עבור לתוכן

מחפש שלושה מסכים לתכנות

Featured Replies

פורסם

שלום כולם, העולם מלא במסכים ואני לא יודע במה לבחור (דומה לרוב ההודעות בפורום הא?)

תכנות זה המטרה של המסכים האלה.

כרגע אני משתמש במסך טלוויזיה HDTV ענק שלא נוח לי. אחרי הפוסט הזה, הגעתי למסקנה שכדאי לי לנסות.

המצב האולטימטיבי, הוא שלושה מסכי "משנה" (כשאני אומר משנה אני מתכוון באיכות, שכאשר מיועדת לתכנות, נראה לי הדבר היחידי שחשוב הוא שהטקסט יהיה ברור וכמה שפחות eye-strain, כן?), או שניים, לפי המצב של המחיר בישראל (גאד אני שונא את מצב המחירים בישראל).

הדבר העיקרי שאני עושה על המחשב; תכנות. בלי צחוק. אני מתכנת יותר מדי כדי להיות עם מסך לא בסדר.

אין לי עדיפות לכלום, אני לא בטוח איזה גודל מסך אני רוצה, 19-23 נראה לי בסדר, לא?

אני לא בטוח כמה זה עולה, אז אני לא בטוח כמה תקציב יש לי, אני לא רוצה לומר 1500 שקל ואז פתאום יש סידור טוב ב1800.

הקטע הוא שאני חושב שאני לא צריך את המסכים האלה ב850 שקל שיש בהמלצות, ואני בהחלט לא חושב שאני צריך 3 מהם, נראה לי כמו OVERKILL למטרה פשוטה יחסית.

מה אתם חושבים?

פורסם

בוא נאמר, שמה שיש בקישור שהבאת הוא דעה של אדם. ואילו נראה שאתה לוקח אותה כתורה מסיני.

לא בטוח שמה שנוח לו יהיה נוח לך. לא בטוח שהדגשים שהוא שם רלוונטיים לגביך.

אני יכול להביא דעה מנוגדת:

שלושה מסכים (בטח כשמדובר במסכים רחבים) זה בכלל לא נוח, לא לתכנות ולא לשום דבר אחר.

עדיף להשקיע באיכות ולא בכמות - מסך איכותי עדיף על שניים בינוניים - יותר נעים לעבוד מולו לאורך זמן.

אם אתה מחפש מסך באמת טוב עם הרבה שטח עבודה - לך על דגם "27 כלשהו עם רזולוציה מאוד גבוהה של 2560x1440.

היה ממש לאחרונה דיון על אפשרות להזמין מסכים כאלה מיצרנים אנונימיים, אבל עם פאנלים איכותיים במחיר הרבה יותר זול ממה שאפשר לקנות מסך "עם שם" כמו הDELL U2711 המהולל.

תקרא כאן על יתרונות וחסרונות:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=532987.0

פורסם

^1+

גם שניים או שלושה מסכים עם פיבוט יכולים להיות טובים. מה שבטוח זה שאתה צריך שטח עבודה גדול ככל הניתן.

לדוגמא הנה המחשה של אקליפס פרוס על מסך 27" ברזולוצייה של 2560X1440:

http://i.imgur.com/qzvJU.png

והנה דוגמא לקונפיגורציה של שלושה מסכים כאשר שניים בפיבוט:

http://cdn.overclock.net/2/27/27db87bc_Tn5ja.jpeg

פורסם

בתור אחד עם שימושים דומים ומתוך עבודה ממושכת עם ריבוי מסכים - כמה הערות:

1. כלל ברזל - אל תתפשר וקח למסך הראשי פאנל איכותי ואגונומיה טובה ככל האפשר.

2. למסך הראשי מומלץ להשקיע על מקסימום גודל ורזולוציה לתקציב.

3. לגבי המסכים המשניים - זה מאוד תלוי אופן השימוש:

* אם זה רק כדי "לזרוק" אליהם מייל/דפדפן וכגומה ולא ממש לעבוד עליהם באופן שוטף - אפשר לחסוך ולקחת משהו פשוט.

* אם (כמוני) אתה עובד על כמה מסכים במקביל - עדיף שכולם יהיו איכותיים ובעלי מאפיינים דומים ככל האפשר מבחינת עיצוב, פאנל ורזולוציה.

4. חשוב כמה שיותר פיקסלים "לגובה". המימד ה"רוחבי" פחות חשוב.

5. הצבת מסך ב-PIVOT כמעט תמיד גורמת לירידה מורגשת באיכות הטקסט, בעיקר בפונטים מתחת לגודל 8.

6. מסך גדול ורחב ב-PIVOT כמעט לא שימושי - מבחינה ארגונומית קשה מאוד לעבוד כך.

7. שלושה מסכים רחבים אחד ליד השני יוצרים שדה ראיה רחב מדי מכדי להיות שימושי לתכנות וטקסט.

8. לדעתי ריבוי מסכים שימושי הרבה יותר ממסך אחד גדול מבחינת פרודוקטיביות אבל מכיוון שאין כבר מסכי 5:4 זו בעיה (ראה 7).

בקיצור - אתה חייב לתת תקציב!

אני חושב ששני מסכי U2412 מהווים איזון מצויין בין מחיר, פרודוקטיביות מאפיינים ואיכות (~2700 ש"ח).

שני U2312 יעלו כ~2000 ש"ח אבל נמוכים יותר, עם פאנל/חיבורים מעט פחות טובים ורזולוציה אנכית נמוכה יותר.

פורסם

חשוב לציין כי בשביל יבור של שלושה מסכים, תצטרך כרטיס מסך תואם.

פורסם

וחיבור DP או שני כרטיסים זולים ב-SLI/CF אם הלוח תומך...

פורסם
  • מחבר

אז בגלל התקציב, ארד משלושה מסכים, לשניים איכותיים.

יש לי DVI, HDMI וVGA על הכרטיס מסך.

אני חושב שאני אצליח להכניס לתקציב עוד לטוטאל של 2000, איזו קונפיגורציה הייתם ממליצים לי?

פורסם

אני עובד עם שלישיית DELL 2311, ובהחלט שטח העבודה רחב מאוד.

אישית? זה מאוד נוח לי כשאני מכין עבודות, אני יכול להכניס במסך אחד עמוד אחד רחב מאוד, או אפילו להקטין את הזום, ולעבוד על 2 עמודים במסך זה לצד זה בצורה מאוד נוחה וברורה.

לא ניסיתי לעבוד עם מסכים לאורך, פשוט לא מתאים לי.

אם תלך על שלישייה - תכין שולחן עמוק מאוד - אחרת הצוואר שלך יהרוג אותך.

עם 2 מסכים, מילא - אפשר עוד להסתדר. ויש יתרון רציני למסכים זהים. אחרת קשה להגיע לתוצאה אחידה מבחינת גובה / צבע ושאר הפרמטרים.

פורסם
אני חושב ששני מסכי U2412 מהווים איזון מצויין בין מחיר, פרודוקטיביות מאפיינים ואיכות (~2700 ש"ח).

שני U2312 יעלו כ~2000 ש"ח אבל נמוכים יותר, עם פאנל/חיבורים מעט פחות טובים ורזולוציה אנכית נמוכה יותר.

אני ממליץ לך בחום לנסות ולמתוח את התקציב ולקחת 2xU2412 - זו השקעה משתלמת מאוד לטווח ארוך וזה אחד הרכיבים הבודדים במערכת שכמעט לא מתיישן ונשאר רלוונטי במשך שנים - הרבה אחרי שתשדרג מחשב פעם או פעמיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים