עבור לתוכן

מחיר ללא מע"מ, חיוב כולל מע"מ

Featured Replies

פורסם

אהלן :hi:

הקיץ כבר כאן, אבל היום נהיה לי חם בגלל דבר אחר לגמרי.

הזמנתי לפני ימים ספורים מחברת ממכר פונטים (או גופנים אם אתם אבשלום קור) משפחת פונטים. המחיר במחירון באתר היה 640 ש"ח. המחיר שסיכמתי עם הנציגה בטלפון היה 640 ש"ח. בפועל מסתבר שהמחיר הזה לא כולל מע"מ. לא נאמר לי בשום מקום שהמחיר לא כולל מע"מ, או שיהיה חיוב נוסף. המחירון לא מצויין בשום כוכבית שהמחיר לא כולל מע"מ ולא כלום. בואו גם לא נשכח שציון מחירים ללא מע"מ מהוה עבירה על החוק:

בישראל, בדומה למדינות אירופה, החוק מחייב שכל מחיר אשר מוצג לצרכן בנקודת המכירה או בכל פרסום כלשהו, יכלול את כל התשלומים והמיסים, ובכללם גם את המע"מ, כך שהמחיר המוצג לצרכן הינו מחיר סופי. בקנדה המחירים המוצגים לצרכן אינם כוללים מע"מ: המע"מ מוסף בקופה בעת התשלום. הסיבה לכך היא חישוב המע"מ השונה ממקום למקום באותה מדינה. באופן מעשי, הדבר מפריע מאוד ומבלבל את הצרכנים, אשר צריכים לבצע חישובים שונים בעת הקניה על מנת להגיע למחיר הסופי.

כאשר מתבצעת מכירה לעסקים, מותר להציע הצעות מחיר שאינן כוללות מע"מ. ההגיון שבכך הוא שעסקים ממילא מזדכים על המע"מ ולכן המחיר האמיתי שהם משלמים הוא המחיר ללא מע"מ.

מס ערך מוסף @ ויקיפדיה

(אני לא עסק, הפונט נועד לשימוש שלי והחשבונית הונפקה על שמי)

כמובן שהתקשרתי לחברה ושאלתי לפשר הדבר. הסברתי להם שהדבר ממש לא מקובל עלי ושטחתי בפניהם את טענותי.

אותה הנציגה טענה שבמייל קודם ששלחה לי, ובו חשבונית (פיקטיבית) עם שלושה מוצרים (משפחת הפונטים, חבילת 30 פונטים וחבילת 50 פונטים) היה מצויין המחיר עם המע"מ ומזה הייתי אמור להבין. החשבונית נשלחה כדי להמחיש את המחיר של המוצרים השונים ולא הייתה כוונה שאכן אקנה אותם. בסוף החשבונית הוסף מע"מ. הנציגה טוענת שלפי זה הייתי אמור להבין שהמחירים לא כוללים מע"מ. אני לא הבחנתי בזה, רק הסתכלתי על המחירים של הדברים השונים, שזוהי בעצם מטרת החשבונית הפיקטיבית הזו.

אני לא חושב שאני אמור לשים לב לדבר כזה, אחרי שבמחירון כתוב במפורשת שהמחיר הוא 640 ש"ח ואחרי שבטלפון סיכמנו באופן מפורש שאשלם 640 ש"ח.

הודעתי לנציגה שאני שוקל לנקוט נגדם בצעדים משפטיים, והיא הואילה בטובה לשאול אם משעמם לי.

בסופו של דבר, חוייבתי על סך 742 ש"ח. המחיר הזה נראה לי הרבה פחות אטרקטיבי, ואני לא חושב שהייתי קונה במחיר הזה. אבל יותר חשוב הפרנציפט.

הנציגה הציעה לתת לי פונט בחינם, אך סירבתי להצעתה. הם כמובן לא מוכנים לזכות אותי ב-102 שקלים.

אז מה לדעתכם כדאי לעשות?

יש לי עילה לתביעה משפטית?

אני מניח שגם כדאי להגיש תלונה במועצה לצרכנות..

פורסם

בלי קשר-

כנס בהם!!!!קרע אותם!!!

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מה קורה איתך?

בשביל זה כתבת פה?

יכולת לצ'וטט לי...

:-*

פורסם

בעיקרון:

מחיר למוצר או שירות המוצג או ננקב לאדם פרטי חייב להיות כולל כל העלויות, כולל מע"מ או כל מס אחר, וכל עלות שאין אפשרות לוותר עליה או שאין אפשרות לביצע העיסקה בלעדיה. זה כולל מחיר משלוח אם אין אפשרות לקבל באיסוף עצמי אלא רק במשלוח. אין מניעה לפרט בהצעה את המרכיבים (מחיר המוצר, סכום המע"מ, עלות ההובלה ומחיר הפרחים למאהבת של בעל העסק), אבל העיקר שיהיה בסוף מחיר כולל הכולל הכל, ויהיה ברור שזה המחיר הכולל וזה הכל.

בעבור מוצר צריך לחייב במחיר כפי שהוצג באתר/בחנות/בהצעה וכד'. אסור לחייב אח"כ במחיר גבוה מזה שהוצע מלכתחילה ועל בסיסו נערכה העיסקה.

בהצעת מחיר לעסק (בגלל שהוא מתקזז במע"מ) ניתן לנקוב במחיר ללא מע"מ, והערה על כך תופיע בהצעת המחיר.

אבל:

מי אמר שבעלי עסקים מקפידים על חוק ומי אמר שיש אכיפה של החוק?

אנחנו בשוק חופשי ליברלי , ולכן כל אחד עושה מה בראש שלו.

הכתובת לתלונות היא הממונה על הגנת הצרכן במשרד התמ"ת.

http://www.moit.gov.il/NR/exeres/17432196-ECEA-4619-87A9-791B6374DC1F.htm

המועצה לצרכנות היא גוף מייעץ, מסביר, אוסף נתונים ומקדם שתדלנות בעניני צרכנות. הם יכולים להסביר את החוק או להציג את עמדתם ודעתם (שאינה מחייבת אלא אותם, כי זו פרשנות) והם יכולים לשלוח מכתב יפה ומנומס לעסק הזה. אין להם כל סמכות לעשות דבר אם הפקידה בעסק תשתמש במכתב לעטיפת המסטיק שהיא סיימה ללעוס.

ובמיוחד לא ברור המושג "חשבונית פיקטיבית". אני יודע שיש כאלה שיושבים בכלא בגלל חשבוניות פיקטיביות. יש דבר הנקרא "הצעת מחיר" ובה ניתן לפרט מחיר כולל או לא כולל מע"מ, אבל עצם השימוש במושג "חשבונית פיקטיבית יוצר תהיות על העסק הזה, אם הפקידה שם השתמשה במושג הזה בקלות דעת.

פורסם
  • מחבר

"חשבונית פיקטיבית" זה מושג שאני השתמשתי בו, לא הם. הם אכן קוראים לזה הצעת מחיר.

הצעת מחיר זו הביטויי שחיפשתי. רק שהוא מוצג כחשבונית לכל דבר.

:P

אני אשלח להם הודעה (לממונים על תלונות הצרכן).

תודה

פורסם
  • מחבר

נשלחה תלונה לממונה על הגנת הצרכן במשרד התמ"ת וכל למועצה הישראלית לצרכנות.

למי עוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים