עבור לתוכן

התלבטות בין 2500k ל-3570k לצורך גיימינג עם המהרה + המלצה על לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני מתכנן לבנות מחשב חדש בחודש הקרוב, אז אני אוסף מידע על רכיבים. הדבר הראשון הוא כמובן המעבד ולוח-האם.

אני מתכנן לבנות את המחשב בעיקר למטרות גיימינג כבד (שיתבסס על gtx 670), והבנתי שבשביל זה מספיק ה-2500k או ה-3570k.

עכשיו אני מתלבט ביניהם כי מצד אחד, הפרש המחיר לא מאד גדול אז לכאורה עדיף את החדש יותר, מצד שני, זה באמת משנה משהו לגיימינג?

מה גם שאני שוקל להתחיל להתנסות בהמהרה ואני שוקל להמהיר את המעבד כשהמחשב יתחיל להיות קצת חלש כדי לסחוט ממנו עוד זמן חיים, והבנתי שדווקא בקטע הזה ה-3570k מתחמם יותר מדי ולכן פחות טוב לזה, אבל אני לא יודע אם מדובר בהמהרה קיצונית או משהו קטן.

על מה מבין אלה אתם ממליצים (או איזה עוד שיקולים אני צריך לקחת בחשבון?)

לגבי הלוח-אם, כאן אני עוד פחות מבין כי יש יותר מדי יצרניות ואני אפילו לא יודע לאיזה פיצ'רים לצפות או מה ההבדלים בין הלוחות המתקדמים יותר ופחות.

בעיקרון אני רוצה משהו שיהיה בגודל סטנדרטי (ATX נראה לי), עם מספיק כניסות USB3, ושיהיה נוח להתנסות בהמהרה קלה שהזכרתי קודם (הבנתי שהתוכנות שעושות את זה נמאות בביוס שיושב בלוח-אם), מעבר לזה כאמור אני בכלל לא יודע לאיזה פיצ'רים לצפות.

על איזה לוח הייתם ממליצים (או מה עוד אני צריך לשקול)?

פורסם

זה תלוי בתקציב בעיקר, תחכה לעוד תגובות

פורסם
  • מחבר

מבין המעבדים זה בהכרח יהיה אחד מהשניים שהזכרתי.

לגבי הלוח-אם: אני מכוון למערכת בתקציב כולל של 4500-5000 ש"ח (לא כולל כרטיס גרפי). אני לא חושב שאצטרך את הלוחות במחירים המטורפים של 1000+ ש"ח שראיתי, אבל כאמור: אני לא ממש יודע אם יש עוד פיצ'רים מעבר למה שהזכרתי שכדאי לי לחפש או שווה להשקיע בהם קצת יותר, כך שהתקציב של הלוח אם יכול להיות כל דבר בין 200 ל-750.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים