עבור לתוכן

מבינים במזגנים?

Featured Replies

פורסם

יש לי ידע די מעמיק בטכנולוגיה שמאחורי מזגנים (מדחס, מעבה, וכו') אבל די בסיסי כשזה מגיע לשוק המזגנים.

קודם כל, דירוג ה"יעילות" נראה לי כשרירותי לגמרי..

מזגן עם טכנולוגית "Inverter" (גם לא יודע אם זה טוב או לא) הצורך 700 וואט מקבל G ואחר שצורך 2,500 וואט ומקרר בערך פי שתיים מקבל B. לא ברור ולא עוזר לי כלקוח.

עכשיו, החדר שאני רוצה לקרר הוא סלון בגודל של 15 מ"ר, אבל אחד שמתחבר לחדר אוכל, למטבח, לחדר מזווה ולמסדרון שרב הזמן הדלתות לחדרים האחרים פתוחות.

אז הבנתי שאני צריך 30,000 BTU או 3 כ"ס ומעלה, אבל אני לא יכול להרשות לעצמי את זה.

בעצם, כל הסיבה שאני חושב לקנות מזגן חדש הוא שאני עדיין משתמש באחד משנות ה-80 (היה בחינם מההורים) שעושה כל כך הרבה רעש מבחוץ שהשכנים לא מרשים לי להדליק אותו אחרי חצות.. אז לא רק שזה נורא מעצבן כשחם בקיץ אוטוטו אבל מהחישובים שלי, אחסוך בערך 2,000 ש"ח השנה אם אשתמש במזגן חדש.

לכן, התקציב שלי הוא בין 2,000 ל3,000 ש"ח.

השאלה הגדולה היא.. טוב, יש שתיים אבל הראשונה היא - מה יקרה אם אקנה מזגן עם 15,000 BTU?

זאת אומרת, הוא יקרר, לא? פשוט ייקח יותר זמן או שאם אבקש ממנו 18 מעלות הוא יתן לי 22..? כי אין לי בעיה עם זה בכלל. כל עוד זה מתחת ל24.

והשאלה השניה היא - איזה דגם?

יש לי נטייה למשהו שלא מכוער, ולInverter אז בחרתי ב Super Inverter של Tornado. יש לו חוות דעת אחת חיובית ואחת שלילית בZap.

הקטע הוא, שיש עשרות דגמים לכל חברה והם כולם בערך זהים במפרטים שלהם ובמראה שלהים.

אז איפה אני מתחיל?

והקטע שאחרי, האם אוכל להתקין לבד אם אני בעצם רק לוקח את הישן, זורק לפח ומחבר את החדש? יש לי פחד מגבהים שאני אציין.

תודה לכל מי שעוזר!

פורסם

אני גם לא יודע מה בדגמים, אבל מתוך נסיון בחדרים 15-25 מ"ר אני חייב להגיד שאפשר להסתדר ממש טוב גם עם 1.5-2 כ"ס. כל מה שבאמת חשוב זה המיקום של המזגן, שתורם לפיזור נכון של אוויר קר או חם.

פורסם
  • מחבר

אני גם לא יודע מה בדגמים, אבל מתוך נסיון בחדרים 15-25 מ"ר אני חייב להגיד שאפשר להסתדר ממש טוב גם עם 1.5-2 כ"ס. כל מה שבאמת חשוב זה המיקום של המזגן, שתורם לפיזור נכון של אוויר קר או חם.

המיקום לא משהו.

בין הסלון והמטבח. אלא אם כן אני אשלם למתקין פי שניים למקם אותו במקום אחר..

פורסם

ממליץ להתרחק מטורנדו.

בצבא היו לנו מזגני טורנדו - בהתחלה הם היו בסדר, ולאחר זמן לא ארוך הם בקושי מקררים. מזגני אלקטרה ותדיראן שהיו במקביל - עבדו ללא בעיות כאלו.

פורסם

זה לא נכון.

אתה יכול לבקש מה"טכנאי" שלך להעביר את הצינורות מהמיקים של המזגן הישן שלך דרך החדר לכל מקום שתרצה בעלות של צינור למטר (גם אם אני מגזים- 50 שקל למטר).

אם יש לך בעיה עם ה"צורה" של התעלה שתהיה לך בחדר, אתה יכול לשלם לו קידוח והתקנה מחדש כמו שאמרת.

סה"כ כל המזגנים בימינו עושים עבודה טובה. תחפש מזגן שקיבל לא רק את הביקורת הכי טובה, אלה את זה שלא קיבל הרבה תלונות (מבחינת תקלות) ואתה לא חייב לבחור את הדגם הכי חדיש (עדיף מזגן שכבר נבדק על ידי אוכלוסיית משתמשים)

עריכה׃ לידיעתך בדירה הקודמת שההורים שלי שכרו, ביקשנו להתקין מזגן.

אבא שלי בחר את מיקום המזגן, וההספק שלו.

יצא שמזגן של 1.5 כ"ס רגיל קירר 4 חדרים + מטבח תוך 20 דקות. ואם זכרוני לא מטעה אז זה היה מזגן פשוט של אלקטרה.

כך שבהתקנת מזגן יש שלוש פרמטרים מאוד חשובים (כמו שאחמד הטרוריסט המת אמר פעם)׃ location, location, location...

פורסם

כעיקרון תבדוק את התפוקה של המזגן הישן, ולפי זה תדע את הכיוון.

30,000 BTU לא נראה לי שתוכל להשיג בתקציב שציינת.

מה שבטוח , אם אתה חושב לקחת מזגן חלש יותר על תיקח בשום אופן אינוורטר כיוון שכל היעילות של האינוורטר היא רק כאשר הוא מותאם לשטח הקירור כך שרוב הזמן הוא עובד בתפוקה נמוכה (וC.O.P גבוה), ואם תיקח מזגן אינוורטר חלש ייצא לך ייקר יותר גם בצריכת החשמל כיון שהוא מילא יצטרך לעבוד כל הזמן בתפוקה גבוה שאז היעילות שלו נמוכה משמעותית מאשר מזגן רגיל בעל תפוקה קבועה

קודם כל, דירוג ה"יעילות" נראה לי כשרירותי לגמרי..

מזגן עם טכנולוגית "Inverter" (גם לא יודע אם זה טוב או לא) הצורך 700 וואט מקבל G ואחר שצורך 2,500 וואט ומקרר בערך פי שתיים מקבל B. לא ברור ולא עוזר לי כלקוח.

הדירוג הוא בייחס למזגנים אחרים באותה רמת תפוקה

והמזגנים בעלי התפוקה הגבוהה תמיד מספקים פחות BTU לוואט מאשר המזגנים הקטנים, ולכן מזגן 3 כ"ס עם יעילות נמוכה בהרבה יכול להיות מדורג יותר גבוה מאשר מזגן 1 כ"ס יעיל יותר

בעיקרון, יעילות=C.O.P שזה היחס בין התפוקה בBTU לצריכה בוואט,

אבל באינוורטר זה יותר מסובך להשוות כיוון שהC.O.P משתנה וגם טווח הפעילות של המדחס שונה ממזגן למזגן.

פורסם
  • מחבר

כעיקרון תבדוק את התפוקה של המזגן הישן, ולפי זה תדע את הכיוון.

30,000 BTU לא נראה לי שתוכל להשיג בתקציב שציינת.

מה שבטוח , אם אתה חושב לקחת מזגן חלש יותר על תיקח בשום אופן אינוורטר כיוון שכל היעילות של האינוורטר היא רק כאשר הוא מותאם לשטח הקירור כך שרוב הזמן הוא עובד בתפוקה נמוכה (וC.O.P גבוה), ואם תיקח מזגן אינוורטר חלש ייצא לך ייקר יותר גם בצריכת החשמל כיון שהוא מילא יצטרך לעבוד כל הזמן בתפוקה גבוה שאז היעילות שלו נמוכה משמעותית מאשר מזגן רגיל בעל תפוקה קבועה הדירוג הוא בייחס למזגנים אחרים באותה רמת תפוקה

והמזגנים בעלי התפוקה הגבוהה תמיד מספקים פחות BTU לוואט מאשר המזגנים הקטנים, ולכן מזגן 3 כ"ס עם יעילות נמוכה בהרבה יכול להיות מדורג יותר גבוה מאשר מזגן 1 כ"ס יעיל יותר

בעיקרון, יעילות=C.O.P שזה היחס בין התפוקה בBTU לצריכה בוואט,

אבל באינוורטר זה יותר מסובך להשוות כיוון שהC.O.P משתנה וגם טווח הפעילות של המדחס שונה ממזגן למזגן.

אם אני מבין נכון, Inverter מוריד עוצמה ועל ידי כך חוסך חשמל.

אז נכון שאם הוא תמיד עובד ב100%, הקטע של הInverter לא ממש יעזור, אבל איך בדיוק זה יזיק? הוא פשוט יעבוד במקסימום כמו מזגן שלא Inverter.

אלא אם כן אתה אומר שמזגן Inverter ייקח יותר חשמל במקסימום ממזגן שלא Inverter.. וזה קצת גורם לו להיראות רע, לא?

אנשים גם אמרו לי שInverter דורש חלקים נפרדים יקרים ולכן יותר מתקלקל.. או מתקלקל ועולה יותר לתקן.. זה נכון?

איך אני בודק את התפוקה של המזגן הישן?

פורסם

לפי התקציב שלך אתה ממש לא צריך INVERTER. אני אדבר על קירור ,בכללי במזגן רגיל מודרני המדחס מתחיל לפעול ואחרי שהקור הרצוי הושג הוא מפסיק, ברגע שמתחמם הוא מופעל שוב וחוזר חלילה, פעולת "ההפעלה" צורכת יחסית הרבה אנרגיה. INVERTER המדחס לא מפסיק לפעול (יש לו יכולת ויסות ) ולכן "ההפעלה" נחסכת. זה פועל אבל אם אתה מוגבל בתקציב זה מותרות שאתה לא צריך.

לי יש סלון של 20 מ"ר ואלקטרה 18 משתלט עליו בסדר גמור. נדמה לי שזה 16,100 BTU בקירור, מקביל ל 1.5 כ"ס.

תאדירן או אלקטרה, פשוט בלי INVERTER ובלי בתיח. ל - TORNADO יש יופי של פרסומות אבל הוא מוצר נחות בהשוואה לשתיים הקודמות.

מקווה שעזרתי

פורסם

ממליץ להתרחק מטורנדו.

+1

פורסם
  • מחבר

לפי התקציב שלך אתה ממש לא צריך INVERTER. אני אדבר על קירור ,בכללי במזגן רגיל מודרני המדחס מתחיל לפעול ואחרי שהקור הרצוי הושג הוא מפסיק, ברגע שמתחמם הוא מופעל שוב וחוזר חלילה, פעולת "ההפעלה" צורכת יחסית הרבה אנרגיה. INVERTER המדחס לא מפסיק לפעול (יש לו יכולת ויסות ) ולכן "ההפעלה" נחסכת. זה פועל אבל אם אתה מוגבל בתקציב זה מותרות שאתה לא צריך.

לי יש סלון של 20 מ"ר ואלקטרה 18 משתלט עליו בסדר גמור. נדמה לי שזה 16,100 BTU בקירור, מקביל ל 1.5 כ"ס.

תאדירן או אלקטרה, פשוט בלי INVERTER ובלי בתיח. ל - TORNADO יש יופי של פרסומות אבל הוא מוצר נחות בהשוואה לשתיים הקודמות.

מקווה שעזרתי

אוקיי, אבל עניינית הבעיה היא - איזה דגם?

יש עשרות דגמים, חלקם עם חוות דעת חיוביות וחלקם עם שליליות. למה לא יכול להיות קו אחד וזהו?

זה כאילו שהם מנסים להתקיל אותי כדאי שלא אצא מרוצה.. לא מובן לי בכלל.

פורסם

אני גם לא הכי מבין במזגנים - אבל אני כן יכול לתרום לך מנסיון אישי

שטח הדירה שלי הוא נטו 58 מ"ר - יש לי מזגן אלקטרה בסלון (מה שנקרה מזגן 2.5) - הא מקרר די טוב את הסלון ופינת האוכל שסמוכות אחת לשניה (2 החדרים האלה הם בערך 50 אחוז מהבית) - אבל לחדרי הילדים ולחדר השינה כמעט לא מגיע כלום.

אני מאוד מרוצה מאוד מהמזגן (אמין - וחוץ מאשר לפתוח אותו פעמיים בשנה ולנקות את הפילטרים לא דורש שום תחזוקה)

יש לי אותו 6 שנים כמעט.

אני חיי לציין שבעבר היה לי נסיון רע מאוד עם מזגנים מפירמות שונות - זה של אלקטרה (והוא די פשוט) - עושה את העבודה.

עכשיו אני רוצה לחלוק איתך עוד משהו - כדאי שתעשה סקר שוק קטן - לפעמים נתונים טכניים אינם מגלים את כל התמונה - ונסיון של הרבה אנשים שווה זהב.

עוד דבר אחרון - אני גר בשכונה הגובלת בשכונת "פשערשע" - ואני בדירת קרקע - המליצו לי להתקין סורגים למזגן - עלה משהו בסגנון 500 שח נוספים להתקנה הסטנדרטית. אישית אני בדיבעבד מצטער על כך - כי היום יש לי בגינה דברים יקקים שמונחים כל היום ואף אחד לא הרים אותם... התקנה סטדרטית תספק את הסחורה

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

1. הדירוג של המזגנים נקבע ע"י משרד התשתיות לאחר בדיקה של מכון התקנים. באופן עקרוני היעילות האנרגטית יורדת עם עליית התפוקה ולא כפי שציינת. חסכון של 2000 שקלים בשנה אינו מציאותי, אך בכל מקרה ברור שהיעילות של המזגנים היום גבוהה משמעותית מול מזגן משנות ה 80 .

2. מאחר ולא ציינת את גודל המבנה לא ניתן להסיק חד משמעית אך לפי התיאור שלך נדרש מזגן גדול יותר מ 15000 בי.טי.יו- זו תפוקה המומלצת לרוב לסלון שאינו נפתח לחדרים אחרים.

3. אם אתה נעול על אינוורטר, עדיף לקנות מחברה רצינית עם נסיון של כמה שיותר שנים בתחום. אחרי שבדקתי עבור עצמי בחרתי בתדיראן. יש להם את סדרת אינוורטר A וגם סידרה יותר מעוצבת בשם UCOOL . שתי הסדרות בדירוגים אנרגטיים גבוהים.

4. התקנה לבד אינה מומלצת , יש לבצע את ההתקנה ע"י מתקין מוסמך. בכל מקרה, ממש לא מומלץ להשתמש בצנרת הקיימת :מזגן בשנות ה 80 פעל עם קרר R-22 ושמן מינראלי לעומת קרר R-410A שעובד בלחצים גבוהים יותר.

מקווה שעזרתי ידידי!

פורסם

אתה יודע שתדיראן ואלקטרה כבר מזמן לא מיצרות את רוב (ואולי את כל) המזגנים שלהם אלא הפכו למשווקים של מזגנים סיניים.

מאחר שיש לי בעיה עם מוצרי מדבקה, השקעתי עוד 300 ש"ח וקניתי LG. יכול להיות שהחשש שלי לא מוצדק, אבל הוגן שתהיה מודע לסוגיה הזאת.

לסלון קטן (אולם רק בשבילו) 15000BTU זה מספיק ואפילו לפעמים מוגזם, אל תצפה שהמזגן יצנן את כל הבית ומומלץ בכלל לסגור את כל הדלתות והחלונות שמפעילים אותו על מנת לחסוך בחשמל. בקיץ בשביל הרגשה נעימה לא צריך טמפ' פחות מ-25 מ"צ ואת רוב אפקט המיזוג גם ככה משיגים עם סילוק הלחות מהחדר.

בדבר אחד בעל העניין שהגיב מעלי צודק - אם אין לך ידע וניסיון - אל תחשוב אפילו להתקין מזגן לבד. זכור שהתקנה איכותית תוסיף לך הוצאה של 500 ש"ח +/-

פורסם

אולי זה יעזור:

http://www.midrag.co.il/Products/Products18.asp

האתר אמין, ואני משתמש בו הרבה להזמנת בעלי מקצוע מכל הסוגים האפשריים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים