עבור לתוכן

שאלה- כונני SSD, VIRTUAL MEMORY ומה שביניהם

Featured Replies

פורסם

שלום,

לWINDOWS יש VIRTUAL MEMORY.

במדריך להגדרות SSD שבאתר רשום שיש לבטל את הVIRTUAL MEMORY שעל כונן הSSD ולהגדיר אותו לכוננים המכניים משום שהקריאה.כתיבה המרובות שקורות שם יקצרו לבסוף או אורך החיים של הSSD.

האם זה נכון?

מה שלי לא מסתדר בהנחיה זו הוא העובדה שאם הגדרתי את הVIRTUAL MEMORY לכוננים המכניים האם לא בעצם וויתרתי על המהירות של הSSD בביצועי מערכת ההפעלה? ואז בעצם אני מוותר על היתרון הענק של המהירות של הSSD שמ.ההפעלה תשתמש בו בצורה המיטבית ביותר?

תודה.

פורסם

שים לב שהזיכרון הווירטואלי משמש ברוב המקרים רק כשנגמר למחשב הזיכרון הפיזי לשימוש , לכן אומנם תהיה האטה מסויימת לכונן המכני מול ה SSD אבל זה לא מצדיק קיצור חייו של SSD.

ד.א. אתה יכול לבדוק את השימוש שלך בזיכרון המחשב ולהוסיף זיכרון אם נדרש (או להגדיר לאפליקציות זוללות זיכרון כדוגמת ADOBE AA ודומותיהן להשתמש בפחות זיכרון).

פורסם

לדעתי ההמלצה לבטל את ה-Virtual Memory על ה-SSD מיותר לחלוטין.

השחיקה שנוצרת על הכונן היא זניחה למדי. לטעמי או שמוותרים על הזכרון הוירטואלי לחלוטין או שמשאירים אותו על ה-SSD.

זה מצחיק לקנות SSD ולהאיט את המחשב כדי שלא ישחק.

פורסם

אם יש לך 4GB ומעלה, תשים עד ג'יגה זיכרון על הכונן המכני או תבטל אותו לחלוטין.

אגב מה שאמרו על האי שימוש זה לא נכון, כשהוא מאופשר, Windows כן משתמש בזיכרון הוירטואלי (אצלי יש 8 ג'יגה וזה בשימוש), פשוט אם תשים משהו קטן, היא תשתמש בו פחות (אצלי מאופשר עד 768MB, בשימוש 204MB בזיכרון הוירטואלי מתוך 3GB שבשימוש המערכת).

בקשר לכתיבה/קריאה, זה נכון, לזיכרון הוירטואלי עלולות להיות בקשות רבות מהמערכת הפעלה.

פורסם

הכוונה היא לא לזיכרון וירטואלי אלא לקאשינג של הזיכרון - כשהזיכרון מלא, יש לגשת לדיסק.

אין צורך ממשי לבטל אותו - אם אכן קריאות כאלה יקרו, כנראה שצריך אותם. יתכן כי עוד זיכרון RAM יפחית את הגישות הללו.

בכל מקרה אורך החיים של כונני SSD מוערכים היום בשנים רבות של קריאה\כתיבה אינטנסיבית.

פורסם

נכון.זה מקצר את חיי הכונן (כמו כל כתיבה משמעותית).נכון גם שאם תשים את הPAGEFYLE על הHDD אז תאיט את המחשב.

אז זה שיקול שלך של נזק מול תועלת.אני אישית הקטנתי אותו (מצריך לפחות 6 גיגה).סה"כ אני לא מתכוון להוריש אותו לנחדים.אין לי בעייה לקנות עוד 3 שנים אחד חדש.

פורסם

אני אומנם די חדש בפורום (מחפש המלצות על SSD אז נכנס קצת) אבל תרשו לי בכ"ז:

זיכרון ווירטיואלי , המחשב יקצה עבורו קובץ ויתן גודל לפי ההגדרות שנקבעו בחלונות , אבל כל עוד לא תהיה גלישה מהזיכרון הפנימי של המחשב , השימוש בקבצים על הדיסק (בד"כ קובץ אחד מקס על כל דיסק בחלונות) ישאף לאפס.

אבל אם תהיה גלישה בזיכרון והמחשב יאלץ לבצע SWAP (הזזה של קטעי זיכרון מהזיכרון הפנימי לדיסק וחוזר חלילה) אזי השימוש בקבצים יהיה מאוד מסיבי, וכאן מגיעה ההחלטה של כל אחד כמה הוא מוכן לשלם עבור המהירות הזו.

פורסם

ההמלצה לביטול\העברת קובץ ההחלפה היא כדי לפנות מקום בSSD, לא כדי לחסוך שחיקה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובות המנומקות ... עדיין אין תשובה חד משמעית והבנתי שהכל הוא עניין של איזון אישי שאבחר.

השאלה מתייחסת לשני מפרטים :

האחד (שלי) עם 6 GB זכרון וכונן 128GB של CRUCIAL. האם מומלץ לכבות את הVIRTUAL MEMORY לחלוטין? או שזה עדיין גבולי (משתמש כבד בתוכנות ADOBE למיניהן) - שוקל ברצינות לעשות הרחבה מאסיבית לזכרון הפנימי (אולי עוד 3 סטיקים של 4GB).

השני (של חבר) 16GB זכרון פנימי - כונן 256 של CRUCIAL - במקרה הזה אם אני מבין נכון אין צל של ספק שפשוט לבטל לחלוטין את הVIRTUAL MEMORY וזהו.

האם נכון?

תודה.

פורסם

כמו שאמרתי - אם אתה רחוק מניצול הזיכרון שלך, כנראה שלא יהיה שימוש בפייג'ינג (pagefile בווינדווס) ולכן אפשר לצמצם אותו למינימום.

אם אתה קרוב לניצול מלא של הזיכרון, ראשית כדאי להרחיב אותו. שנית, המערכת צריכה את השטח הזה בדיסק בשביל הפעולה השוטפת

ולכן ביטול הפייג'ינג עלול לגרום לתקיעות ואף קריסות.

פורסם

אם אתה משתמש ב after effect כל כמות זיכרון שתשים לא תספיק (לאורך זמן) , ובמיוחד אם אתה מחלק את העבודה לכל ה CPU ונותן לכל אחד קטע זיכרון משלו.

ככל שתוסיף יותר זיכרון פנימי כך תקבל ביצועים מהירים יותר.

פורסם

עוד משהו שכדאי לציין, יש תוכנות שפשוט חייבות זיכרון וירטואלי ולא יידלקו בלעדיו.

פורסם
  • מחבר

תודה,

שאלת המשך - במידה ויש זכרון פנימי רב, האם יצירה של RAM DISK וקביעת הVIRTUAL MEMORY עליו (ובהתאמה ביטולו בכל הכוננים האחרים כולל של הSSD) תהיה הפתרון המהיר והמוצלח ביותר?

תודה.

פורסם

לא.

אבל אם אתה יוצר RAM DISK, תשים עליו את הקבצים הזמניים של האקספלורר/פיירפוקס/כרום, עוזר מאוד.

פורסם

יצירת ramdisk וקביעת הפייג'פייל עליו?

נראה לי אתה מבולבל. ramdisk זה הקצאת שטח זיכרון RAM לטובת אכסון קבצים. אם מערכת ההפעלה משתמשת בפייג'פייל בדיסק זה

בגלל שאז המקום בזיכרון ה-RAM. אם אתה מקצץ את נפח ה-RAM מלכתחילה אתה גורם לשימוש יתר בפייג'פייל מה שלא רצוי, ואם הפייג'פייל

נמצא על ה-RAM אז בעצם עשית פעולה מיותרת ושרק תגרע מהביצועים - תשאיר את כל ה-RAM לצורך RAM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים