עבור לתוכן

שאלה בקשר למעבר בין יחידות בצה"ל.

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

אח שלי עוד חודש בדיוק מתגייס לצה"ל. מאחר ואני סיימתי לפני 8 חודש את השירות, הוא הגיע אלי עם שאלה שאני לא יכול לענות אליה.

מבקש עזרה ממי שמתמצא בתחום.

רקע: אח שלי למד לטבחות בתדמור כולל י"ג ועבד התמחות בכמה מקומות.

היו לו בעיות רפואיות (קצת פיזיות, קצת פסיכולוגיות) שטופלו ברובם לפני די הרבה זמן.

הוא ממש רוצה (ודי צריך) שבשירות יעשה את תפקידו כטבח.

אבל בצו ראשון בגלל שהוא לא ניפח את הבעיות שהיו/קיימות עדיין, הביאו לו פרופיל 97 וקב"ע די נורמלית (לא יודע כמה בדיוק אבל כך זה נראה).

בסופו של דבר הוא קיבל גיוס לכפיר.

השאלה: באיזה דרך אפשר להעביר אותו ליחידה/תפקיד מתאים בתור טבח.

האם להוריד לו פרופיל (דרך מי ואיך?) או קב"ע?

האם לעמוד על שלו ולא לעשות טירונות בכפיר ואז להכנס לכלא?

הוא רוצה לשרת, אבל לא בתור לוחם (הוא לא ישרוד את זה פיזית ונפשית)/

אני אישית התקבלתי לאן שאני רוציתי מתי שרציתי בלי שום בעיה ובלי שום פרוטקציה (חיל הים כבוד!), כך שאין לי מושג בעניין כלל- גם לא התעניינתי בזה כשהייתה לי הזדמנות.

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

קצת מגוחך בעיניי שמישהו ירצה לשרת בתור טבח, אבל ניחא.

אני לא אכנס לאיך ובאיזה צורה הוא צריך להתנהג, אבל שיבקש לראות קב"ן ולדבר עם מפקד היחידה, ושיגיש טופס 55 ואני מקווה שישרוד את הבירוקרטיה הצבאית בהצלחה.

חשוב שידע כי טבח בצה"ל זה לא התמחות בתור סו-שף, זה עבודה מסריחה שבה הוא יכול ליפול על בסיס נוראי ונידח ולרוב יכין אוכל בכמויות מסחריות.

אם הוא מבין את זה, ומודע לכך שזה לא ממש יסייע לו כניסיון מקצועי באזרחות לאחר מכן, שיהיה בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה.

האמת תמיד היתה לו בעיה עם מצבי לחץ ועצבים, כך שנראה לי אם הוא ישרת בתור לוחם- מישהו יחטוף על זה בראש (או שהוא יהרוג מישהו מעצבים, או שהוא יבלה את כל השירות בביה"ח).

יש עוד דרכים אפשריות, או שזה מה שיש?

פורסם

שני הטבחים הראשיים של גדוד המילואים שלנו (שניהם טבחים מקצועיים באזרחות) לא היו טבחים בשירות הסדיר.

אבל אם בכל זאת...

בד"כ הדרך מהפלוגה למטבח עוברת דרך הרבה בלגנים, קצינת הת"ש, קב"ן, לפעמים ועדה רפואית, בד"כ תקופות מחבוש כאלו ואחרות. בשיחות אישיות יציף את העובדה שהוא טבח בהכשרתו "ומאוד רוצה לתרום מכשרונו לצבא" ושאר קשקושים. עם הרבה רעש והרבה מזל הוא ינחת תחת מרותו של רס"ר המטבח ויוכל להכין מזון מתועש, מתובל יתר על המידה ומלא שמן למיטב בנינו.

ובנימה קצת יותר רצינית - אם באמת יש לו בעיות פסיכיאטריות שהוא חושש שעלולות להתגבר בשירות, טוב יעשה אם יפנה כבר עתה כמלש"ב, לפסיכיאטר בעל שם (רצוי שם שמכירים בוועדות בצה"ל), שיבדוק אותו היטב ויצייד אותו בחוו"ד מקצועית שעימה הוא ימהר לקבל הערכת פרופיל חוזרת. אני מזהיר מראש - זה עשוי לעלות הרבה אלפי ש"ח, אבל אם יש לבחור בעיות אמיתיות, זה יחסוך לו הרבה צרות וכאבי ראש.

פורסם

אהם אהם

זה הולך ככה:

טבח או שלא משרת בצה"ל.

כלא?! - כלא!

שלא יחשוב אפילו לדקה אחת להתפשר על תפקיד שהוא לא מסוגל לבצע / רוצה.

עקשנות ובלאגן, רק ככה זה הולך. בצה"ל אין דרך מתורבתת ומנומסת, ככל שינסה לעבור לתפקיד שהוא רוצה בדרכים לגיטימיות ובהתנהגות מופתית קח ירמסו וינצלו את תמימותו/חוסר הידע שלו יותר ויגרמו לו לשקוע איפה שהם רוצים.

כמו שנאמר טבח בצה"ל זו רמה אחרת של "טבחות" אבל אם זה היעד אז שיתאפס עליו טוב.

קב"ן זו אופציה אך בהעדר בעיה פסיכולוגית/פסיכיאטרית ממש רצינית המערכת פשוט תמרח אותו כמו השחר על פרוסה .

תגיד לו לחשל את עצמו כי מחכה לו מערכה ארוכה.

פורסם

אני מכיר מחבר שיש איזו יחידה במודיעין שממיינת אפילו את הטבחים שלה, היא "מושכת" חבר'ה שלמדו בתדמור... לי זה נשמע בעיקר כמו אגדה אורבנית.

בנוגע לעצות קונקרטיות, בשביל לחסוך מאחיך סבל ובשביל לחסוך כסף וזמן למערכות צבא ההגנה לישראל, שיפעל לפי עצתו של TicTacToe - לסרב להתפנות לכל דבר שהוא לא תפקיד טבח.

עזוב אותך מקב"ן(אלא אם באמת יש בעיות פסיכולוגיות עוד מלפני השירות ואז כדאי באמת להצטייד בחו"ד כמי שכתב פונגימן), עזוב אותך מרופא וכו' וכו' - אלו תהליכים ארוכים, יקרים(למערכת) פוגעניים ומורטי עצבים. עדיף פשוט לסרב. במקרה הכי גרוע יושבים כמה ימים/שבועות בכלא צבאי שזה יותר כמו קייטנה.

בהצלחה לאחיך בשירות.

פורסם

מאיפה אח שלך בארץ ? , בבסיס שאני שרתתי היו טבחים ולא מעט כמו שאתה מתאר את אחייך .

וכל הכבוד לכם על הדרך שאתם מעודדים אותו לשרת בצה''ל ( כאילו שלא חסרים שמלאנים ו משתמטים .)

פורסם

בבסיס שלי היה טבח בוגר תדמור. הוא שדרג משמעותית את האוכל והכניס מתכונים חדשים. הבעיה שהוא היה רוסי והנגדים הדתיים/שומרי כשרות לא סבלו אותו כי ידעו שהוא מכין בערב אוכל לחבריו. ניהלו נגדו מלחמת עולם, אבל לא הצליחו להוציא אותו מהמטבח. אחר כך בכו שהרבנות הצבאית פשטה את הרגל או משהו בסגנון.

בכל מקרה הנקודה שלי שזה תלוי איפה נופלים. מן הסתם הוא לא יהיה סו-שף, אבל אולי תהיה לו הזדמנות לשדרג/לשפר ולתת קצת מהכישרון לבוא לידי ביטוי.

פורסם

מאיפה אח שלך בארץ ? , בבסיס שאני שרתתי היו טבחים ולא מעט כמו שאתה מתאר את אחייך .

וכל הכבוד לכם על הדרך שאתם מעודדים אותו לשרת בצה''ל ( כאילו שלא חסרים שמלאנים ו משתמטים .)

מה עדיף? שהוא וצה"ל יבזבזו זמן כסף ודמעות אחד על השני? בתור מישהו שהיה קרוב לכ"א בצבא אגב, גם הצבא מעדיף תהליכים כאלה - קצרים ופשוטים, בלי לפנות ל200 ערוצים בו זמנית וטיפול יקר של עשרה מדורים שונים.

פורסם

אבל יכול להיות שהוא גם יגיע למקום ש יהיה לו טוב ,ואולי הוא ימשיך עם זה גם באזחרות .

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכולכם על התגובות, השלמתי הרבה.

אני לא הבנתי אותך- האם בצורה שלילית או חיובית?!

מבחינתי שישרת כלוחם. אבל:

1) הוא למד למקצוע ועשה התמחות, כדי שיהיו לו את כל הכלים לעשות את המקצוע שהוא אוהב, בצורה הטובה ביותר (לא משנה איפה- בביה"ס, בצבא או באזרחות).

2) אני חייב להתוודות (וזה משהו שאני לא אמור לשתף)- יש לו בעיות עם עצבים. נכון שהוא היה אצל פסיכולוג, שישר קו עם "הנורמה", אבל אני עדיין קצת דואג (יותר בשביל כל שאר האנשים) מהרגע שבו יהיה לו נשק ביד.

השתמטות לא באה ולא תבוא מהמשפחה שלי. אני הראשון במשפחה ששירת בצה"ל (חיל הים כבוד!), ואני לא רואה שום תירוץ מוצדק להשתמטות.

דרך הגב למקרה שזה באמת מעניין אותך איפה אני/הוא גרים- יהוד (5 דקות נסיעה לבקו"ם)

אהם אהם

זה הולך ככה:

טבח או שלא משרת בצה"ל.

כלא?! - כלא!

שלא יחשוב אפילו לדקה אחת להתפשר על תפקיד שהוא לא מעוניין מסוגל לבצע / רוצה.

עקשנות ובלאגן, רק ככה זה הולך. בצה"ל אין דרך מתורבתת ומנומסת, ככל שינסה לעבור לתפקיד שהוא רוצה בדרכים לגיטימיות ובהתנהגות מופתית קח ירמסו וינצלו את תמימותו/חוסר הידע שלו יותר ויגרמו לו לשקוע איפה שהם רוצים.

אני מכיר את נושא הכלא (אני חושש שבמוקדם או במאוחר,זה כנראה בלתי נימנע), אבל רציתי לעזור לו בצורה כזאת שלא יכנס לבעיות שהוא לא יוכל לצאת מהם.

עוד שאלה קטנה: במקרה וכולאים אותו על זה שהוא רוצה לעבור יחידה, זה פוגע בו מבחינה כלשהי באזרחות?

נ.ב. באתחלה ניסיתי לגייס אותו לספינה ששירתתי בה או לחיל הים בכלל. בסוף הרעיון נפל בבירוקרטיה של הבסיס/קרייה, לכן הרעיון נפל מהפרק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים