עבור לתוכן

המלצה לבניית מערך RAID, בלוח? אולי בקר חיצוני?

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי מחשב בבית שלאט לאט הופך להיות שרת אחסון. החלטתי שהגיע הזמן לבנות מערך Raid ולישון טוב יותר בלילה.

יש לי את הלוח הבא: MSI H55M-ED55 (ניתן לצאת מנקודת הנחה שכל ה-PCI פנויים).

אני רוצה ליצור מערך RAID 5 עם 5 או 4 דיסקים 2TB (עדיפות ל-5 דיסקים)

ממה שהבנתי הבקרי FAKE RAID בעצם עושים את אותו דבר שהלוח עושה, אבל עם בקר כזה יש לי את האפשרות להעביר את המערך בשלמותו ממערכת למערכת. אני פחות מעדיף להשתמש במערך של הלוח בדיוק בגלל הסיבה הזו (וגם אם יפול על הלוח פסנתר או משהו).

מצד שני בקרי הרייד ה"אמיתיים" דורשים משכנתא ואני גר בשכירות.

השאלה שלי היא בשורה התחתונה בנוגע לבקר RAID מומלץ.

האם יש בקר רייד "אמיתי" שיענה על הדרישות שלי ומחירו נמוך מ-1000 שקל?

ואשמח להמלצה על בקר FAKE RAID שיענה על הדרישות (לכל היותר 400 שקל, ועדיף פחות).

אני לא כל כך מצליח להבין את ההבדלים בין (מעט) הבקרים שכן מצאתי, וגם חוץ מהמחיר לא מצאתי קריטריון להבדיל בין בקר "זיופי" ל"אמיתי".

ואולי בכלל עדיף לי לרדת מהעץ ופשוט להשתמש בבקר של הלוח כמו ילד טוב.

אשמח לדעות והמלצות,

תודה.

פורסם

תנסה להגדיר את הצרכים שלך בדיוק - כלל לא בטוח שאתה צריך בכלל RAID...

אלא אם מדובר בשרת קריטי שחייב להתאושש מתקלה בזמן אפס, עדיף בהרבה להשתמש בפתרון גיבוי אמיתי (RAID זה לא גיבוי!) כמו EVACOPY למשל. אם מדובר בחומרים קריטיים אפשר להשתמש גם בגיבוי לאתר מרוחק כמו CRASHPLAN - חינמי ללא הגבלת נפח וללא איחסון בענן.

לא RAID1 ולא RAID5 יודעים לשחזר קובץ שניזוק/שונה/נשמר-בטעות כי הטעות משתקפת גם לדיסקים האחרים.

אין VERSIONING ואין יכולת שחזור נוחה.

מניסיוני (חפש את הפוסטים הארוכים שלי בעניין) RAID מאוד בעייתי עם הבקרים המובנים וזה הרבה עניין של מזל.

בקרים נפרדים מתחילים ב~1000 ש"ח וזה לבד רק מחדד את הנקודה הנ"ל.

שחזור מידע ממערכי RAID מסובך ובעייתי בהרבה ורוב הכלים הסטנדרטיים לא ממש חזקים כאן.

פורסם

אני יכול רק להמליץ על הבקר שלי... DELL PERC 5/I קצת ישן כבר אבל עובד מעולה וגם לא כל כך יקר

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה.

תנסה להגדיר את הצרכים שלך בדיוק - כלל לא בטוח שאתה צריך בכלל RAID...

את המידע הקריטי אני מגבה על קשיחים נפרדים (ב-2 מקומות גיאוגרפיים שונים, וחלק אפילו בענן)

אני רוצה ליצור RAID בשביל המדיה שיש ברשותי, בעיקר בשביל מקרה בו דיסק נופל (כמו שקרה לי שבוע שעבר).

ממה שהבנתי במערך RAID, פשוט אפשר להחליף את הדיסק התקול בחדש והופ, ממשיכים כרגיל. זה לא נכון במקרה הזה?

שוב, אין לי צורך לשחזר מידע שנמחק/שונה אלא פשוט ליצור מנגנון שיאפשר לדיסק קשיח למות מבלי לאבד את המידע שלי.

הבקרים הרציניים לא מיועדים לשימוש שלי (פשוט חשבתי שאם יש אחד שמניח את הדעת המחיר אז אולי שווה לשקול אותו), בגלל זה גם שאלתי על הבקרים שתוארו כאן בפורום כ-Fake RAID. שהם זולים יותר אך לא ברור לי אם הם מומלצים או לא.

מניסיוני (חפש את הפוסטים הארוכים שלי בעניין) RAID מאוד בעייתי עם הבקרים המובנים וזה הרבה עניין של מזל.

אין לי בעיה להימנע מהבקר בלוח כי כמו שאמרתי זה מונע ניוד.

אז מה בכל זאת מומלץ לי לעשות?

פורסם

מניסיון אישי שלי, בקרי ה-RAID על הלוחות של אינטל מספיק טובים ברוב המקרים, ולא היתה לי בעיה להעביר מערך שלם מלוח ללוח מימי ה-ICH9R ועד ללוח P67. נפילה ושחזור של דיסק עברו גם כן מצויין.

אם בכל זאת אתה רוצה בקר חיצוני, ה-IBM M1015 הוא די זול, נפוץ ואמור לעבוד לא רע.

פורסם

ממה שהבנתי במערך RAID, פשוט אפשר להחליף את הדיסק התקול בחדש והופ, ממשיכים כרגיל. זה לא נכון במקרה הזה?

זה נכון, אבל זה ממש לא מצדיק RAID, במיוחד אם מדובר על איחסון ולא מערכת הפעלה.

EVACOPY יוצרת עותק מדוייק של החומרים בדיסק אחר (בנוסף ל-VERSIONING) והם זמינים מיד שם אם הדיסק המקורי נופל.

מה ההבדל מבחינתך? מה יתן לך RAID?

פורסם
  • מחבר

זה נכון, אבל זה ממש לא מצדיק RAID, במיוחד אם מדובר על איחסון ולא מערכת הפעלה.

EVACOPY יוצרת עותק מדוייק של החומרים בדיסק אחר (בנוסף ל-VERSIONING) והם זמינים מיד שם אם הדיסק המקורי נופל.

מה ההבדל מבחינתך? מה יתן לך RAID?

נצילות של דיסקים.

הרי במערך של 5 דיסקים יש לי נצילות של 4. (אם אני לא טועה)

אם אני עושה גיבוי ישיר אני צריך גיבוי לכל דיסק (פי 2 דיסקים)

פורסם
  • מחבר

עשיתי חיפוש אבל התייאשתי בשלב מסוים, מצאתי הרבה התייחסויות שלך לפרקטיות נמוכה של RAID0 ו-RAID1.

אני מעוניין במערך RAID5 של 5 דיסקים כך שאפקטיבית יהיו לי 4 דיסקים כאשר הם מגבים אחד את השני במקרה של כשל בדיסק.

לא מחפש לשחזר מידע או לשמור גרסאות עבר.

בכל אופן, לא מצאתי רפרנסים לבעייתיות הבקרים המובנים בלוח.

מניסיון אישי שלי, בקרי ה-RAID על הלוחות של אינטל מספיק טובים ברוב המקרים, ולא היתה לי בעיה להעביר מערך שלם מלוח ללוח מימי ה-ICH9R ועד ללוח P67. נפילה ושחזור של דיסק עברו גם כן מצויין.

אם בכל זאת אתה רוצה בקר חיצוני, ה-IBM M1015 הוא די זול, נפוץ ואמור לעבוד לא רע.

לא שללתי את האפשרות לבנות מערך בלוח למרות החסרונות הקיימים מבחינתי ("קושי" בניוד וניצול של כל חיבורי ה-SATA שגוררים ויתורים).

הבקר שהצעת לא עושה RAID5 למיטב הבנתי אלא אם קונים לו מתאם נוסף?

הוא יעבוד בסביבת WIN7?

אני יכול רק להמליץ על הבקר שלי... DELL PERC 5/I קצת ישן כבר אבל עובד מעולה וגם לא כל כך יקר

כמה דיסקים מחוברים אליו אצלך? יתמוך ב-5 דיסקים?

פורסם

אפשר בגדול 8... הוא מגיע עם 2 חיבור SAS וצריך פשוט כבל SAS ל 4*SATA

אצלי כרגע מחובר ל4

פורסם
  • מחבר

אפשר בגדול 8... הוא מגיע עם 2 חיבור SAS וצריך פשוט כבל SAS ל 4*SATA

אצלי כרגע מחובר ל4

תודה,

עם איזו מערכת הפעלה אתה עובד איתו? ראיתי במפרט של הבקר שהוא תומך עד ויסטה, אבל אני מניח ש-7 יסתדר איתו?

יש להשיג אותו בארץ למיטב ידיעתך?

פורסם

אני עם WIN7 64

לגבי להשיג אותו בארץ... דבר איתי בפרטי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים