עבור לתוכן

מזגן נייד \ תחליף למזגן

Featured Replies

פורסם

היי.

אני גר בדירה שכורה עם ההורים. יש לנו מזגן בכל החדרים חוץ מהחדר שלי. מכיוון שהדירה בקומה אחרונה, הגג מתחמם ובקיץ החדר שלי הופך לבלתי נסבל לשהייה ושינה. מאוורר רגיל מועיל אבל לא יותר מידי, מכיוון שהוא רק עושה סירקולציה של אוויר חם. גם המחשב כשהוא פועל, פולט דיי הרבה חום. ובעלת הבית לא מוכנה לשים מזגן.

לכן אני רוצה להתייעץ אתכם, מה אני עושה במקרה כזה? ראיתי פתרונות של מזגן נייד אבל הדבר הזה יקר מאוד בארץ וראיתי רק אחד כזה שעולה 2.6K.

ראיתי בגוגל כל מיני פרויקטים של אנשים שבנו תחליפים למזגנים מחלקים זולים, למשל אנשים שחיברו קופסא עם קרח למאורר, או שהשתמשו במשאבה לשאוב מים קרים ולחבר למאורר כדי שיפזר את זה בחדר.

האם מישהו התנסה בפרויקטים כאלו, ויכול להגיד לי האם העניין הזה אפקטיבי, או שכדאי לי לעזוב את הרעיון ולקנות את המזגן הנייד שהוא יקר כאמור?

תודה.

פורסם

מה גודל החדר שלך? חבר שלי משתמש במזגן כזה בחדר לא גדול שאינו בקומה האחרונה ועדיין הוא בקושי מורגש. אני אישית שמתי "ונטה" ענקית שמזרימה לי אוויר מהחלון ומונעת את "מלכודת החום" המדוברת. מצד שני אני נמצא בירושלים כך שהאוויר בחוץ נעים ברוב השנה, במרכז מן הסתם זה לא פתרון טוב.

פורסם
  • מחבר

גודל החדר 8 מ"ר.

ניסיתי לפני כמה ימים לעשות את מה שאתה עשית רק עם מאוורר פשוט, זה מזרים את האוויר שבחוץ שהוא ממש לא נעים (אני מחיפה).

האם למישהו יש ניסיון עם התחליפים למזגן שדיברתי עליהם? ראיתי גם את הפרויקט הזה שנראה מעניין, אבל לא מצאתי עוד פרטים או איזה חלקים דרושים:

http://gajitz.com/coolest-hack-ever-cool-water-pipes-fan-diy-ac/

פורסם

קודם כל הרעיון הזה עם המאוורר הוא שטותי ולא יעיל.

אין מנוס ממזגן. נסו לדבר שוב עם בעלת הבית. לא יתכן שתסבלו סתם, פה זה לא נורווגיה.

בקשר לגג, אם זה גג בטון שניתן לעלות אליו, אתה צריך למרוח עליו פוליגג , כדי שהוא יתחמם פחות.

אם זה גג רעפים שניתן להיכנס אליו, תבדוק בידודים תרמיים לגגות רעפים. לרוב ניתן להניח אותם עצמאית.

עוד רעיון:

מפוח עם צינור שרשורי (מבודד או שלא מבודד זה לא ממש משנה) שיזרים אויר מחדר עם מזגן אל החדר שלך.

מפוח כמו זה:

http://aviair.co.il/Web/?PageType=9&ItemID=11472

וצינור כמו זה:

http://www.am-avi.co.il/?view=store&p_cat=93548

פורסם

^מה לגבי המאווררים (היחידות קירור) שאפשר להכניס אליהם בלוקים של קרח. גם הם חסרי כל יעילות?

פורסם

כל הפתרונות DIY למינהם ברובם הגדול לא באמת יעזרו לך. זה דרך עקיפה להשיג את המטרה וגם זה, סתם גימיק.

פתרונות מבוססי קרח בעייתיים כי הקרח נמס עם הזמן ודורש תחזוקה והחלפה.

פתרונות אחרים מבוססי התזת מים בעייתיים גם הם כי אתה מגביר את הלחות למעשה, ואם מדובר בסביבה רגישה למים, יהרסו לך הרבה מוצרים ותצפה להרבה קורוזיה.

שימוש בליפוף נחושת ומעגל קירור מים לא נראה לי יוכיח את עצמו בתצורת מוד ששלחת. כנראה זה יעבוד, אבל לאורך זמן ובחום הישראלי אני חושש שזה לא יוכיח את עצמו.

הפתרון הוא לדבר עם בעלת הדירה או לבצע מה ש-ZAM אמר לך. בנוסף לכל הוא בעל מקצוע, הוא יודע מה הוא מדבר והתשובות שלו נכונות לגביי הבידוד והשימוש בתעלה (יהיה יותר יעיל וזול מכל מיני מודים שונים).

פורסם

^^

בדיוק. מים וקרח חשופים מתאדים ומגבירים את הלחות בחדר. ואז נוסף לחום אתה תצטרך להתמודד גם עם הלחות.

צינורות הנחושת על המאוורר מעבירים מים בטמפ' גבוהה מכדי לקרר (אתה צריך לפחות 7-8 מעלות מים)

ושטח הפנים שלהם קטן מדיי כדי לקלוט חום.

^מה לגבי המאווררים (היחידות קירור) שאפשר להכניס אליהם בלוקים של קרח. גם הם חסרי כל יעילות?

אתה בטח מדבר על מצננים משהו כמו זה:

http://www.zolyoter.co.il/shopexd.asp?id=1541

מצנן מגביר את הלחות בחדר. הוא מתאים למקומות יבשים כמו אילת.

אחוזי הלחות באילת נעים בין 25% - 40% לפעמים טיפה יותר (באיזור המרכז הם נעים בין 60% - 80% בימים ממוצעים)

מצנן יעשה עבודה טובה במקום יבש וייתן תחושה נעימה אבל עדיין לא יקרר כמו מזגן.

הסוד לתחושה נעימה בבית היא הורדת הלחות.

אתה תרגיש יותר נעים בטמפ' של 28 מעלות עם 40% לחות מאשר בטמפ' של 21 מעלות עם 80% לחות. בדוק.

(הדוגמאות כמובן הן טיפה קיצוניות כדי להמחיש את הנקודה שלי).

פורסם

בתור התחלה תמנע מהחום להגיע לחדר

אם אתה בקומה עליונה, תמתח רשת צל שחורה (וכמה שיותר אטומה - 2 שכבות) על השטח של הגג קצת בהגבהה מעליו - יהיה הבדל מיידי

תשים תריס ונציאני _מחוץ_ לחלון שימנע כל שמש ישירה על הזכוכית, ותמתח רשת צל שתכסה את הקיר החיצוני מבחוץ אם זה אפשרי

תסדר את המארז של המחשב כך שכל המאווררים מכניסים ואחד (של הספק) מוציא (ותשים אותם אל מהירות מקסימום), האחד שמוציא תזרים ישר לחלון והחוצה אם צינור של מייבש כביסה (מכיר את השרוול פלסטיק הזה ששמים במארזים על הדלת מול המעבד ? אם כזה תחבר אליו את הצינור

עכשו :

יש את המאדה מים וכו' זה עובד אבל מעלה את הלחות אם כל הבעיות כמו שנאמר מעליי

תחבר צינור ממזגן בחדר אחר - אפשרות

מזגן חלון - אפשרות 2

אם החדר נמצא לייד מרפסת (כך שניתן להגיע ממנה לחלון) ובטעות יש לך מקרר ישן, ניתן לקמבן "מזגן" מהמקרר הזה - אפשרות 3

פורסם

היי בן,

אלה נקראים מצננים ומנסיוני, אם אתה לא באילת ב40 ומשהו מעלות הם מקררים יותר ממאוורר רגיל. רק הייה מודע לזה שאי אפשר להגביה אותם, אלא רק לגרום להם להסתובב לצדדים. לי יש אחד של תדיראן שקניתי אחרי שראיתי ביקורות טובות בזאפ, ולדעתי השקעה טובה. אני לא מפעיל מזגן יותר.

פורסם

מה עם מזגני חלון? משהו ישן יש כאלה סוסי עבודה בטוח שתמצא משהו ביד2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים