עבור לתוכן

חיבורי HD

Featured Replies

פורסם

הי,

כבר היה לי כאן נושא שהתפתח בכל מה שקשור לאמינות כוננים קשיחים חיצוניים. בסופו של דבר גיליתי שאפשר למעשה לקנות כונן פנימי, לקנות לו קייס, ולמעשה להפוך אותו לכונן חיצוני אמין יותר.

עכשיו תהיתי לעצמי אם יש חיבור כל שהוא שמקשר בין הכונן הקשיח לבין המחשב עצמו ללא קייס. פשוט כבל SATA וכבל USB.

יש דבר כזה? ואם כן זה מומלץ? איך זה ניקרא? מה דעתכם??

פורסם
  • מחבר

יפה יפה, תודה!

אבל תעזור לי טיפה, אני מתכוון לקנות WD Black Caviar 2TB, וכידוע זה SATA3, ויש לי במחשב חיבור USB3, אני רוצה לנצל את החיבורים המהירים האלה...

האם אני צריך כבל ספציפי לכל זה?

פורסם

אתה צריך מארז לכונן הזה, שיכיל חיבור לחשמל וחיבור USB3.

בדרך כלל המארזים האלה מגיעים עם הכבלים שצריך.

אגב, לדעתי חוסר האמינות בכוננים חיצוניים נובע מהעובדה שיחסית קל להפיל אותם בזמן שהם עובדים.

וכונן שחוטף מכה בזמן שהוא קורא/כותב משהו, בדרך כלל מתקלקל.

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל חשבתי לעצמי בשביל מה מארז? סתם תופס מקום וזה יקר. אני כולה מגבה מידע פעם בחודש כמה דקות, אני רק צריך חיבור בין הHD למחשב, וספק כוח לHD עצמו.

רק הייתי רוצה לדעת איך זה ניקרא בדיוק, כמה זה עולה וכו'... אם תוכלו לתת לי מידע בבקשה

פורסם
  • מחבר

גאוני אחי! לא חשבתי שיש דבר כזה בכלל, ניראה לי שאזמין אחד כזה:) הכי פשוט והכי טוב!

וכמו שקראתי זה מגיע בלי כבלים מתאימים, אני רק רוצה לדעת איזה כבל מתאים ל WD Black Caviar, אני רוצה למצות את המקסימום מהירות שלו לחיבור USB3 למחשב, אשמח אם תוכלו לתת לי איזה לינק לכבלים ספציפים שכאלה..

ניסיתי לחפש אבל ראיתי מלא סוגי כבלים, עם ספק, בלי ספק כח לHD, אני כבר לא בטוח

פורסם

זה מתחבר ל-SATA. ישר ללוח, כמו הרד דיסק פנימי רגיל.

אין לך מה להרויח מחיבור ל-USB.

רק תוודא שמופעל לך מצב AHCI בביוס. (אם ההרד דיסק הרגיל שלך מופיע בתפריט של "הסרה בטוחה", אז כנראה שזה בסדר.)

פורסם
  • מחבר

מזאת אומרת מתחבר ישר ללוח? אני רוצה לקנות HD חיצוני, שיתחבר לUSB, שישמש ממש כמו HD חיצוני קלאסי, אבל לקנות פנימי, הרבה יותר אמין. ומהיר. למה התכוונת בדיוק<?

פורסם

המגרה הזו מאפשרת לך לחבר דיסק פנימי רגיל, ולהוציא אותו מתי שאתה רוצה.

דיסק פנימי (או חיצוני) לא יעבוד במהירות המקסימלית של USB3.0 רק בגלל שככה הוא מחובר.

הוא יעבוד באותה המהירות (בערך) בחיבור SATA או FIREWIRE או כל חיבור אחר שלא יגביל את המהירות הרגילה שלו.

אם כונן יכול להעביר 80 מגה בשניה, אז הוא יעביר 80 גם אם תחבר לו חיבור של 400.

אבל בחיבור של 20 כמובן שהוא יעבוד במהירות של 20 (USB2.0 למשל).

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתך, ולכן כל כך חשוב לי לבחור חיבור USB 3, ולא 2. ד"א שמתי לב שעל הקופסא של המכשיר כתוב SATA2, זה ישפיע על המהירות?

פורסם

תבדוק מה זה חיבור SATA.

בגדול SATA2 מעביר עד 300 מגה בשניה. יותר ממספיק עבור כל כונן מכאני שיש היום.

פורסם
  • מחבר

וכמה USB3 מסוגל? מה שראיתי באינרטנט זה 4.8 ביט, אבל לא ראיתי בתכלס במגה בייטים כמה זה מעביר לשניה..

פורסם

SATA2 זה 3.0GBIT

אבל שוב, כוננים מכאנים רחוקים מהמהירות הזו.

קטנוע עם מהירות מקסימלית של 70 קמ"ש יסע ב-70 גם על כביש של 120 קמ"ש.

פורסם
  • מחבר

מסכים, אבל הבלאק קאוויר הוא SATA3..

דא מאטפורה יפה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים