עבור לתוכן

בעיית טעינה בנייד ועזרה בחיבור מקלדת

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אז ככה עדכונון קטן - מדדתי עכשיו עם הרב מודד ויש תוצאות משונות , חיברתי את השנאי לשקע הטעינה ומדדתי, יש מתח תקין .

חיברתי את המחבר של השקע ללוח ומדדתי בחיבורים של המחבר ללוח ( כמו שרואים בתמונה ) -אין מתח , קיים חיבור נוסף של + ו - שכנראה נותן הזנה לסוללה וגם שם אין מתח ברגע שהקונקטור מחובר ללוח ....

האממ האממ.... :kopfpatsch: מגרד את הראש

תודה

• תגובות 36
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הופ הופ טרלללה :)

פורסם

אין בזה הרבה חכמה. קח מד רציפות, תבדוק רציפות בין המגעים, תבדוק שאין קצר, תבדוק כל פינה עד שתגיע לקטע בעייתי. זה לא מסע קסמים, ואין וודו בכבלים .

פורסם
  • מחבר

מצטער על הבורות אבל איך בודקים רציפות עם רב מודד- מעולם לא יצא לי לעשות זאת , תודה

פורסם

תשים אותו בתחום של ה ohm אל כמה שיותר נמוך, בדרך כלל 200 ohm. אם יש לך מצב לבדיקת דיודות (סימן של -->|-- כזה) אז הוא גם טוב וברוב המולטימטרים הוא נותן צפצוף כשיש רציפות

כשהחוטים של המולטימטר לא נוגעים בכלום הוא מראה "1" כזה בצד זה אומר שאין מגע

כשאתה נוגע אם החוטים אחד בשני הוא יראה מספר נמוך (0.משהוא) ויציב. במצב של בדיקת דיודות הוא בדרך כלל גם יצפצף וזה סימן שיש מגע טוב

אם יש מספרים גדולים שמשתנים ולא יציבים אז יש מגע אבל הוא גרוע

שים לב לכמה דברים :

אל תמדוד התנגדות של משהוא שיכול להיות עליו מתח - אתה יכול לדפוק את המולטימטר. במצב של בדיקת התנגדות/דיודות המולטימטר עצמו אמור להניות הדבר היחיד שמכניס מתח למעגל (בניגוד למדידת זרם/מתח, שבה הוא מודד את מה שכבר יש ולא מכניס בעצמו)

אם אתה מודד דברים במעגל, תהיה מודע לזה שיש מצב שאתה מודד מסלול עקיף כלשהוא במעגל ולא את מה שאתה חושב שאתה מודד. לכן המדידה נכונה רק כשאחד מהקצוות של הכבל לא מחובר לכלום (חוץ מהמולטימטר)

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר

איפה כדאי להתחיל לבדוק - זאת אומרת על מה להתמקד ?

תודה :)

פורסם

תקע טעינה במחשב

יש ממנו כמה חוטים שמתחברים לחיבור בלוח. בדגמים מסוימים של HP יש שם לא פחות מ 7 חוטים (מתוכם איזה 3 בקרות שונות לזיהוי הכנסה / הוצאה של התקע והדלקה של LED). מה שאורמ שאם אחד מהם מנותק אתה עדיין יכול לקבל 19V אבל איזה חוט בקרה מנותק והלפטופ לא רוצה לעבוד

תנתק את התקע מהלוח ותבדוק מקרוב כל חוט שהוא עושה את התפקיד שלו (מחובר למגע בשקע, ללד, או יוצר מגע אם חוט אחר לפי הצורך) ושלא התנתק ממנו חוט באחת מההלחמות

פורסם
  • מחבר

הקונקטור הוא חדש - אני החלפתי אותו כי הייתי בטוח שהבעיה היא בו .

פורסם

יש לפטופים שמיועדים להפעלה אם מטענים של 65 ו 90W, אבל במציאות עובדים רק אם ה 90W. מה הנתונים של המטענים שניסית ?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי רק עם השנאי המקורי שהוא 120W .

פורסם
  • מחבר

כתבתי פה פוסט נורא ארוך על מה מדדתי אבל הכל נמחק .

בכל אופן .

צהוב(1) ו כחול(1-2) מקצרים וירוק(1-2)

צהוב(2) ו כחול(6-5) מקצרים

ברגע שמחברים סוללה כחול(4) מקצר עם כחול (1-2) ו צהוב (1)

מעבר לזה נראה כאילו החיבור הירוק לא מקבל הזנה או שזה אני שלא בודק טוב/ מבין /יודע מה הוא עושה .

בכל אופן אשמח לעזרה בקבלת דיאגנוזה על הבעיה פה

תודה

פורסם

לא ברור למה אתה מתעסק עם זה כשלא מגיע בכלל חשמל ללוח.

פורסם
  • מחבר

באמת לא ברור

רציתי לבדוק אם יש נתק איפשהו בדרך אולי

בכל אופם נראה לי אני יורד מזה - אין לי כוח להתעסק עם זה עוד .

תודה

פורסם

אתה לא מנסה למדוד התנגדות כשיש סוללה מחוברת ?

התנגדות מודדים רק כשאין מקור מתח מחובר בכלל - לא סוללה ולא ספק כוח

פורסם

התכוונתי שהנתק הוא בדרך ללוח, ולא בלוח עצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים