עבור לתוכן

מחשב נייח - שיפור ביצועים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מבקש לשפר במעט את ביצועי המחשב שלי.

לשם כך חשבתי לרכוש זכרון RAM חדש ובכך להרחיב את "המוח" של המחשב.

אני לא בטוח לגבי סוג הזיכרון והתמיכה של לוח האם, לכן אני מתייעץ.

בנוסף האם החלפת המערכת לחלונות 7 תעשה הבדל?

מצורף מפרט המחשב הנוכחי לעיונכם.

תקציב השדרוג עומד על כ 600 שח.

ניר

פורסם

דווקא המפרט שלך ממש טוב, הזכרון שיש לך הוא בהחלט בסדר.

הדבר הכי משמעותי זה לעשות OC למעבד, יש לך גם קירור מתאים,

אם אתה רוצה תשים ווינדוס 7 64 BIT זה גם יכול לשפר את הביצועים (אתה יכול לקנות מקורי)

וגם לעשות פירמוט למחשב :xyxthumbs:

פורסם

דווקא המפרט שלך ממש טוב, הזכרון שיש לך הוא בהחלט בסדר.

תלוי למה. עדיין מדובר במפרט בן כ3שנים, ו2GB זכרון אינם בדיוק הרבה בימינו. אי אפשר להתייחס בכלל לשאלה מבלי לדעת באיזה תחום ביצועי המחשב לא מספקים את פותח הדיון. למעשה, הגדרתו את הRAM בתור ה"מוח" של המחשב מראה כי אין לו את הידע הנדרש בשביל להסיק שדווקא הזכרון הוא הבעיה, ועדיף פירוט התלונות מאשר המסקנה הזו.

אם אתה רוצה תשים ווינדוס 7 64 BIT זה גם יכול לשפר את הביצועים (אתה יכול לקנות מקורי)

שטות מוחלטת. לא רק שמערכת 64 ביט לא תשפר ביצועים, היא אף תגרע מהביצועים במחשב שבו רק 2GB זכרון - שכן עקב כתובות ארוכות יותר נצילות הזכרון יורדת. כל הייתרון הוא ביכולת לנצל באופן מלא 4GB ומעלה של זכרון. אם מותקנים 3GB ומטה, יש עדיפות ל32 ביט.

יתרה מכך, מהשאלה של פותח הדיון אני מבין שהוא לא עם חלונות 7 כרגע. אם הוא עם ויסטה, ההחלפה כמעט לא תשנה דבר מבחינת ביצועים. אם הוא עם XP, ההחלפה ל7 תעזור במובנים אחרים (תמיכה בDX10, למשל), אבל עם 2GB זכרון היא עשוייה דווקא לגרוע מהביצועים שכן 7 צורך יותר זכרון לעצמו.

שתי הנקודות האחרות בסדר - לגבי הOC והפרמוט, רק חבל שאתה מתבל את ההצעות הנכונות בעצות אחיתופל.

פורסם

אז מכל זה אפשר להסיק שיש לבצע 2 פעולות:

- לקנות עוד זיכרון פנימי 2\4 ג'יגה בהתאם לתקציב.

- להתקין Win 7 64bit (לאחר התקנת הזיכרון).

עצם פירמוט ושדרוג המערכת, זה יאפשר למחשב נקודת התחלה נקייה יחסית וגם שיפור בביצועים.

פורסם

למה שניכם מניחים שיהיה שיפור בביצועים, אם פותח הדיון לא ציין אילו "ביצועים" הוא מחפש לשפר? אם, למשל, משחק מסויים מסתדר מצויין עם 2GB זכרון, אבל מעדיף כרטיסי מסך חזקים יותר, השיפור בו יהיה אפס עגול. כנ"ל, למשל, אם האיטיות המורגשת היא בכל מה שקשור לאינטרנט, או פתיחת\שמירת\המרת קבצים בתוכנה כלשהי (בהנחה, כמובן, שהם לא בגודל חריג שבעצמו עשוי לתפוס חלק ניכר מהזכרון). רק אם בזמן שימוש מסויים במחשב תפוסת הזכרון מתקרבת ל100%, סביר שיראה שיפור. נכון, הדבר לא בלתי סביר בהתחשב בדרישות של היום, אבל זה לא בהכרח תקף לכל משתמש ומשתמש.

פורסם
  • מחבר

דיון פורה ומעניין בהחלט.

צודק שאמר כי אין לי מספיק ידע בתחום. לכן אני מתייעץ בפורום זה.

המטרה שלי בשיפור הביצועים היא בפעולות שוטפות של המחשב.

אם להיות יותר מדויק, המחשב בזמן האחרון (לאחר 3 שנים) מעט מקרטע בכל הנוגע לפעולות מסיביות כגון קבצים גדולים, כוננים חיצוניים ועוד.

אין לי צורך במשחקי מחשב חדישים, כך שכרטיס המסך פחות משנה לדעתי...

בגדול, אני מחפש לעדכן מעט את המחשב מבלי לקנות מחשב חדש.

אינני מבין מהו ה OC למרות שניסיתי מספר פעמים לקרוא את ההוראות המצורפות... ואני מעדיף שלא להתעסק בתוכנה.

פרמוט אני אבצע ללא ספק, וגם חלונות 7 אני ארכוש כנראה (כרגע משתמש ב XP).

מבחינת לוח האם שלי, האם אלו יתאימו להחליף את הזיכרון הקיים:

‏DDR2 800Mhz‎ - ‏2x2GB G.Skill PQ Series Dual Channel‎

פורסם

שטות מוחלטת. לא רק שמערכת 64 ביט לא תשפר ביצועים, היא אף תגרע מהביצועים במחשב שבו רק 2GB זכרון - שכן עקב כתובות ארוכות יותר נצילות הזכרון יורדת. כל הייתרון הוא ביכולת לנצל באופן מלא 4GB ומעלה של זכרון. אם מותקנים 3GB ומטה, יש עדיפות ל32 ביט.

זה נכון חלקית.

יש אפליקציות (קידוד, הצפנה) שירויחו משמעותית ממעבר למערכת הפעלה של 64 ביט, בלי קשר לכמות הזיכרון שיש במחשב. היתרונות של 64 ביט הוא לא רק במרחב הכתובות הגדול יותר.

(לגיימינג ושימושי דסקטופ טיפוסיים כגון אופיס אינטרנט צפייה במדיה, ההבדל בביצועים זניח, אבל תמיד ל64 ביט יש עדיפות)

סה"כ צריכת הזכרון הכללית במערכת 64 ביט תהיה יותר גדולה כי לצורך שמירת הכתובות צריך משתנים של 64 ביט. סה"כ ההפרש לא כזה גדול.

פורסם

יש אפליקציות (קידוד, הצפנה) שירויחו משמעותית ממעבר למערכת הפעלה של 64 ביט, בלי קשר לכמות הזיכרון שיש במחשב.

בא לך לפרט קצת?

פורסם

ניצול של 64 רג'יסטרים במקום 32 יכול להביא לשיפור משמעותי מאוד בכל מיני חישובים, במיוחד כשזה חוסך misses בקאש.

פורסם
  • מחבר

אז לסיכום הדברים:

1. לקנות סטיק זכרון 2GB לפי התאמה ללוח אם.

2. להתקין חלונות 7 32BIT

3. לפרמט את המחשב

4. לעשות OC במידת הצורך (בהתייעצות עם מישהו שמבין)

כל הפעולות הללו אמורות לשפר את הביצועים הכלליים של המחשב נכון?

פורסם

בא לך לפרט קצת?

כן, בבקשה:

סקירה מקיפה על לינוקס (אובונטו 11.04) שמשווה בין מערכת 64 ביט, ובין מערכת 32 ביט (עם ובלי PAE):

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_natty_pae64

סקירה קצרה יותר על לינוקס (אובונטו 12.04):

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_1204_3264

באפליקציות גיימינג, לא נרגיש הבדל. באפליקציות חישוביות נטו (דחיסה, קידוד, הצפנה, חישובים מתימטיים) יש למוד 64 ביט יתרון.

מסקירה שראיתי בעבר אבל לא יודע איפה למצוא אותה, המספרים דומים גם על חלונות (בין היתר כי החישובים עצמם לא תלויים במערכת ההפעלה שבה הם מתבצעים)

פורסם

אז לסיכום הדברים:

1. לקנות סטיק זכרון 2GB לפי התאמה ללוח אם.

2. להתקין חלונות 7 32BIT

3. לפרמט את המחשב

4. לעשות OC במידת הצורך (בהתייעצות עם מישהו שמבין)

כל הפעולות הללו אמורות לשפר את הביצועים הכלליים של המחשב נכון?

כן, אבל עם 4GB זיכרון סה"כ כבר עדיף windows7 64bit. (וכמובן, לפרמט לפני שמתקינים מערכת הפעלה חדשה)

בדיוק.

פורסם
  • מחבר

למה בעצם עדיף לי 64BIT עם 4 GB?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים