול ללא הגבלה, ולהשתמש באיטנרנט של הטלפון עם המחשב (באמצעות Tethering). מה אתם חושבים? האם כדאי (כרגע אני לא חושב על אופציה הזאת, אבל אני עוד כמה זמן אהיה סטודנט ואני מתחיל לחשוב על זה ברצינות). אפשר לחסוך ככה כמה מאות שקלים בחודש, לא? ברור לי שהאופציה הזאת טובה רק עבור מי שלא ממש מוריד הרבה, וגם לא רואה נמצא הרבה ביוטיוב, אלא סתם גולש ממוצע (לצורך העניין - סטודנט).

מה אתם חושבים? האם כדאי?

פורסם

מניסיון, זה לא עובד הכי מהר שיש, ולא משתלם אם אתה עובר את הג'יגות הבודדים (לא זוכר מספר מדוייק) כי אז הם מתחילים לחנוק אותך,

אבל אם השימושים שלך הם של סטודנט (פייסבוק, הרצאות וynet כדי לדעת מה הולך בעולם כשאתה טוחן חדו"א) יש מצב שזה יספיק לך, לפחות בשנה א' שתהיה עמוסה.

מה גם שאם אתה גר במעונות, אולי יתמזל מזלך ותוכל לקלוט WIFI חינמי כלשהו.

פורסם

אתה צריך לבדוק את הנצילות שלך. המחסה החודשית של החברות החדשות (הוט/גולן) היא 3 גיגה נפח גלישה, לאחר מכן המהירות צונחת.

כשאני אומר צונחת- מבחינת פלאפון זה יהי עוד סביל להכנס לאתרים, אבל עם מחשב לא הייתי חושב על זה.

אני אישית לא מדבר הרבה, אבל גומר 2.5-3 גיגה בחודש בלי לחבר את המחשב לאינטרנט (יש לי WIFI בבית). הכל טלוי מה השימושים שלך.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שעבור סטודנט בפועל זה כן יוצא משתלם, כי 3GB זה לא מעט. כל עוד אתה לא מוריד באופן קבוע תוכנות/משחקים/סדרות זה יכול לעבור. השאלה היא האם זה בכלל נחשב לשימוש "הוגן". אני מניח שאחרי שאני אנצל 3GB אני יכול להגביל את עצמי רק לגלישה, וגלישה על מהירות מואטת זה לא בהכגרח כזה נורא. הבעיה היא שאני לא יודע כמה בכלל גולן מאיטים את המהירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים