עבור לתוכן

עזרה בקניית מחשב נייד לסטודנט מדעי המחשב עד 10K

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני להתייעץ לגבי מחשב נייד מתאים לסטודנט למדעי המחשב.

אלו תכונות צריכות להיות למחשב? האם צריך מחשב חזק? (כפי הידוע לי עובדים בעיקר עם JAVA ושפות תכנות שונות)

* מטרות המחשב? התאמה לסטודנט למדעי המחשב. אשמח אם תוכלו לעזור לגבי הדרישות מסוג מחשב כזה.

* גודל המסך? רצוי 15.6''

* משקל רצוי?רצוי עד 3 ק"ג (ללא תוספות)

* האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא קריטי, אבל עדיף מעל 4 שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. (שוב, אם יש משהו הכרחי לדרישות)

* בלוטות? רצוי, לא הכרחי.

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB

* כונן CD/DVD? צורב? כן.

* כונן Bluray? לא הכרחי.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רצוי להמנע מלנובו.

תודה מראש על עזרתכם, שמעון.

פורסם

שלום שמעון,

דבר ראשון התקציב שלך הוא בערך כפול ממה שצריך אז אתה תחסוך פה המון כסף.

דבר שני, האם אתה צריך את המחשב לעכשיו ללימודים שלך או שאתה מתחיל באוקטובר? אם אתה מתחיל רק באוק' אז אני ממליץ שתחכה עם הקנייה כי יוצאים עכשיו דגמים חדשים ותוכל לנצל את כספך בצורה יעילה יותר עוד כמה חודשים.

דבר שלישי, אם אתה לוקח איתך את המחשב לכל מקום ולקורסים אז כדאי אולי לקחת מחשב 14-13 ששוקל פחות וגם מאפשר זמן סוללה ארוך יותר.

האם אתה משחק/תשחק משחקים במחשב? יש צורך בכרטיס מסך חזק?

דבר אחרון, מהיכן הרתיעה מלנובו? הסדרות העסקיות מצויינות ומובילות את השוק. יתכן ונתקלת בדגמים זולים ו"פלסטיקיים".

פורסם
  • מחבר

המטרה שלי היא לקנות מחשב שמיועד למישהו שעתיד ללמוד מדעי המחשב. אני לא יודע איזה מפרט או דרישות צריך ממחשב כזה. לכן, אשמח אם בעלי ניסיון יוכלו להגיד אלו תוכנות נדרשות, ואז להתאים מחשב לפי הדרישות האלה. לכן נרשם סכום שאין לעבור, לא במטרה לקנות בהכרח מחשב במחיר כזה. הכוונה שיהיה מחשב חזק מספיק לצרכים.

הייתי מעוניין לקנות את המחשב עכשיו ולא לחכות מס' חודשים.

לגבי גודל מסך, ניתן להתפשר על 14, אבל הכיוון הוא יותר 15.6, מכיוון שהמחשב אמור לשמש גם לצפייה בוידאו, ואולי אפילו משחקים לא כבדים.

לגבי לנובו, לא כל כך אהבתי את הסט-אפ של המקשים (לחברה שלי יש לנובו). לדעתי זה יכול להפריע בעבודה ממושכת.

למרות זאת, לא שללתי על הסף, ואם יהיה עדיף ללכת על לנובו זו לא תהיה פשרה קשה מדי.

אני רוצה להדגיש שוב, המחשב לא בשבילי אלא למישהו שילמד מדעי המחשב. אין לי מושג איזה מפרט/דרישות צריכים להיות למחשב כזה, לכן אני מבקש את עזרת אלה שכן יכולים לדעת.

תודה

פורסם

הדרישות מינימליות ביותר. אני ממליץ על מסך 13, לא יותר מ-14 (גם לצפייה בוידאו מדי פעם).

פורסם
  • מחבר

גיל, לא צריך להשתמש בתוכנות כבדות מיוחדות? אני יודע שבהנדסת חשמל היתה לפחות תוכנה כבדה אחת (מבחינת גודל, עבודה גראפית וריצה)

פורסם

אני מתחיל בקרוב את השנה השלישית שלי במדעי המחשב אז מי כמוני יודע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים